Uzay yolculukları artık insanlar için bilim kurgu olmaktan çıktı, hatta Mars’a koloni kurmayı bile düşünüyoruz. Peki hangi bayrak temsil edecek bizi? Amerika mı? Peki ya Rusya? İngiltere desek? Çin olur mu? Cevap “E” şıkkı, yani hiçbiri. İsveçli bir öğrenci bütün dünyayı temsil ettiğini düşündüğü bir bayrak tasarladı, bakalım sevecek misiniz?
Beckmans College of Design (Tasarım Üniversitesi) öğrencisi olan ve mezuniyetine çok az kalan Oskar Pernefeldt, bayrağı yeni bir proje olarak tasarladı.
Oldukça sade bir tasarım olduğu görülen bayrakta iç içe geçmiş yedi halka var. Halkaların ortasında ise bir çiçek deseni oluşuyor. Ana renk olarak maviyi seçmesi ise hepimizin canlılık kaynağı olan suyun temsili için olmuş. Çiçeğin olduğu kısmı Dünya kabul edersek, dışarıda kalan mavi kısımların da uzayı temsil etmesi kaçınılmaz olacaktır.
Pernefeldt yedi sayısını seçmesinin kıta sayısıyla bağlantılı olmadığını söylüyor. Bayrağı binlerce yıl sonrasında da kullanılması umuduyla tasarlayan genç tasarımcı, o gün geldiğinde kıtaların yer değiştirmiş veya birleşmiş olabileceklerine vurgu yapıyor. “Bayrak Voyager 1’de çok güzel durabilir; fakat onun da bir yıldıza ulaşması 40 bin yıl sürer” diye de ekliyor. O zamana hangi kıta nerede olur ve hatta Dünya kalır mı bilinmez.
Genç tasarımcı uzun zamandır neden Dünya’nın ortak bir bayrağı olmadığını düşünmekteymiş. Bayrağın nerede kullanılabileceğine örnekler isterseniz de çok güzel senaryolar hazırlamış.
Gezegenler arası bir spor müsabakasında bayrağımız;
“Ben Dünya vatandaşıyım” diyenler için;
Antarktika’ya da bir tane dikeriz;
Kaynak: IFL Science