Ana SayfaYaşamDünya KültürleriAntik bir gelenek: Ölülerinin vücut sıvılarıyla yıkanan Anga kabilesi

Antik bir gelenek: Ölülerinin vücut sıvılarıyla yıkanan Anga kabilesi

-

Mumya deyince, eski Mısır mezarlarından çıkan, tepeden tırnağa beyaz bandajlarla kaplı olan bedenler gelir aklımıza. Ancak, Papua Yeni Gine’deki Aseki bölgesinde yaşayan Anga kabilesi gibi dünyanın dört bir tarafında pek çok kabile de ölülerini mumyalamıştır. Ancak bunlar bildiğiniz mumyalardan çok daha farklı.

Anga kabilesinin mumyaları, gömülmek yerine bir zamanlar yaşadıkları köye yukardan bakan bir kayalığa asılıyorlar.

Mumyalama süreci ise oldukça karmaşık. İlk başta, çürümeye sebep olduğundan vücuttaki nem gideriliyor. Eski Mısırlılar, bunu başarmak için vücudu tuzla ve kurutucu baharatlarla kaplıyorlardı. Ancak Anga kabilesindekiler, tamamen farklı bir yolu tercih etti.

Amusing Planet’in haberine göre, Anga kabilesi ölü bedenleri ateşin üzerinde ısıtıyorlardı. Vücudun içerisini kurutmak için, dizlerden, dirseklerden, ayaklardan ve diğer eklem yerlerinden kesikler açarak bu kesiklere ve mideye bambu çubuklar sokuyorlardı. Ardından bu bedenler, içlerindeki tüm sıvılar yok olup gidene dek bir ay boyunca tütsüleniyordu.

Geriye kalan mumyalar saklanıyor

Eğer bunun iğrenç olduğunu düşünüyorsanız, kendinizi şuna hazırlayın. Köylüler, ölen kişilerin güçlerinin kendilerine geçeceğine inanarak bu vücutlardan çıkarılan sıvıları vücutlarına sürüyorlardı.

Mumya tamamen kuruduktan sonra korunması için, kile benzer bir madde olan toprak boyası ile kaplanıyordu. 1949’da bu mumyalama tekniğinin uygulanması sona erdi, ancak geride kalan mumyalar özenli bir şekilde saklanıyor.

Anga Kabilesi 4

Anga Kabilesi 3

Anga Kabilesi 1Anga Kabilesi 2Anga Kabilesi 7

Kaynak: The Plaid Zebra

SON YAZILAR

Antik dönemde denizlerin kırmızı olduğunu biliyor muydunuz?

Hayal ya, demem o ki, zaman yolculuğu yapıp antik dönemde yaşayan birisiyle karşılasanız size denizlerin kıpkırmızı rengi olduğunu söyleyecekti. Renkleri ve renklerin tarihini hiç araştırdınız mı? Biraz...

A unique visual feast from the depths of Hindu mythology: Holifest

HoliFest, a colorful and vibrant celebration, is observed annually in India during the month of March. Rooted in Hindu mythology, this event is based on...

Hindu mitolojisinin derinlerinden eşsiz bir görsel şölen: Holifest

Holifest, Hindistan'da her yıl Mart ayında kutlanan renkli ve coşkulu bir festivaldir. Hindu mitolojisinin derinliğine işaret eden bu etkinlik, iki farklı hikayeye dayanır. Festivaldeki renkler,...

Viyana kafeleri ve Osmanlı’dan Viyana’ya giden kahve

Temmuz ayında kendimize bir güzellik yaptık. Bu güzelliğin içinde kısa bir Viyana gezisi de vardı. Gideceğimiz yerlere dair bilgi edinmek için web sayfalarında gezinirken Viyana...
Onur Kavalcı
Onur Kavalcı
Sanatı ve sanatçıları takdir etmekten kendini alamayan, hayvanları ama özellikle kedileri seven, filmli fotoğraf makinelere tutkun, hiçbir müzik aleti çalamamanın verdiği hüzün ile yaşayan bir insanım.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol