Ana SayfaYaşamHayal gücü: Mutlu ve sağlıklı yaşam için gizli aracınız

Hayal gücü: Mutlu ve sağlıklı yaşam için gizli aracınız

-

Albert Einstein, bir zamanlar “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilgi sınırlıdır. Hayal gücü dünyayı çevreler” demişti.

Hayal gücü; zihni, daha haraketli, kendini bilen, duyarlı ve kendi içsel yönü ile açar. Aşağıda beynin daha hayalperest, yaratıcı ve gözlemleyici olmasını uyandıran 10 eşsiz yol.  Size hitap edenlerin peşinden gidin!

1. Günlük meditasyon

Yaratıcı ve hayalperest olmak özveri ve pratik ister. İşlenmemiş niyetler, hayaller ve meditasyonlar için her gün biraz zaman ayırın. Derinliklerinize dalmak için bunu uygulayın.

2. Alan yaratın

Yeni bir alan yaratmanın değerini keşfedin. Kendinizi sıradan günlük ritüellerden, iş sorumluluklarından hatta ilişkilerinizden sıyırın ve yeni alışkanlıklara başlayın. Bu her gün sadece 5-10 dakika bile olsa, durup nefes almayı alışkanlık haline getirin, zihinsel ve duygusal boşluk yaratın. Zihninizi temizlediğinizde; öz farkındalık, derin yaratıcılık gibi özelliklerinizle dikkatinizin ne denli açıldığını göreceksiniz.

3. Günlük tutun

Yazma, karalama, boyama, günlük tutma ya da not alma gibi pratikler yapın. Bu pratikler zihnin serbest dolaşmasını ve yaratıcı olmasını sağlar.  Hangi yaşta olursanız olun, hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir. İçinizdeki yaratıcı ruhu uyandırın.

4. Dışarıya çıkın

Doğaya aşık olun ve açık havada daha çok zaman geçirin. Çocukluk zamanlarınızda doğada ne kadar zaman geçirdiğinizi hatırlayın. Tekrar yapın! Güneşlenin, yeni parklar keşfedin, yüzün, yeşillikler üstünde kestirin, bulutları izleyin, kamp yapın, ağaçlara tırmanın. Destansı bir kale inşa edin! Doğa, imkansızı hayal etmeniz için ilham kaynağınız olacaktır.

“Saçmalıkları seviyorum; bunlar beynin hücrelerini uyandırır.” Dr. Seuss

5. Rüyalarınızı yazın

Rüyalarınızı not edin. Zihin çalkantıları, biz uyuyorken rüyalarımızı gerçek hayattaymış gibi yansıtır. Rüya; hayal etmenin en soyut hali, her şeyin mümkün olduğu yerdir. Uyanıkken hatırladığınız rüyalarınızı yazın. Tekrar okuyun. Eğilimlere, yinelenen görüntülere ve mesajlara dikkat edin. Rüya defteriniz, daha yaratıcı bir yaşama adım atmanız için size rehberlik edecektir.

ruyalarinizi-yazin

6. Çocuklarla zaman geçirin

İster kendi çocuklarınız, ister arkadaşlarınızın çocukları ya da seçtiğiniz herhangi başka bir çocuk olsun, mutlaka onlara zaman yaratın. Çocuklarla vakit geçiriyor olmak bize yaşadığımızı ve tekrar çocuklar gibi olduğumuzu hatırlatır. İçinizdeki çocuğa dönün, çılgın ve özgür olun!

7. Hayallere dalın

Rüyalarınız ile hayal gücüne dalın. Çevrede olan biteni bir kenara atın. Kendinizi “derin düşüncelere” bırakın. Hayallere dalmak için zaman yaratın, ruhunuza iyi gelecektir. Kendinizi inandırın ve zihninizi genişletin. Mucizelerinizi bulun.

“Neden, bir zamanlar kahvaltıdan önce altı imkânsız şey olduğuna inandım?” – Lewis Carroll, Alice Harikalar Diyarında

8. Kendinize inanın

Kendinize yürekten inanın. Güçlüsünüz ve aklınıza koyduğunuz herhangi bir şeyi yapacak yetkinliktesiniz. Buna inanın, hayal gücünüz size rehberlik edecektir. Şaşkınlıklarınız ve kötü rüyalarınız kaybolacaktır. Bilinmedik ve beklenmedik mucizelere inanın.

9. Geçmişinizi anımsayın

Gençliğinizde sevdiğiniz şeyleri hatırlayın. En sevdiğiniz çocukluk kitabınızı okuyun, çizgi  film izleyin, gün ortasında kestirin, eski fotoğraflara bakın.

10. Yaratın

Şiir yazın, grup eğitimlerine gidin ve yeni bir hobi edinin. Yetişkinler için boyama kitabı satın alın, boncuklarla takı yapıp el becerilerinizi geliştirin, karalama defteri yapın, fotoğraf albümü yapın. Zihninizi açacak, sizi esinlendirecek herhangi bir şey yaratın.

Unutmayın ki, hayattaki her güzel şey, çok çalışmayı, sabırlı olmayı ve tekrar etmeyi gerektirir. Yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü geliştirmek için ihtiyacınız olan zamanı yaratın.

Kaynak: Yoganonymous

SON YAZILAR

Enkaz bizi ezdi, üzdü, liyakatsızları yok edecek: Peki yeni düzende her canlı yaşam hakkına sahip olacak mı?

Yaşıyor olmak yüreğimizde koca bir kayaya dönüştürülmüş olsa da hayat, istemesek de bizi akışında sürükleyip götürüyor. Hem de daha yaralar sarılmadan, acılar dinmeden. Uzaktan izleyenler...

Dar Banyolar İçin Kullanışlı Lavabo Alternatifleri

Bazı lavabolar dar banyolar için daha uygundur. Bu alternatifler, daha küçük banyoların işlevselliğini artırmak ve daha fazla depolama alanı sağlamak için öne çıkar. Geleneksel lavabolar...

8 Mart Ama Hangi 8 Mart

"Ah, kimselerin vakti yok / Durup ince şeyleri anlamaya..." demiş Gülten Akın bir şiirinde oysa çok şey de yok elimizde; gözlerdeki gülümseme, birlikte söylenen şarkılar,...

Mezbahalar ve gaz odaları: Türcülüğün ve sağlamcılığın kesişimi

Egemenin öldürmekte hiçbir sakınca görmediği, bedeni rahatlıkla parçalara ayrılabilen, yaşam hakkı elinden alınanların tarihi kapkara ve hala bu şekilde kanla, sömürülmeyle, dışlanmayla, yok sayılıp aşağılanmayla...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol