Ana SayfaDuyurular & EtkinliklerBuğday Derneği'nden "Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri" eğitimi!

Buğday Derneği’nden “Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri” eğitimi!

-

Buğday Derneği 9 Şubat 2019 Cumartesi günü İstanbul’da Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri eğitimi düzenliyor! 

BAHÇECİLİĞE GİRİŞ VE EKOLOJİK YAŞAMIN TEMELLERİ EĞİTİMİ İSTANBUL’DA

Ekolojik krizi engellemek ve doğaya verdiğimiz zararı onarmak için her birimizin yapabileceği pek çok şey var. Gelin ilk adımı birlikte atalım!

Buğday Derneği’nin bahçecilik ve ekolojik yaşam alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi 9 Şubat tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Kent bahçeciliği ile ilgili iki bölümlük eğitim programının ilk bölümü olarak kurgulanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi’nde, ekolojik yaşamın temellerini, atalık tohumlarımızı çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz. Bunun yanı sıra enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün birer parçası olma yolunda adım atacağız. Elimiz tohuma, toprağa değecek!

Önceki eğitimlerimizde gelen, daha çok uygulama yapılmasına yönelik talepler doğrultusunda yeniden tasarlanan kent bahçeciliği programının ikinci bölümü olan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi, 2 günlük bir programla ilkbahar aylarında gerçekleşecek olup, ilk eğitimdeki konular tekrar edilmeksizin yetiştiriciliğe ve uygulamaya odaklanılacaktır. Her iki eğitime de katılmak önerilir, ama eğitimler tek tek katılıma da açıktır.

Bu eğitim kimler için uygun?

*Ekolojik yaşama ve kendine yeterli bir yaşama adım atmak isteyip de bir başlangıç noktası bulmakta zorlanan tüm doğa dostları.

*Şehirdeki apartman dairesinde saksı/balkon/terasta veya evinin ufak bahçesinde kendi gıdasını yetiştirmek, kompost yapmak isteyen ve bu konuda temel bilgileri edinmek isteyen tüm hevesliler.

*Gerçek gıdanın ne olduğunu ve nasıl ulaşabileceğimizi merak eden sağlıklı yaşam meraklıları.

*Tohum çeşitleri, tohum saklama, üretme konusunda bilgilenmek isteyenler.

Bu eğitim kimler için uygun değil?

*Ticari veya büyük alanlarda profesyonel organik üretim yapmak isteyen üretici / potansiyel girişimciler için.

*Hali hazırda bahçecilik / üretim deneyimi olup, sadece detaylı uzmanlık sorularının veya karşılaştıkları özel durumların yanıtını arayan tecrübeli üreticiler için.

Bu eğitimin sonunda neler edinebilirsiniz?

*Eğitimde hediye edeceğimiz atalık tohum ve viyöllerle, tohumlarınızı çimlendirerek evinizde kendi sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.

*Elde ettiğiniz ürünlerin tohumlarını saklayarak gelecek sene çevrenizle paylaşabilir ve atalık tohumlarımızın soyunun devam etmesine yardımcı olabilirsiniz.

*Kompost kurabilir ve artık gıda atıklarınızı toprağa dönüştürebilirsiniz.

*Bahçecilik konusunda kursumuzda edindiğiniz “giriş” seviyesindeki bilgiler, daha sonra alacağınız eğitimlerin ya da konuyla ilgili çalışmalarınızın temelini oluşturabilir.

KATILIM VE ÜCRET BİLGİLERİ

Eğitmen: Mehmet Gürmen

Eğitim Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 150 TL, üye olmayanlara 225 TL’dir.

*Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru ve Kayıt: [email protected]

Tarih: 9 Şubat 2019

Yer:  Buğday Ofis, Kadıköy-İstanbul.

Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiler ve adres kayıt sonrasında katılımcılarla paylaşılacaktır.

Eğitim Programı

9 Şubat Cumartesi: 09.15-17.00

  • Ekolojik Yaşamın Temelleri
  • Güvenilir Gerçek Gıdaya Giriş
  • Dönüşüm Mutfakta Başlar
  • Sebze Kasasında Kompost
  • Tohumlar Hakkında Her Şey
  • Tohum Çimlendirme
  • Bahçeciliğe Giriş

Alıntı: Buğday

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Ekoloji örgütlerinden Erzincan İliç için ortak açıklama

"Beklenen" felaket Erzincan İliç’te 13 Şubat 2024 tarihinde yaşandı. Uzmanlara kulak asmayan rantçılar para hırsları ile "öldürmeye", iktidar yargısıyla, bakanıyla, uygulamasıyla cinayetlere ortak olmaya ve...

Fidan Gözaçan ile yeni kitabı “Her Kaçık Yalan Söyler” üzerine söyleşi ve imza gününe davetlisiniz!

Yazar, gazeteci ve çevirmen Fidan Gözaçan yeni kitabı Her Kaçık Yalan Söyler için Ankaralı okurlarıyla buluşacak. 22 Ekim Pazar günü Ankara'da saat 14.00'te Kızılırmak Caddesi...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol