Ana SayfaGüncelSöyleşiPsychedelic Art Gallery üçüncü yılını kutluyor

Psychedelic Art Gallery üçüncü yılını kutluyor

-

Psychedelic Art Galeri, 12-13 Ocak tarihlerinde, yani bu hafta sonu İstanbulda gerçekleşecek 2 günlük indoor etkinlikle üçüncü yılını kutluyor. Bilet fiyatlarını oldukça makul tutan ekip, programı aksine bir o kadar ‘deli dolu’ ayarlamış.

Hakan Hısım gibi alanında duyulmuş isimlerin işlerinin yer aldığı art galeri, gözlerinize ziyafet çekmek için kapılarını 12 Ocak saat 18.00’de açacak. Müzik sahnesi Türk psychedelic müziğin bilinenlerinden Baba Zula, Mhakavaya, Pack gibi isimleri konuk edecek.İsrail’den geceye konuk olacak Pettra ise insanı şimdiden heyecanlandırıyor.Ek olarak juggling, music production ve psychedelic decoration olmak üzere üç ayrı alanda workshop düzenlenecek. Belgesel gösterimi ve ateş şovları ise cabası…

Haftasonu için ideal bir plan gibi görünen bu organizasyonda gerçekleşecek performansların tam zaman akışını buradan görebilirsiniz dedikten sonra, oluşumun organizatörlerinden Batuhan Güven ile yaptığımız sohbete geçiyoruz.

Madem üçüncü yılı kutluyoruz o zaman Psychedelic Art Galeri  üç yıl önce nasıl bir vizyonla temellenmişti sorusuyla başlayalım.

Psychedelic Art Gallery en başından söylediğimiz gibi kesinlikle bir bireye ait fikir yada oluşum değildir. İzmir’de Onur Kalafat ve arkadaşlarının , İstanbul’da ise benim ve arkadaşlarımın birbirinden bağımsız olarak oluşturmaya çaba gösterdiği fakat belirli nedenlerden dolayı kuruluşundaki çizgiye ulaşamamış birçok kişinin hayalidir. Daha sonra ben ve Onur Kalafat’ın önderliği ile birleşen ekipler , sanat ile sanatseveri daha samimi bir şekilde eğlenerek ve temas kurarak bir araya getirme, üzerinde birçok baskı ve önyargı olan Psychedelic sanat toplumunu 80’lerden sonra tekrar harekete geçirme , yeni sanatçı adaylarına tanınma ve işlerini sergileme fırsatı tanıma ve en önemlisi dünyanın dört bir yanından tanınmış- tanınmamış birçok psychedelic sanatçıyı Türk sanatseverler ile bir araya getirme gibi bir çok amacı kendine vizyon haline getirerek yola çıktılar. Onur ve ben sadece bu güzel insanların yüzü olarak ve planlayıcı rolüyle buradayız.Her zaman söylediğimiz gibi Psychedelic Art Galleri bir marka değil, isminin de getirdiği gibi tüm sanat ve sanatçı toplumunun halka açık bir galerisidir. Bu yolda emek veren tüm ekipler ve oluşumlar biziz; aynı zamanda onlar da Psychedelic Art Gallery’dir

Peki Psychedelic Art Galeri bu üç yılda hangi etkinlikleri gerçekleştirdi?

Psychedelic Art Galeri 2014 yılının sonlarından bu yana İzmir – İstanbul – Antalya gibi bir çok Türkiye şehrinin yanında Hindistan/Goa – Nepal – Lübnan gibi kültürün öne çıktığı ülkelerde yurtdışı ekiplerinin ortaklığı ile büyük küçük bir çok etkinlik gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda İzmir / Selçuk – Efes‘te Türkiye’nin ilk psychedelic sanat festivalini gerçekleştirmiştir. Bu etkinlikler vizyonumuz dahilinde kimi zaman tek başımıza kimi zamansa diğer sanat topluluklarının ortaklıkları ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerdir ve geçtiğimiz üç yıl boyunca on beş binden fazla sanat sever ile sanatçıyı ve eserlerini bir araya getirmiştir.

Bu etkinliklerin getirdiği tecrübeler neler oldu? Üç yılın sonunda Psychedelic Art Galeri’nin bakış açısı ve insanlara ulaştırmaya çalıştığı nedir?

Tabii ki bu soruya benimle birlikte bu sevdanın peşinde üç yıldır aralıksız koşan sevgili dostum Onur Kalafat’ın da cevap vermesi gerekir fakat eminim söyleyeceklerimi o da onaylayacaktır. Geçtiğimiz üç senede öğrendiğimiz tecrübelerden en büyüğü “vazgeçmemek” diyebilirim. Herkes gibi bizim de halen öğrenecek çok fazla şeyimiz var. Oluşumumuz daha üç yaşında bir bebek ve emekleme dönemlerimizde biz de öngöremediğimiz hatalar ve şanssızlıklar ile karşı karşıya geldik. Bu negatif durumların hepsini atlatırken en büyük yardımcılarımız her zaman bu sanata bizimle birlikte gönül vermiş dostlarımız oldu. Gücümüzü her zaman sanattan ve sanatseverlerden aldık. Güven vermeyi ve istisnasız her bireye güvenmeyi amaç haline getirdik. Ne mutlu ki çizgimizin dışına çıktığımız anlar olsa dahi yola çıkarkenki bakış açımızı hiç kaybetmedik. Halen savunduğumuz tek şey sanattır. Bu yolda her ne kadar sistemin içerisinden ilerlemek zorunda olsak da sevgi ve barışla oluşturulmuş tüm bakış açılarının özgür ve bir olduğuna inanıyoruz.

