Ana SayfaKültür & SanatKitapOmraam Mikhaël Aïvanhov - Beslenme Yogası'na Giriş

Omraam Mikhaël Aïvanhov – Beslenme Yogası’na Giriş

-

Omraam Mikhaël Aïvanhov Bulgar asıllı Üstadımızın Beslenme Yogası adlı kitabını inceliyoruz, üzerine çalışıyoruz.

Kitap, 2019 Mayıs ayından Hermes Yayınlarından çıktı. Buradan da Hermes Yayınlarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Türkiye’nin yolu arayanlarına, inisiyelerine, öğrencilerine kitaplarıyla destek oldukları için. Çevirileri, çalışmaları Türkiye’nin, dolayısıyla dünya insanlığının şuur alanlarında gerekli olan titreşimleri, frekansları ve bunlara bağlı fikirleri iliştiriyor. Bu alışveriş beslenmenin temelidir.

Evet konumuz insan varlığının beslenmesi. Üstat şöyle demiş kitabının arkasında;

“Bu bir diyet el kitabı değil. Aslında diyetle de ilgisi yok. Omraam Mikhaël Aïvanhov, beslenmeye karşı tutumumuzun, yediklerimizden veya ne kadar yediğimizden çok daha önemli olduğunu öğretiyor. 

“Son Akşam Yemeği”nde edindiği mistik önemi yeme eylemine tekrar kazandırıyor. Bu manevi yönüne yabancı olan okuyucu bile, Aïvanhov’un gıdaya karşı olan tutumuyla, insanla doğa arasındaki ilişkiyi daha derin bir şekilde anlayabilecektir. 

Düşünceleri ve hisleriyle doğaya uyum sağlaması halinde insan, doğanın kendisine sunduğu yiyeceklerden, tüm varlığının gelişmesinde gerekli olan narin elementleri çıkarabilir.”*

Beslenmek, Varlığın Bütününü İlgilendiren Bir Davranıştır.

Beslenmek doğa ile aramızdaki ilişkidir. Bu muazzam gözlemi biraz daha açalım. Beslenmeye bir ilişki olarak bakmak nasıldır acaba? Çok ilginç, ilişki dediğimiz yerde bir şeyler almalıyız bir şeyler vermeliyiz değil mi? Peki, insan beslenerek ne alıyor bunu biliyoruz peki ne veriyor?

Hey! Yanlış soru, biz de böyle bir cevap yok.

o zaman biraz 1 ve 2 çalışalım. Cevap gelir hemen!

Evet, yazar 1 ve 2 dedi yine tesiri çekti aşağıya maşallah diyorum? Diyelim, yeşil olmasa zorlanırdık. Yeşil, yaratıcılık, yeni olan, cinsel enerji kısaca. Lütfen her şeyi fiziksel olarak almayalım dostlar, işin içinde işler var. Yoksa her şey fiziksel olurdu mutlu olurduk. Bazı dostlar burası illüzyon diyor. O zaman veriyorum illüzyonu, oradan devam edelim.

I wanna be your illusion, be your illusion
To make you happy tonight,
Enjoy this trip with me
I wanna be your emotion, be your emotion
Why don’t you turn off the light,
Imagine how we could be leavin

Evet dostlar, biraz illüzyon iyi gelmiş olabilir. Her ne kadar COVID-19 bizi limitlese de, içimizdeki partiler devam ediyor değil mi? Sanmıyorum, aramızda biraz mesafe var. Aura mesafeleri var, çok spiritüaliz! Aman Allahım, toplu geçiş yapacağız dünya insanlığı olarak! Güneş sisteminin diğer gezegenleri açılacak. Hell Yea!

Bir şeyin açılacağı yok dostlar, böyle giderse. Fiziksel A kötü, tamam, A gitsin, fiziksel B gelsin o daha güzel. Tamam, ne oldu? A gitti B geldi? Beslendik mi? Boy kilo endeksine dikkat edelim.

