Ana SayfaEkolojiDoğaKartal Belediyesi'nden doğa dostu atılım: İlçede plastik poşet kullanımı yasaklandı

Kartal Belediyesi’nden doğa dostu atılım: İlçede plastik poşet kullanımı yasaklandı

-

Doğaya en çok zarar veren ürünlerin başındaki plastiğe karşı bir atılım da İstanbul’daki Kartal Belediyesi’nden geldi. Özellikle çevre bilinci ve geri dönüşüm konusundaki projeleri destekleyen Kartal Belediyesi, 08.07.2015 tarihinde aldığı karar gereğince ilçe sınırları içerisinde naylon poşet kullanımına yasak getirdi. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde plastik poşetlerin yasaklanması konusunda girişimlere başlayan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, biyo-bozunur poşetleri yaygınlaştırarak büyük bir atılım gerçekleştirdi. Belediye Meclisi’nin temmuz ayı içerisinde aldığı kararı hayata geçirmeye başlayan yetkililer, plastik poşetlerin yasaklanmasıyla önemli bir adım atmış oldu.

Kartal Pazarı

Gaia Dergi‘ye konuşan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, projenin ilk önce esnaflar ve pazarcılar ile iletişime geçilerek başlandığını belirtti. Bölge halkına ve esnafına konuyla alakalı bilgi verildiğini söyleyen Kars, doğa dostu poşetler temin eden Kartal Belediyesi’nin bunu halka ve esnafa dağıtarak bu alanda teşvik edildiklerini söyledi.

Geçtiğimiz temmuz ayında alınan Belediye Meclisi kararı ile harekete geçen yetkililer, kararın ilk başta bölgedeki halk tarafından anlaşılması için gerekli çalışmaları ve bilgilendirmeleri yaptı.

Daha önce de Kartal Belediyesi ve Buğday Derneği, ilçede ekolojik pazar kurulmasına yardımcı olmuştu.
Daha önce de Kartal Belediyesi ve Buğday Derneği, ilçede ekolojik pazar kurulmasına yardımcı olmuştu.

Yasağın başladığı Kartal ilçesinde süpermarketlere, dükkanlara, pazarlara ve halka yapılan bilgilendirme devam ediyor. Yasağa uymayan kişiler ve kurumlara Belediye Meclisi kararı gereğince idari yaptırım da uygulanacak.  

Hazırlayan: Burak Avşar

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Akyaka sen ne güzel şeysin

Çok, çok uzun zamandır Akyaka ve Nail Çakırhan’la ilgili bir yazı yazmak istiyordum. Geçenlerde Akyaka’yı yeniden görünce nicedir bekleyen bu yazının da vaktinin geldiği anladım. Akyaka Akyaka,...
Konuk Yazar
Konuk Yazar
Siz de Gaia Dergi'de yazılarınızın çıkmasını istiyorsanız [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol