Ana SayfaYeşilEko MimariDoğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: "Yuva"

Doğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: “Yuva”

-

Bill Yudchitz ve oğlu Daniel; “Yuva” adını verdikleri, düşük maliyetli, minik bir kabin inşa ettiler. Yeşillikler içindeki bu kabin, yağmur suyu toplayıcı ve solar lambalar gibi sürdürülebilir teknolojileri içeriyor.

Eğer “Yuva”, baba-oğul projesinden daha profesyonelce görünüyorsa bunun sebebi Yudchitzelerin lisanslı mimarlar olmalarından dolayıdır. 278 dönüm arsada içinde kendi evlerine eşit uzaklıkta inşa ettikleri “Yuva”, haftasonu kaçamaklarını yaptıkları yeni yerleri artık.

Doğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: "Yuva"

Geri dönüşümlü, sürdürülebilir ve detaylı

Sadece haftasonları bu proje üzerinde çalışarak bir sene içinde minik evin inşasını tamamladılar. Harcamalarını en aza indirmek için daha önceki projelerinden kalan materyalleri tekrar kullandılar. Ve çevre çiti kurumu kullanmak yerine evi 7 beton paye üzerine yükselttiler.

Siyah metalle kaplanmış, tahta iskeletli evin 12 cm yüksekliğindeki kapısı açıldığında tahtadan bir yürüme yolu ortaya çıkıyor ve yolun sonu gölün güney kesiminin manzarasına uzanıyor. 

Doğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: "Yuva"

Toz ağacı kontrplağıyla çizgili olan akmeşe yağmur perdesi, yağmur suyu toplama sistemini destekliyor ve bu sistem kum filtreli bir su deposunu ve duşu besliyor.

Doğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: "Yuva"

Üç dikey bölgeye ayrılan içerisi dönüşebilen mobilyayla dekor edilerek işlevli hale getirilmiş. Merdiven, çatı katında yer alan 9,5 m’lik uyuma alanına yönlendiriyor. Merdivenle ulaşılabilen evin en üstü, çatı gözlem alanı. Mimarlar ayrıca susuz tuvalet eklemişler ve yanına da su tesisatı için su sürahisi koymayı unutmamışlar.

Doğanın içinde kendi kendine yetebilen minik kabin: "Yuva"

Kaynak: Inhabitat

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Akyaka sen ne güzel şeysin

Çok, çok uzun zamandır Akyaka ve Nail Çakırhan’la ilgili bir yazı yazmak istiyordum. Geçenlerde Akyaka’yı yeniden görünce nicedir bekleyen bu yazının da vaktinin geldiği anladım. Akyaka Akyaka,...
Esen Saba
Esen Saba
20 yaşında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde 2. sınıf öğrencisi. Doğma büyüme yedi tepe İstanbullu. Sergiden sergiye koşan, resim tutkunu, bir balonla mutlu olan, annesinin kızı...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol