27. AUFF (Ankara Uluslararası Film Festivali), 28 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında sinema tarihine damga vuran filmlerin izlenebileceği, sanatçı ve yönetmenlerin konuk olacağı, konserler, yürüyüşler, atölye çalışmalarının yapılacağı dopdolu bir program ile izleyiciyle buluşuyor.
Onur ödüllerinin verileceği, Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel kategorilerinde yarışan filmlerin ödül alacağı ve izlenebileceği, “Özel Gösterimler” kapsamında Dünya ve Türkiye sinemasının farklı türlerden son dönem örneklerinden iki uzun, üç belgesel filmin de gösterileceği festival, düzenlenen panellerle de canlılık kazanacak.
Çeşitli dünya film festivallerinden ve Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen filmlerin gösteriminden sonra yönetmenleriyle ya da film ekibiyle yapılan söyleşilerle Berlin heyecanı Ankara’ya taşınacak.
Ayrıca “Dünyada Çürümüş Bir Şeyler Var!” başlıklı seçkide ise altı ülkeden altı Hamlet uyarlaması izlenebilecek. Seçkiye paralel iki söyleşi de yapılacak.
“Kısır Sınır Tanımaz“ bölümü, canlandırma, deneysel ve kurmaca kategorilerinde üretilmiş ve önemli festivallerden ödül almış ulusal ve uluslararası yapımları bir araya getiriyor. Bu seçkideki filmlerden bazılarının Türkiye prömiyeri Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yapılmış olacak.
Ağırlık olarak uluslararası yapımların oluşturduğu “Çocukluk Halleri“ adlı seçkide ise çocuk oyuncuların başrolde oynadığı kısa filmler yer alıyor.
Alanlarında başarılı çalışmaları olan isimlerin yürüteceği çeşitli atölye çalışmaları ile Türkiye ve dünya sinemasından konukların katılacağı panel ve söyleşiler, FESTİLAB kapsamında gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar ise Filmlerle Ankara’yı Yürümek, Kentin Seslerine Bakmak: Dinleme Atölyesi ve Ses Yürüyüşü, Hikaye Anlatmanın Yeni Formu ve Katılımcı İletişim Olanağı Olarak İnteraktif Belgesel, Yeni Bir Hikâye Anlatma Biçimi Olarak Sanal Gerçeklik & The Cube (Küp), Plan Sekans ve Kamera Hareketi, Yapımcı Ne Yapar?, Uyarlama Atölyesi başlıkları altında yürütülecek.
80’lerin sonundan bu yana deneysel sinemanın ödüllendirildiği ve desteklendiği Ankara Uluslararası Film Festival’inde, bu sene üç farklı deneysel seçki ve bir video sergisi de yer alıyor. Öte yandan, festivalde, çocuklara özel film gösterimleri ve mülteci çocuklara yönelik basit çizgi film yapma tekniklerinin de öğretileceği çalışmalar olacak.
Festivalin gelenek haline getirmeyi hedeflediği “Buluşmalar” ilk kez gerçekleştirilecek. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bulunan Öğrenci Sinema Toplulukları’ndan temsilcilerin katılacağı programda, öğrenciler kendi ürettikleri filmleri izleyip, tartışacaklar.