Afrika’nın ıssız ve kurak alanlarında her iki dakikada bir, bir çocuk açlık veya yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybediyor. Tree Aid hayır kurumu ise ağaç dikimini bir araç olarak kullanarak yoksulluğu azaltmayı, açlıkla savaşmayı ve toplumu güçlendirmeyi hedefliyor.
İklim değişikliği ve ormanların yok edilmesi, birçok alanı yerliler için tarım yapılamayacak hale getirerek bölgede yaşayan çoğu insanı aç bıraktı. Her yıl kurak bölgelerde aylarca süren ”açlık zamanları” olarak bilinen aylarda, yiyecek bulmak o kadar zor ki insanlar ya günde tek öğün yiyebiliyor ya da hiç…
Küresel açlık ve kötü beslenme; AIDS, sıtma ve veremin toplamından daha büyük bir sağlıksal risk taşıyor. Bu sebeplerden her iki dakikada bir kurak bölgelerde bir çocuk ölümü gerçekleşiyor.
Hayır kurumu, bölgede 32 bin aileyi ağaç dikme konusunda eğitmek için acil bir kampanya başlattı. Ağaçların ekinleri yerliler tarafından yemek veya ailelere ek gelir sağlamak için satılmak üzere toplanabilecek. Yerel ağaçlar diğer ekinlere kıyasla bölgede meydana gelen aşırı kurak hava koşullarına çok iyi adapte olabiliyor.
Kuzey Gana’dan altı çocuk annesi Jamilia Mustafa çocuklarını doyuramadığı için üzgün olduğunu ve kıtlık zamanları geldiğinde öğrendiği becerilerle para kazanmak ve açlıkla başa çıkmak istediğini anlattı.
Kurum, İngiltere civarından insanları 32 bin aileye destek olmak için bağış yapmaya teşvik ediyor.
Tree Aid Yönetim Kurulu Başkanı John Moffett “Ağaçlar, yerli halklar için tüm ailenin bel bağlayabileceği besleyici gıdalar sağlaması ve toprak verimliliğini arttırması açısından hayati önem taşır. Bunun yanında, aileleri açlık ve aşırı yoksulluğun pençesinden kurtarabilmek için sürdürülebilir çözüm yolları sunar” diyerek İngiltere’deki insanları ailelere umut olabilmek ve daha iyi bir gelecek yaratmak adına bağış yapmaya davet etti.
Bunun yanında yamaçlarını yeniden yeşillendiren Etiyopya’dan, otoyollarına 2 milyar ağaç diken Hindistan’a baktığımızda dünyada nihayet ormanlara gereken önemin verilmeye başlandığına tanık olmak umut verici.
Kaynak: Tree Hugger