Ana Sayfaİnsan ve ToplumYeşil FelsefeAğaç kökünde yaşayan Mick Dodge ile tanışın

Ağaç kökünde yaşayan Mick Dodge ile tanışın

-

Çoğumuz gibi Mick Dodge da yüksek stresin ve karmaşanın eksik olmadığı kentlerin birinde yaşıyordu. Ölen babasının küllerini savurmak için bir yer arıyordu o sırada. Öyle bir an geldi ki bir gün ailesine ve dünyevi tutkularına bay bay deyip, her şeyi bırakıp gitti.

Artık ormanın içinde, yaban hayatının eşsiz felsefesi ile bir ağaç kökünde yaşıyor. Ormanda yalın ayak gezindiği için ona “Barefoot Sensei”* diyorlar. Dodge, gerçekten de yalın ayak yürümenin önemli olduğunu düşünüyor. Doğa ile bağımızı güçlendirdiğine ve duygularımızı yükselttiğine inanıyor.

Modern toplumdan uzakta yaşamayı seven Dodge, asla eski yaşam tarzına dönmeyeceğinin altını çiziyor. Yağışlı havalarda kuru kalmak için plastik giysiler kullanıyor. Mick Dodge, “Dışarıda, burada yaşamak, kuru kalmayı başarmanın sanatıdır” diyor.

Mick Dodge, ormanda yaşayan insan

EartGym ile spor tutkusunu doğada devam ettiriyor. Sadece ormandan sağladığı aletler ile ormanın içinde insanları eğitiyor ve egzersiz yapıyor.

Mick Dodge, ormanda yaşayan insan

Mother Nature Network’un yaptığı bir röportajda, özellikle kış sezonu boyunca yemek kaynağına nasıl ulaştığını sorduğunda Mick Dodge şöyle cevaplıyor:

“Asla zor değil. Sadece ayaklarımı takip ediyorum. Ormanda yemeyeceğim hiçbir şey yok. Hem etçil hem otçulum; çeşitli yiyecek bulabilirim. Nasıl leşçil olabileceğimi öğrendim. Açlığım her türlü yiyeceği keşfetmem için bana rehber oldu. Örneğin; bir geyik bir puma tarafından öldürüldüğünde, tüm orman yemek için geliyor. Ben de aynısını yapıyorum.”

National Geographic, Dodge’un günlük yaşamını içeren, The Legend of Mick (Mick Efsanesi) isimli bir de program yaptı.

Siz, Mick gibi yaşamak ister miydiniz?

*Barefoot Sensei: İngilizce’de Barefoot, yalın ayak; Japonca’da Sensei de usta anlamına geliyor (Daha geniş açıklama için tıklayın).

Kaynak: Eart Porm, Neotinal Geographic, Oğuzhankee

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Bahar geldi: Aylardan Mayıs, günlerden Hıdırellez; gününüz hep güneşli, talihiniz hep bol olsun

Zaman akıp gider... İnsan bu hayattan geçerken nice mevsimleri ve nice baharları da beraberinde yaşar. Belki farkındadır, belki de bilincinde değildir ama kaç kez kim...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol