Eve dönüş yoluyla ilgili biraz konuşalım istedim. Filler gibi gittiği yeri bir daha unutmayan kadim insanlık şu anda ne yapıyor? Aradan Black Friday de geçti. Alışverişlerimizi %54 indirimle de yaptık. Montlar, kazaklar, dışsallıklar alındı. Peki, %100 pamuklu içliğimiz var mı?
Yok.
Cücelerin ördüğü mitril içlik bu kara kış günlerinde bizi koruyabilirdi. Yaradan muhafaza, belki bir Orkun ya da Troll’ün mızrağında da koruyabilirdi. Üzerine bir de esmalı/efsunlu/okunmuş ceket de giydik mi doğru Himalayalar’a. Artık ne soğuk ne sıcak bize işler. Peki, nerede satılır bu dünyalıklar “tirend yol” bulunmayacağı kesin? Peki, nasıl bir yol arıyoruz eve dönmek için?
Ne olduğuna dair fikrimiz yok. Entelektüel olarak bir şeyleri bildiğimizi sanıp içimizdeki güvensiz benliklerin telaşını dindiriyoruz. Benliklerin köklerine dair gözlemimiz yok. Eskilerin uyku dedikleri halin içindeyiz ve en fenası da bir beden gibi yaşayıp duruyoruz. Büyülü şeyleri alabileceğimiz ve geceleri daha rahat uyumamızı sağlayacak yolları, hanları, hamamları keşfetmek için istemelisiniz dostlar. Neyi isteyeceksin? Hayatın anlamını mı merak ediyorsun? Nereden geldiğini, nereye gideceğini, işlerin nasıl döndüğünü mü merak ediyorsun? Değişik psişik haller mi yaşıyorsun, rüyalarda işler karışık mı? O zaman güzel güzel alış veriş yapabiliriz. İndirim günleri sizi bekliyor!
En bilineni ve görüneni bedensel tamlık halidir. Eğer bedende bir şeyler yolunda gidiyorsa arayış devam ediyordur. Bunun tam tersi de bizim için doğru. Eğer bedende bir sıkıntı varsa ilk bakacağın ve arayacağın şey onun nedeni ve nasıl şifalanması gerektiği. Birçok hikaye var böyle, kendi hastalığına şifa için yola çıkıyor sonrasında hayatı değişiyor. En son Dr. Arnold Ehret’in kitabına denk geldim. Kendisi kronik bir böbrek hastalığına şifa için yollara düşüyor; Hindistan, Mısır, Türkiye, Fas diyar diyar dolaşıyor. Bahsettiğim olay 1900’lerin başında oluyor. Ehret, sonrasında beslenmeyle ilgili bir bütünsel hale varıyor ve bunu memleketi olan Almanya’ya taşıyor. Ne oldu şimdi?
Olan şey, görünür hale gelmiş bir şeyin ucundan tutmak ve hareket etmek. Neye doğru? Köküne, nedenselliğine doğru. Adam Batı tıbbının içinde büyümüş ama dışsal bir şifa yetmemiş. Sadece sayılabilen, ölçülebilen şeylerin olduğu bir şifa onu iyi etmemiş ve düşmüş yollara. Hindistan’daki fakirleri görmüş, ne kadar az yediklerini ve oruç denilen kavramı keşfetmiş. Yani, Ehret kök bilgiyi Kadim Bilgiyi almaya gayret etmiş. Bu gayretle de kendisini bilme konusunda derinlik kazanmış.
Daha mutlu olmak, içsel sevinç kaynağınızın, pınarınızın sürekli akması, içinizdeki güven halini bilerek yaşamak varlık için cazip değil mi? Bilgilerle tanışmak ve dönüşmek için gereken şey istemek ve bunu sürdürmek. Kısa süreli bir hokus pokus merakından çıkmak ve kozmozun işlerini anlamaya, bütünle ahengten olmaya gayret etmek. Alışverişleri yapacağımız yolu ve siteyi öğrendiğinize göre, hepinizi bekliyorum. Dükkan 7/24 açık dostlar. Bir şarkı ile oktavı bitirelim.
Yazıda geçen Dr. Arnold Ehret