Atelier Muse ve Impact Hub iş birliğiyle hayata geçirilen programın ikinci etkinliği, uzun bir geçmişe sahip Türk-Alman ilişkilerini işleyen Maviblau’yu 8 Haziran’da, Impact Hub İstanbul’da misafir ediyor.
Atelier Muse ve Impact Hub işbirliği kapsamında, Role of Arts and Culture Entrepreneurship on Social Reflections (Kültür-Sanat Girişimciliğinin Sosyal Yansımalar Üzerindeki Rolü) programı, 8 Haziran Perşembe günü MAVİBLAU Dergisi’yle gerçekleştirilecek bir performatif söyleşi ile devam ediyor. Program, kültür-sanat alanındaki çalışmaların sosyal girişimcilik çerçevesinde, sosyal fayda yaratan örneklerini paylaşmak ve bu alandaki çalışmaların görünürlüğünü artırmak ve iş birliklerini geliştirmelerini sağlamaktır. Program, Türkiye’de henüz olmayan bu alana dair farkındalık geliştirmeyi amaçlayan bir seri olarak organize edilmektedir.
Türk-Alman ilişkileri üzerine oluşan önyargıları alternatif perspektiflerden bakmayı sağlayarak dönüştürmeyi, aradaki dostluk ve birlikte yaşamın mümkün olduğunu gerçek hayat üzerinden göstermeyi hedefleyen bu etkinlik kapsamında, MAVIBLAU ekibinden Tuğba Yalçınkaya (kurucu), Navid Linnemann (dergi yazarı) ve öykü yazarı Neslihan Yakut katılımcılar ile bir söyleşi çemberinde tanışıyor. MAVIBLAU’nun ulus aşırı yapısını destekleyecek şekilde Berlin’de yaşayan kuruculardan Marie Hartlieb de etkinliğin bir kısmına video bağlantısıyla katılımcılarla birlikte iki kültürün birbirine değdiği noktaları dinleyenlerle paylaşıyor.
Atelier Muse ve Impact Hub işbirliği kapsamında, sanatın aktivizm medyumu olarak kullanılması adına örnekler ile sivil toplum ve girişimcilerin yenilikçi yöntemler geliştirmelerine olanak sağlamak amaçlanıyor. Yaratıcı uzlaşma ve sosyal girişimcilik yöntemlerine ilham olması adına, sanat ve kültür aracılığıyla yenilikçi yöntemler sunan organizasyonlar; sanat, sivil toplum ve kurumsal alandan katılımcılarla buluşuyor.
Etkinlik için tıklayınız.
ATELIER MUSE
Yaratıcı ve yenilikçi yöntemler ile Türkiye’de sanat alanında faaliyet gösteren Atelier Muse, “Ancak beraber kazanabiliriz” / “It takes two to win” vizyonuyla özellikle çağdaş sanat, dans ve performans alanının genişlemesi, sosyal etki katmanının görünürlüğünün artması adına, performans sanatçısı, yazar ve sanat yöneticisi Müge Olacak tarafından kurulmuş olan sosyal sanat girişimidir. “Bilgiyi sanatla kamusallaştırmak” misyonunu üstlenerek yaratıcı ve çözüm odaklı bir bakış açısını benimser. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve sanat dünyası arasında bir araştırma, buluşma ve birlikte üretme alanı olarak sanat ve performans programları, pazarlama, iletişim yönetim ve danışmanlığı vermektedir.
Atelier Muse, birlikte ürettiği iş ortakları ile, özgün projeleri Türkiye’de ve uluslararası olarak daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere bir misyon üstlenerek kişi veya kurumun karakterine özgün, butik projeler üretmek üzere yaratılmıştır. Bu doğrultuda üretilen projelerin, özellikle araştırmaya dayalı, sosyal etki ve etkileşimi ön plana alan, hayatta var olmanın sorumluluğunu aktif bir şekilde üstlenerek ve paylaşarak hayata geçirilmesini hedeflemektedir.
www.ateliermuse.org
IMPACT HUB
Impact Hub, dünyada fark yaratan girişimcilerin bir araya geldiği, Amsterdam’dan San Francisco’ya, 80’den fazla merkezde faaliyet gösteren 13.000 üyeye sahip dünya çapında bir ağdır. Dünyanın farklı şehirlerindeki Impact Hub’lar farklı alanlardan ortak tutku ve değerleri paylaşan insanları bir araya getirir.
Impact Hub Istanbul, sosyal etki odaklı liderleri bir araya getirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan, üyelik tabanlı bir ortak çalışma, üretim ve etkinlik alanıdır. Topluluğumuz girişimciler, serbest çalışanlar, yazılımcılar, danışmanlar, yatırımcılar, kreatifler, sanatçılar ve fazlasından oluşuyor. Üyelerimize etkilerini artırmaları için ilham alacakları bir ortam, stratejik kaynaklar ve işbirliği fırsatlarının da içinde bulunduğu özgün bir ekosistem sunuyoruz.
www.impacthubist.net
MAVIBLAU
MAVIBLAU, Türkiye ve Almanya özelinde Almanca konuşulan ülkeler arasında sanatsal, kültürel ve toplumsal alanda çeşitli hikayeler, olaylar ve karşılaşmalar ile ilgilenen Istanbul merkezli Alman online dergidir. Makale, fotoğraf ve film aracılığı ile bu kültürel alışverişin çeşitliliğini ve canlılığını araştırıp belgelendirmeyi amaçlıyor.
MAVİBLAU fikri, Şubat 2015’te, klişelere yer vermeden Alman-Türk kültürünün çeşitli özelliklerini yeni bir mekânda toplamak ve bunun için yeni bir platform oluşturma isteği ile ortaya çıktı. Bu platformun amacı, yeni bakış açılarını yakalayarak, ön yargıları yıkıp karşılıklı iletişimi destekleyerek kültürel çeşitlilikleri öne çıkarmaktır. MAVIBLAU bir grup genç insandan oluşmaktadır. Bunlar öğrenciler, gazeteciler, fotoğrafçılar ve kültür araştırmacılarıdır. Hepsi çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye’deki kültüre bir yakınlık duymakta ve bu proje aracılığı ile heyecanlarını ve uzmanlıklarını başka insanlarla paylaşmayı amaçlamaktadırlar.
www.maviblau.com