İnsanların farklı nedenlerle yeni yurtlar, hatta yeni vatandaşlıklar aradıkları bu göçler çağında, aidiyetler de kimlikler de yeniden tanımlanıyor. Göç, insanın köklerini yeniden aramaya sevk eden ve yurda dönme arzusu yaratan bir süreç ve çoğu zaman o kökler toprakta, mekanda aranıyor. Oysa toprak sayılan şeyin önemli bir boyutunu o toprağın müziği oluşturuyor ve insanlığın dönmesi gereken yer tam da burası; sadece kendi toprağının değil, farklı coğrafyaların da müzikleri… Çeşitli nedenlerle doğup büyüdüğü coğrafyalardan kopan insanların, fiziksel bir göç olmasa da duygu göçü yaşayan insanların elinden hiç kimsenin alamayacağı tek aidiyet bu Müzik Köyü’ne göre: Müzik. İşte yerküreyi vatan kılacak tek şey de bu.
Anavatanı müzik olanların buluşma mekânı: Müzik Köyü
Dünya tarihinde görülmemiş bu büyük nüfus hareketliliğinin yanı sıra, gelişen iletişim teknolojileri kültürler arası iletişimi daha da yoğunlaştırıyor; toplumların,dolayısıyla kültürlerin buluşma imkânları artıyor. Bu kültürlerin barış içinde birarada yaşama idealiyle bir araya getirilebilmesi ve bu çoğulculuğu yaşatabilmek içinse müzik en önemli uluslararası dil. İşte, farklı coğrafyaların müzik kültürlerini bir araya getirerek müzikte çoğulculuğu yaşatabilmeyi kendisine hedef edinen Müzik Köyü Ekibi, şimdi yoluna Türkiye’yle beraber Avrupa’da devam ediyor. Türkiye’den sonra Almanya’nın da ilk ve tek Müzik Köyü olma özelliği taşıyan “Music Village Bad Endbach” adını taşıyan proje, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden ustalarla her yaştan, amatör veya profesyonel müzikseverleri biraraya getiriyor.
Müzik Köyü, yurdunu müzikte arayanların köyü. Mekâna değil; müziğe ve doğaya bağlı bir proje. Çok kültürlü müzik paylaşımının usta-çırak ilişkisi içerisinde yürütüldüğü, tüm farklılıklarıyla hep beraber yaşama ve üretme çabasının varolduğu, doğadan kopuk olmayan her ortam bir Müzik Köyü aslında.
Yeryüzünün en etkili barış dili: Müzik
2015’de Fethiye’de hayata geçirilen Müzik Köyü, 4 yıldır düzenlediği atölye, seminer ve konserlerle Anadolu’nun farklı bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş müzik geleneklerini yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Dünyanın farklı yerlerinden geleneksel müzikleri, müzisyenleri ve müzikseverleri bir araya getiren Müzik Köyü, çalışmalarına yeni bir boyut kazandırarak bu kez 31 Mayıs-5 Haziran 2019 tarihlerinde Almanya’nın Bad Endbach kentinde müzikseverlerle buluşuyor. Program, farklı alanlarda atölye, seminer, söyleşi ve konserler içeriyor. Programa katılım için müzisyen olma şartı yok. Müzik Köyü, müziği ve doğayı seven, her yaştan ve meslekten müzikseverleri atölyelerine davet ediyor.
Türkiye’de başlayan bu müzik yolculuğunun bir kolu şimdi Avrupa’ya yayılıyor. Müzik Köyü Ekibi, bu çabaların başarıya ulaşması, müziğin barış içinde bir arada yaşama kültürüne, kültürlerarası kaynaşmaya, hem bireysel hemde toplumsal barışa katkı sunabilmesi için sizleri “Music Village Bad Endbach” Projesi ve Müzik Köyü gönüllüsü olmaya davet ediyor ve projelere katılımlarınızı bekliyor.
31 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Bad Endbach‘ta gerçekleştirilecek programda yer alacak sanatçılar şöyle:
Mikail Aslan, Dertli Divani, Theodora Athanassiou, Kemal Dinç, Slyvain Barou, Mehmet Günay Eser, Ahmet Tirgil ve Özgü Bulut.
Detaylı bilgi ve katılım kaydı için: www.muzikkoyu.net E-mail: [email protected]
Türkiye telefonu: 0545 370 57 37
Almanya telefonu: 0049 160 935 211 71 – 0049 2776 91460