Ana SayfaUzayVenüs'e koloni gönderilecek

Venüs’e koloni gönderilecek

-

ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ‘ne (NASA) bağlı HAVOC adlı şirketin planına göre Venüs’e insan kolonisi göndermek şu anda mümkün.

Bilim insanlarının yaptığı uzun araştırmalar sonucunda Venüs hava sahasının 50 kilometre dışındaki alan bölgenin tüm Güneş sisteminde bulunabilen en uygun hava sahası olduğu tespit edildi. Bu hava sahasında yerçekimi Dünya’dan sadece biraz daha düşük ayrıca hava basıncının Dünya’dan daha az olduğu ve bu basıncın radyoaktif hasarlara karşı kalkan görevi yapabilecek konumda olduğu tespit edildi. Bu da Venüs hava sahasının 50 kilometre (3o mil) dışı, Dünya’ya en çok benzer özelliğe sahip olduğundan en çok yaşanılası yer olduğunu gösteriyor.

NASA’nın Venüs araştırma grubu olarak bilinen HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept) in yürüttüğü bu program için ayrılmış bir fon bulunmuyor. Fakat mühendisler bu yolcuğun 10 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini düşünüyor. Ayrıca hala Hampton, Virginia’da insanların ve robotların Venüs tabakasında nasıl en kolay yaşanabilir seviyede hareket edebilecekleri konusunda araştırma yapıyorlar.

Alınan bilgilere göre havadan daha hafif 2 kişilik araçlarla Venüs’ün 1 ay içerisinde yer yüzü tabakasının tamamının keşfedilebileceği öğrenildi. Araştırmacılar Venüs’e yolcuğun çok daha kısa süre içerisinde gerçekleşebileceği ve bunun Mars’a 2023 yılında gönderilecek koloni için bir görev niteliği taşıyacağını söylediler.

“Venüs hava sahasının 50 kilometre yukarısına yolculuk yapmak, Kanada’ya gitmekten daha az zararlı.”

Venüs’ün avantajlı olan yanı ise Mars’a göre Dünya’ya daha yakın olması. Venüs ile Dünya arasındaki uzaklık 38 M/km iken Dünya ile Mars arasındaki uzaklık 58 M/Km. Bilim insanları, Venüs tabakasında 30 gün boyunca tam yakıtlı keşif yapabilecekleri araçlar üzerinde mimari çalışma yaptıklarını belirtti.

Görevin en can alıcı noktası ise, Venüs’e iniş yapmadan keşfedebilecek uzay aracı tasarımının yapımına başlanmış olması.

Venüs’teki hava sıcaklığının 470 dereceyi bulduğu, atmosfer basıncının ise Dünya’nınkinden 90 kat daha fazla olduğunu düşünürsek, çok mümkün gözükmemesine rağmen bilim insanları Venüs hava sahasının 50 kilometre yükseğine bakıldığında Dünya’nınkine çok yakın koşulların var olduğu açıklandı. Bu yüksekliğe çıkıldığında atmosfer basıncı Dünya’dakiyle hemen hemen aynı. Venüs’ün atmosferi de Güneş’in radyasyon yayan ışınlarından yeterli derecede koruma sağlıyor. Yerçekimi de Dünya’dakine çok yakın.

Araştırmacılar: “10 yıla ihtiyacımız var”

Hava kenti ‘havadan hafif uzay araçları’ içinde kurulacak. Henüz NASA’nın projeye ayrılmış bir bütçesi yok. HAVOC grubu ise on yıl içinde planlarının gerçeğe dönüşmesini umuyor.

Kaynak: CNN

SON YAZILAR

Gözlerine Gezegenleri Düşüren, Gözlerine Yıldız Tozu Bulaştıran Bilim Kadını: Maria Mitchell

Babam Hasan Atay Anısına 01.08.1818 günü Nantucket Massachusetts'te gözlerini açtığında, Maria Mitchell için herkesten farklı göreceği, evrene gözlerini dikeceği ve gözlerindeki yıldız tozundan bir iz bırakacağı...

Kara delikler haydut dünyalarda yaşamı oluşturabilir

Kara delikler kozmik yaşamın yıkıcı motorlarıdır; ancak aynı zamanda yaşamı da oluşturmuş olabilirler. Süper kütleli kara delikler ile ilgili yapılan yeni araştırma, beslenme sırasında yaydıkları radyasyonun...

Bilim insanları, Güneş Sistemi’nin sınırında bir nesne keşfetti

Bilim insanları, güneş sistemimizin sınırlarında gezinen büyük bir nesne keşfetti. Bilim insanlarının keşfettiği bu nesne, Güneş Sistemi'nin erken dönemlerine ait olabilir ve gezegenlerin bugünkü formuna nasıl...

NASA’dan Black Friday için 10 kara delik fotoğrafı

NASA, tüm dünyanın aksine ‘Black Friday’i farklı bir yöntemle kutladı. Birçok kişi indirimli alışveriş peşindeyken, NASA elindeki harika kara delik fotoğraflarını “Black Hole Friday” adını...
B. Tommy Fira
B. Tommy Fira
Ankara'da yaşıyor. Felsefe okur/yazarı. Hayvan hakları gönüllü savunucusu. Müzisyen. Halen hukuk okuyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol