Ana SayfaYaşamSağlıklı BeslenmeBu market paketleme ürünleri, plastik ya da ünlü markaları kullanmıyor

Bu market paketleme ürünleri, plastik ya da ünlü markaları kullanmıyor

-

Marketlerde satılan ürünlerin yüzde 80’i zehirli madde içeriğine sahip paketleme süreçlerinden geçiyor. Araştırmalara göre, Amerika’da günlük kişi başı yaklaşık 1,5 kilo atık üretildiği görüldü. Bu büyük probleme en akıllıca çözüm ne olabilir peki?

Atık üretmeyen maddelerin kullanımı ile sıfır atık marketlerin oluşturulması bu probleme bir çözüm olarak düşünülüyor.

Markete gelmeden önce besin paketleme atıklarını azaltmak büyük bir kazanımdır ve bunu Almanya’nın yeni süpermarketi Original Unverpackt başarmış gözüküyor. Market aynı zamanda tüketicilerini sıfır atık alanında cesaretlendiriyor. Zehirli atık içeren market arabaları yerine tekrar kullanılabilen sepetleri kullanıma sunuyor.

Market içinde tek kullanımlık kutu, çanta, kavanoz ya da diğer saklama ürünleri kesinlikle satılmıyor. Ayrıca market içinde raf sistemi ambalajsız kutulardan sağlanıyor. Ürünler plastik paketler ya da ürünleri sıkıştıran diğer paketleme seçenekleri olmadan sergileniyor. Tekrar doldurulabilen su şişeleri için market içinde meşrubat istasyonları bulunuyor. 

Dünyanın ilk sıfır atık marketi Bu parlak fikir, sosyal etki yaratan iki girişimci Alman Sara Wolf ve Milena Glimbovski’ye ait. Aldıkları ürünler kadar paketlemeye bağlı gereksiz atık üretimini azaltmak konusunda da tüketicilerin bir seçimleri olsun fikriyle yola çıkıyorlar.

Dünyanın ilk sıfır atık marketi 3 Yaratıcıların kendi internet sitelerinde ifade ettikleri üzere, bu nesil dünyayı kirletti; belki bir sonraki daha iyi bir hâle getirebilir.

Dünyanın ilk sıfır atık marketi 4Sizce bu sistem Amerika’da ya da dünyanın başka bir yerinde hayata geçirilebilir mi?

Kaynak: True Activist 

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Neden vegan oldum?

“Neden vegan oldum?” sorusuna kısa cevabım; hayvanlara eziyet çektirmeden, onları öldürmek amacıyla üretmeden, doğaya zarar vermeden ve sağlıklı yaşamak için. Tüm bunlar insan üzerinde aynı anda...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol