Ana SayfaYeşilGeri DönüşümDoğaya atılan sigara izmaritleri yeşilleniyor

Doğaya atılan sigara izmaritleri yeşilleniyor

-

Sokağa atılan sigara izmaritleri gün geçtikçe büyüyen bir çevre sorunu. Sigarasını yere atarken doğaya vereceği zararı göz önünde bulunduran insan sayısı yok denecek kadar az. Peki, atılan izmaritlerin doğaya karışması 15 yıl sürüyor desek?

Sigara izmariti selülozik asetat denilen bir maddeden yapılıyor ve doğada kendi kendine yok olacak şekilde üretilmiş. Fakat bunun gerçekleşmesi için gerekli olan tek ortam çamurlu, ıslak, bakterili bir kanalizasyon ortamı. Bu ortamda bile bulunsa bir sigara izmaritinin yok olma süresi 9 ay.

Sigara izmaritleri

İnsanların pek dikkatini çekmeyen, hatta birçoğunun çevre sorunu olarak görmediği bu durum, gün geçtikçe büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. Bu durumun farkına varan bazı bilim insanları ”toplumu sigara içmekten vazgeçiremiyorsak, sigara filtrelerini daha faydalı hale getiririz” demişler.

Greenbutts ile yeşil izmaritler!

Greenbutts, doğada hızla çözünen filtrelerin üretimini yapan bir firma ve ürettikleri filtreleri yüzde 100 doğa dostu olarak adlandırıyor. Firma filtrelerin içeriğinin keten, pamuk ve kenevirden üretildiğini ve doğada çok kısa sürede çözüldüğünü söylüyor. Filtrelerin içerisine birkaç adet bitki tohumu koyan firma, sonucu düşünülmeden doğaya atılan sigara izmaritlerinin çok güzel işler başaracağına inanmakta.

Kaynak: True Activist, Greenbutts

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Dönüştüremediklerimizden misiniz?

Çevrenin korunması adına yapılan sayısız kampanya ve yenilik ile karşı karşıyayız. Aslında mesele çevrenin koruma ile yan yana anılmasında. Korumayı gerçekleştirmek için eylemi yapan aktörün...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol