Ana SayfaYeşilEko MimariGüneş enerjisi ile çalışan "Akıllı Yüzer Çiftlikler"

Güneş enerjisi ile çalışan “Akıllı Yüzer Çiftlikler”

-

Javier F. Ponce ve ekibinin geliştirdiği, Güneş enerjisi ile çalışan sürdürülebilir yüzen bahçe sistemi, yılda tahmini 8 bin 152 ton sebze üretebilecek.

Forward Thinking Architecture” İspanyol firmasının kurucusu olan Ponce ve ekibi; çevreye yararlı kentsel tasarımlara kendini adamış. Son projelerinin ismi de “Smart Floating Farms” (Akıllı Yüzer Çiftlikler). Suda bitki yetiştirme yöntemi ile sebze üretmeyi hedefliyor. Ne yazık ki aynı zamanda akuakültür ile deniz tarım faaliyetleri de olacak. Biliyorsunuz ki akuakültür, hayvansal (!) ve bitkisel su canlılarının insan faktörü dahilinde kontrollü veya yarı kontrollü olarak gıda, stokların takviyesi, süs, hobi ve bilimsel araştırmalar için yetiştirilmesi olarak adlandırılabilir (Çelikkale ve diğ.,1999).

Ponce, internet sitesinde “Amacımız, bu yüzer çiftlikleri, gıdanın daha çok ihtiyaç duyulduğu alanlara yakın bir yerde kurmak” diye açıklama yaptı.

Smart Floating Farm, Asya’da kullanılan dikdörtgen şekilde yüzer balık çiftliklerinden ilham alarak tasarlandı. Ponce ve ekibi bu proje ile nüfus artışı karşısındaki gıda kıtlığı soru çözümüne katkı sağlamak istiyor.

2_solar-floating-farm

1_solar-floating-farm-750x400

4_solar-floating-farm

Kaynak: The Plaid Zebra 

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Akyaka sen ne güzel şeysin

Çok, çok uzun zamandır Akyaka ve Nail Çakırhan’la ilgili bir yazı yazmak istiyordum. Geçenlerde Akyaka’yı yeniden görünce nicedir bekleyen bu yazının da vaktinin geldiği anladım. Akyaka Akyaka,...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol