Bizim Dünyamız, okurken her cümlesi üzerine durup biraz düşünmenizi sağlayacak türden bir kitap. Ancak materyalist bir yanınız varsa benim gibi, bazı Budist öğretileri reddetmenizde hiçbir sakınca yok.
“Gezegenimizi korumak ve ona iyi bakmak için her birimizin yapabileceği bir şey var. Çocuklarımız ve torunlarımızın geleceğini mümkün kılacak bir yaşam sürmeliyiz. Yaşamımız verdiğimiz söz, aktarmak istediğimiz mesaj olmalı.
Vietnamlı Zen üstadı, Nobel Barış Ödülü adayı Thich Nhat Hanh, bizi yaşayan her şeyle daha şefkatli ve dürüşt ilişkiler kurabileceğimiz bir yolculuğa davet ediyor. Kendimizle, başkalarıyla ve doğayla çatışmayı bırakmak için sevecenliğin, peşin hükümlerin ötesine geçmenin ve özen göstermenin bilgisi. Biraz da ruhumuzun toprağını beslemeyi öğrenmek için…
Pema Chödrön; Zen Rahibi, öğretmen, şair, insan hakları aktivisti. Vietnam’ın Hue şehrinde doğmuştur. 1967 yılında Dr. Martin Luther King Jr. tarafından Nobel Barış Ödülü‘ne aday gösterilmiştir. Halen 1982 yılında Güney Fransa’da Budizm öğretisini aktarmak ve uygulamak için kurduğu Plum Village manastırında yaşamakta ve ‘farkındalıkla yaşama sanatı’ konusunda insanlara rehberlik etmektedir.” ( Tanıtım Bülteninden)
“Bir ağacın büyümesini istiyorsanız
yapraklarını sulamanız işe yaramaz;
köküne su verilmesi gerekir.”
“İşte çamur ve çamurun içinde
büyüyen lotus çiçeği.
Lotus çiçeği yapmak için,
çamura ihtiyacımız var.”
İyi okumalar, yeşil haftalar…