Hazır sırası gelmişken bu ekibin yegane yapı taşlarını oluşturmuş güzel insanların isimlerini tek tek anamasam da ekiplerine  teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öncelikle bu oluşumun temellerinde sanat danışmanlığı görevini gönüllü olarak benimsemiş ve yurt dışında yüzümüz olmuş dünyaca ünlü psychedelic sanatçımız Hakan Hısım’a, gerek maddi gerekse manevi yardımlarını hiç esirgememiş; Roxy Club, Tunnel Sahne, Gulbaba music, Shanti Tribe, Ayata Festival, Psy-Boutique Festival, Decol Collective, Roots İzmir, Studyo Boom, Mind Manifest Project, Neon Festival, İnterGalactic Tribe, DarkCode Crew, Axis Mundi Project, Outpsyd (İran), Annuna Rec (Goa), Uv LAb (Lübnan) ve şu anda ismini unuttuğum birçok ekibe, bizleri öncesinde ve sonrasında hiç yalnız bırakmayan üç yüzden fazla uluslararası ve ulusal sanatçı dostumuza teşekkürü borç biliriz.

Biraz da üçüncü yıl kutlamasından bahsedelim. Bize bu etkinlikle ilgili neler söylemek istersin?

Üçüncü yılımızda, deneysel olarak planladığımız ve uygulamaya geçirdiğimiz birçok etkinlikten sonra geriye dönüp baktığımızda, istediğimiz bir çok şeyi başarmış olmak büyük gurur. Aynı şeyi bu event için de söyleyebilirim. Bu kutlamamızda en başından beri müziğin her yönünden bir bakış açısı yakalamaya çalışmıştık ve çabalarımızın karşılığını Babazula grubunun davetimizi kabul etmesi ile aldığımızı düşünüyorum. Kendileri bu sanatın ülkemizde ve dünyada büyük öncülerindendir. Yine davetimizi ikiletmeyen kadim dostumuz Pettra yapmış olduğu melodileri bizler ile tekrar paylaşacak ve bizi büyük bir yolculuğa çıkaracaktır. Aynı zamanda ülkemizin ve yurt dışının önde gelen dj’lerinden; Alphadub, Ahmetjah, Dr.Lokmann, Of Silas, Pack, Mhakavaya, After İmage bizlerle birlikte olacak. Ayrıca misafirlerimiz Art Gallery kısmında hepimizin yakından tanıdığı Boom Festival 2018 ana sahne tasarımcılarından Hakan Hısım’ın işlerinin yanı sıra, Ley Loosh, Cansu Güvenkaya, Esra Köse, Seda Elvin, Gözde Gökalemi, Ayhan Mutlu ve Batuhan Güven’in de işlerini görme fırsatını yakalayacaklar. Gece boyu ateş şovları ve interaktif eğlenceler de sürprizlerimiz arasında…

Son olarak, oluşumun gelecek planlarına dair söyleyeceklerin var mı?

Hayır şu anda tüm bilgiler gizlidir 🙂 Şaka bir yana emin olun gelecek hakkında tek söyleyebileceğimiz şey; yapılmamışı ve en güzelini yapmak için çabalarımızdan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Küçük bir tüyo; daha farklı ve deneysel konsept ve yaklaşımlarımız ile önümüzdeki bahar ve yaz sonu için ilginç girişimlerimiz var.

SON YAZILAR

Dimitris Sotakis: “Kurgu söylemek istediklerimi söylemek için bir anahtar”

Dimitris Sotakis’ten ilk olarak Büyük Hizmetkar romanını okudum. Yarattığı heyecanla hemen diğer kitaplarına yöneldim. Bu arada arkadaşlarım da kitaplarını okumaya başladı. Yazı dili, anlatımı, romanlarına...

Your Stage + Art: Müziğin evrenselliğini kutlayan bir sahne

Bugün paylaşımcılığın ve özgürleşmenin buluştuğu ortak noktadan, müzikten konuşacağız. Your Stage + Art, müziğin insanları bir araya getirme gücüne inanan, müzisyenlere eşit ve özgür şartlar altında müzikseverlerle buluşma imkânı sunmaya çalışan bir oluşum. Sanatla ilgilenen herkesin yeteneklerini...

Belgeselci Ben Fogle ile vahşi yaşam ve belgesel serisi üzerine söyleşi

Adını ilk kez Castaway isimli televizyon programında duyuran ve şu anda Vahşi Yaşama Dönüş (Return to the Wild) adlı programı sunan Ben Fogle, dünyanın dört...

Depremzedeler Ankara’ya göçüyor ama barınamıyor

Depremden etkilenen 11 ilin halkı Türkiye’nin çeşitli kentlerine göç etmeye başladı. Depremzedelerin yoğun olarak geldikleri kentlerden biri olan Ankara’da başlarını sokacak bir ev bulmaları oldukça...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol