Ana SayfaKategorisizGeleceğin çekim aracı: Lily

Geleceğin çekim aracı: Lily

-

Fotoğraf meraklılarının başına gelmiştir; fotoğraf çekmek için harika bir nokta bulursunuz ancak oraya ulaşmanız imkansızdır ya da çok zordur. İşte Lily ile bu zorluklar ortadan kalkıyor. Lily; dünyanın ilk fırlat-çekim yapsın robotik drone”u. Cihaz ekstra bir yönteme ihtiyaç duyulmadan herkesin havadan video ve fotoğraf çekmesine izin vermekte.

Lily kullandığı GPS ve bilgisayarlı görme sistemi ile saatte 11,2 metre (25mph) hız ile kullanıcısını takip etmekte. Kullanıcının koluna taktığı cihaz GPS tarafından takip ediliyor. Böylece siz hareket halindeyken de havadan sizi takip edebiliyor. Lily, bu takip sırasında, izlediği kişiyi takip çerçevesinin merkezinde tutuyor. Lily bırakılınca yükseliyor ve havada kendi kendine çekim yapabiliyor. Çekim sırasında herhangi bir yönetilme gereksinimi olmaması, bu sırada kullanıcının başka bir işle uğraşabilmesini de sağlamakta.

lily, uçan fotoğraf makinası

Drone su geçirmez ve yüzebilmekte olduğundan gerektiğinde suya inebilmekte. Ortalama bir laptop ağırlığındaki cihaz, sırt çantasına sığacak boya sahip.

Fotoğraf makinası 12MP kalitede çekim yapabilmekte, 1080p yüksek çözünürlükte ve 60fps ile video kaydı yapmakta, 720p/120fps ağır çekime izin veriyor. Cihazın pili şarj başına 20 dakika kullanılabiliyor, koldaki cihazın pili ise dört saat kullanılabilmekte. Lily’de mikro SD kart girişi mevcut. Cihazın nasıl çalıştığını ve teknik detaylarını görmek için internet sayfası: www.lily.camera. Şubat 2016’da piyasaya sürülecek olan Lily için belirlenmiş fiyat 999$, ancak şirket halihazırda internet sitesinden 499$’a ön sipariş almakta.

lily_takip cihazi

Türünün ilk örneği olacak olan Lily’i yakın zamanda rakipleri takip edecek gibi görünüyor. Birkaç seneye kalmadan havada uçuşacak olan kameralı cihazlar için hem hava trafiğine hem de güvenlik konularına nasıl bir ayarlama getirilecek merak konusu. Anlaşılan bekleyip göreceğiz…

Kaynak: Lily, Petapixel

SON YAZILAR

GIF nedir ve nasıl kullanılır?

Açılımını bilmeseniz bile "GIF" kelimesine kesin rastlamışsınızdır. İnternetin ilk zamanlarında belirleyiciydi, şu ansa hiç olmadığı kadar popüler. Peki bu GIF nedir ve onları nasıl kullanabiliriz? En basit...

Elektromanyetik dalgalarla uzay zamanda geçmişi ve geleceği görmek

Uzayda bulunan herhangi bir yüklü nokta uzayın niteliğini değiştirir. Yakınında bulunan başka bir nokta bulunduğu yerden alınırsa, bu nokta üzerine etkiyen kuvvet yok olsa da...

Sanal parçacıklar kendisini tanımlayıp solucan delikleri oluşturan bilinçli temel etkiler mi?

Sanal parçacık sıradan parçacıkların özelliklerini sergileyen fakat sınırlı bir süre var olan geçici dalgalanma olarak tanımlanır. Sanal parçacık kavramı, sıradan parçacıklar arasındaki etkileşimi, sanal parçacıklar arasındaki...

Yaşlanmaya meydan okuyan şifre Termodinamik Yasaları’nda mı?

Termodinamik kanunları, çok genel bir geçerliliğe sahiptir ve karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına veya incelenen sistemin özelliklerine bağlı olarak değişmez. Yani bir sistemin sadece madde veya enerji...
Ruken Zilan
Ruken Zilanhttps://www.researchgate.net/profile/Ruken_Zilan
Ruken Zilan liseyi 15 yaşında dışarıdan bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi ve ODTÜ Fizik bölümlerinde Lisans ve Yüksek Lisansını yapmıştır. 2. Yüksek Lisansını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Burslu olarak Bilgisayar Mühendisliğinde yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında UPC-BarcelonaTech'te Doktora çalışmaları yapmıştır. 2008-2012 yıllarında Avrupanın en hızlı bilgisayar merkezlerinden Barcelona Supercomputing Center, Araştırma Merkezi'nde CISCO Sys. Kaliforniya burslusu olarak çalışmıştır. Bilim, teknoloji, sürdürülebilir yaşam, gezi ve uluslararası kültürlerin meraklısıdır. İngilizce, İspanyolca, temel seviyede de Katalanca ve Fransızca bilmektedir.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol