Ana SayfaUzayNASA, 2069'da Alpha Centauri'ye gitmek istiyor

NASA, 2069’da Alpha Centauri’ye gitmek istiyor

-

NASA, Apollo 11’in Ay’a ulaşmasının 100. yılında Alpha Centauri’ye yolculuk yapmayı hedefliyor.

Soğuk savaşın en heyecanlı yıllarının yaşandığı zamanlar, 2001: Bir Uzay Destanı’nın vizyona girmesinden neredeyse 1 yıl sonrası. Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins… Üç astronot tarihe adlarını yazdıracaklarını belki de bilmeden Apollo 11 görevinde yer aldılar. Görevin devamında, 1969 yılında yani,  Neil Armstrong Ay’da ilk adımı atacak ve Buzz Aldrin kısa bir süre bekleyerek onu takip edecekti. Elbette etti. Ancak Aldrin, Armstrong kadar ünlü olmayı da bir kenara bıraktı.

Daha sonra Mars denilen kızıl arazilere sahip bir gezegen, uzay projeleri açısından yeni bir eşik olarak insanlık tarihinin karşısına çıktı ve yıllardır incelemelere konu oldu. Ancak, yakın zamanda Trump’ın ABD’nin başına geçmesiyle birlikte Mars tekrar arabanın arka koltuğuna oturmak zorunda kaldı. Bunun sebebi ise Trump’ın tekrar o hayali gerçeğe dönüştürme isteğiydi.  Yani Ay artık ilk hedef olarak belirlenmişti.

Bununla birlikte NASA’nın şimdi yeni bir hayali daha var.  New Scientist tarafından bildirildiği üzere , NASA’nın yukarıda sözü edilen Apollo 11 görevinin başarısından 100 yıl sonra yani 2069 yılında yeni bir misyonla gündeme gelmek istiyor. Newsweek’e göre , görev, uzay aracını Proxima’nın ev sahipliği yaptığı Alpha Centauri sistemine gitmek olacak. Diğer yandan henüz çok yeni bir plan olduğu için görevin resmi bir adı bulunmuyor.

İsimsiz görev, 12 Aralık tarihinde yapılan 2017 Amerikan Jeofizik Birliği konferansında ortaya çıkarken, aslında orijinal bir fikir de değil. Bu fikir, ilk olarak 2016 yılında ABD Temsilcisi John Culberson (R-TX) , NASA’ya 2069 yılına kadar yıldız sistemine bir gezi planlaması emrini verdiğinde gündeme gelmişti.

Diğer yandan yıldızlararası alana ulaşmak için tek uzay aracı olan Voyager 1, ışık hızının yüzde 1’inin yüzde 1’den daha az hızda yolculuk yapıyor.  Alpha Centauri’nin yaklaşık 4.4 ışıkyılı uzaklıkta olması itibariyle NASA’nın yeni görevi ışık hızının yüzde 10’unda ilerlemeyi başarırsa, muhtemelen yaklaşık 44 yılda sisteme ulaşabilecek. Önümüzde daha çok uzun yıllar var belki de NASA’nın hayali gerçek olur.

Kaynakfuturism.com
Alıntıwebtekno.com
Kapak Görseli

SON YAZILAR

Gözlerine Gezegenleri Düşüren, Gözlerine Yıldız Tozu Bulaştıran Bilim Kadını: Maria Mitchell

Babam Hasan Atay Anısına 01.08.1818 günü Nantucket Massachusetts'te gözlerini açtığında, Maria Mitchell için herkesten farklı göreceği, evrene gözlerini dikeceği ve gözlerindeki yıldız tozundan bir iz bırakacağı...

Kara delikler haydut dünyalarda yaşamı oluşturabilir

Kara delikler kozmik yaşamın yıkıcı motorlarıdır; ancak aynı zamanda yaşamı da oluşturmuş olabilirler. Süper kütleli kara delikler ile ilgili yapılan yeni araştırma, beslenme sırasında yaydıkları radyasyonun...

Bilim insanları, Güneş Sistemi’nin sınırında bir nesne keşfetti

Bilim insanları, güneş sistemimizin sınırlarında gezinen büyük bir nesne keşfetti. Bilim insanlarının keşfettiği bu nesne, Güneş Sistemi'nin erken dönemlerine ait olabilir ve gezegenlerin bugünkü formuna nasıl...

NASA’dan Black Friday için 10 kara delik fotoğrafı

NASA, tüm dünyanın aksine ‘Black Friday’i farklı bir yöntemle kutladı. Birçok kişi indirimli alışveriş peşindeyken, NASA elindeki harika kara delik fotoğraflarını “Black Hole Friday” adını...
BilimFaresi
BilimFaresi
Bilimsel haberler ışığında evreni ve yaratılışı daha da iyi tanımaya çalışıyorum. Bilgileri paylaşmaya, ışığı ve kelamı taşımaya niyetiyle oluyor her şey.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol