HacknBreak, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek etkinlik/festival/kamp, hepsi ve daha fazlası için hazırlanıyor. Ben de yıllardır ne yaptıklarını uzaktan takip ediyorum. Mesela bu sabah;
“Bir üretim bandı kurduk. Felsefeciler, doktorlar, bilgisayar mühendisleri marangoz oldular. Maker olmak neticede sadece 3D printer’den nesne basmak değil.” diye paylaştılar.
Bu yazıyı yazarken öğlen saatleri olduğunu biliyorum. Yaz güneşinin altında kamp alanı düzenlemenin ne kadar zor olabileceğini de hepimiz tahmin edebiliriz. Hele ki bankada milyon dolarlarınız emrinize amade değilse ve imeceyle yeni bir şey oluşturmaya çalışıyorsanız muhtemelen büyük bir desteğe ihtiyaçları vardır.
Gelecek İçin
Hacknbreak, bu yıl ilk defa opencampus’te toplanıyor. Bunun için aylardır devam eden hummalı bir çalışma var. Kendi adıma belki yapılacak bir şeyler vardır ya da neler olmuş görmek için Opencampus’e gitmeyi düşünüyorum. Her ne kadar teknoloji, dijitallik hayatımın başat bir unsuru olmasa da daha doğrusu bu kavramlardan etkilenen olarak yaşamaya devam etsem de şimdimizde bile ne kadar önemli olduklarını farkındayım. Hele ki söz konusu olan gelecekse…
Hayaller Ama Nasıl?
Opencampus’ü var etmeye çalışmanın handikaplarının da farkındayım. Sonuçta, fikrin kendisi güzel olmasa bunca insan bir araya gelip, projeye destek vermezdi. Tıpkı Hacknbreak gibi Opencampus de hem Urla hem İzmir için hem de gelecek için önemli ve değerli bir katkı olacak gibi görünüyor.
Gelecek için inovasyon ve birçok başka güzel şey için kamp alanı yapmak, bazı insanların hayalleri bile bencil olmayınca yaratılabilecek değerlerden birini daha gösteriyor.
Bu değer birçok kaynaktan besleniyor. Mesela tembellik hakkından, diyorlar ki,
“Gelecek İçin Mola Vermek”
Takımlar sahada, top bir o pota, bir bu pota arasında neredeyse takip edilemeyen bir hızda, oyuncuların terleri, ayakkabılarından çıkan seslere sebebiyet verecek türden bir zemin yaratıyor. Sağ el avuç içine diklemesine gidiyor; “mola, mola.”
Bu molada kendilerini nasıl tanımladıklarına bakabiliriz:
“Yeni ve geleceğin teknoloji konularına odaklı insanları ve kurumları buluşturan Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampıdır.”
Çok hoş.
Burası bereketli topraklar, deneyimler çoğalır, aktarılır, bir araya gelen insanların sinerjisi, bireysel ve toplumsal faydaya aktarılır. Umarım, “ezik orta doğulu” muamelesinin yarattığı düzlemden çıkmak için bir olanak da onlar olur. Üstelik sadece bunu da ummuyorum. Mesela, umarım her şey yetişir, etkinlikler verimli geçer, herkes memnun ayrılır ama bundan daha önemlisi galiba özellikle inovasyon, teknoloji, digital ve benzer kavramlarına ilgiliyseniz, mola verebilmeniz için gidebileceğiniz bir yer var ya da sadece bu sürece maddi ve manevi destek olabilmeniz de mümkün.
Merak Ettikleriniz İçin
Hacknbreak, 1-9 Eylül tarihleri arasında Opencampus, Urla’da. Mola için hazırlanan takvimse hayli zengin. Sözlerimi burada tamamlayıp ayrıntılı bilgi için bakabileceğiniz adresleri vereyim.
Hacknbreak.com ya da isterseniz Açık İnovasyon Derneği; facebook, instagram ve twitter hesapları da yeterli bilgi sağlayacaktır.