Bazen kendimi trafik sıkışıklığında bam diye ortaya çıkan ve değişik şeyler satan, o sıkışıklıkta dikkatini vermek durumunda kaldığın satıcılar gibi görüyorum. Neyse ki yanımda kozmik altınlar var, pahalıya gidiyor! Bin arabadan biri alsa iyi midir? Bilmem ki, genelde almıyorlar bakıp geçiyorlar. Ah ah, eski zamanlarda ne yapardı acaba Phanius Turmis bunlara?

Biliyorum ki PH, yaptıklarına gidince nötr kalmakta zorlanıyor. Öğretiyi oralardan almak durumda olduğu ve oralarda bile öğreti onunla olduğu için ne desem azdır sisteme. Hiç sorun değil, yeterki bu zamanlarda ortak şuuralanma çabası içinde olalım.

Evdeyken dikkatte evde kalsın. Sürekli meşgul olmaya çalışan benliklerimize bir şeyler yapalım. Boş olduklarında içinize sıkıntılar basıyor mu? Hareketsizlik sınırlandırılmış, dış dünyanın hareketlerinin azalması sizi nasıl hissediyor?

Günün ekmeği zenci dostlarımızdan geliyor. Dinleyelim.

With all my favorite colors
All my favorite colors

Dostlar, kalplerimizde yeni bir şey var değil mi? Aklınızda? Bir şeyler değişik, bir şeyler değişecek hissi geliyor değil mi? İşte oradan ışık geliyor. Orayı kırın, ertelediğiniz ne varsa yapın mesela. Yazı mı? Karakalem mi? Boyama mı? Bitirmediğiniz kitaplar mı? Videolar mı çekmek istiyorsunuz? Çocuğunuzla mı ilgilenmek istiyorsunuz ekstra? Alın size toprak, kap. Toprak attılar üzerimize, şükürler olsun. Videolar mı çekmek istiyorsunuz? Çocuğunuzla mı ilgilenmek istiyorsunuz ekstra? Alın size toprak, kap. Toprak attılar üzerimize, şükürler olsun.

Omraam okuyoruz, çalışıyoruz. YouTube üzerinde de videoları bulabilirsiniz. Evet, kardeşlerim haydi bakalım. El ele, küçük çocuklar gibi okulumuzun kapısına gidelim.

*Buradan alınmıştır.

SON YAZILAR

Dünyanın Öteki Yüzü: Genç yazardan alışılmışın dışında hayaller kur(dur)an öyküler

EdebiyatHaber’de gerçekleştirdiği Yazarın Odası söyleşileriyle tanıdığımız Meltem Dağcı’nın ilk öykü kitabı Dünyanın Öteki Yüzü, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Yetmiş yaşına geldiğinde ölüm şeklini seçme özgürlüğüne kavuşan kadınlar,...

Yeryüzüne Dayanabilmek…

Düşünüyorum da acaba neden yazıyoruz?  Hele ki günümüzde hiç kimsenin doğru dürüst okumadığını bilirken... O halde sadece kendimizi tatmin etmek için mi yazıyoruz? Yoksa bu, karşı...

Hayalleri yarım kalmadı sadece korktular ama susmadılar…

Farkında olduğum şey sadece buydu; bir sistem tutturulmuş ve o sistemin onları koruduğuna inanan birkaç fanatiğin zaman içerisindeki kontrolsüz baskısının sonuçlarını izliyorum şu dünyada aklımı...

Öngörülemeyenler üstüne; kişisel bellek, büyük veri ve algoritmalara dair

Yapay zekanın ve algoritmaların telefonlarda ortam dinlemesi yaptığı hepimizin bildiği ama çokça dile getirilmeyen ya da tartışılmayan bir durum halini aldı. Varsayalım, arkadaşlarımızla konuşuyoruz: “Ne...
Avni Onur Sevinç
Avni Onur Sevinçhttps://www.avnionursevinc.com/
Gelişimimize uygun ekolojiyi inşa etmek için çalışan bir Doğa. Doğa, aynı zamanda arkadaşlarını da arar. Bu temiz ekolojide olmak ister misin?

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol