Ana SayfaYeşilEko MimariDünyanın her yerinde yaşamanızı sağlayacak eko-kapsüller

Dünyanın her yerinde yaşamanızı sağlayacak eko-kapsüller

-

Bratislava kökenli Nice mimarları, insanların bir yıla yakın bir süre elektrik sisteminin dışında yaşayabilmesini sağlayacak eko-kapsüller tasarladılar. Her bir ünite güneş panelleri ile donatıldı, içeri çekilebilir rüzgâr türbinleri ve yağmur suyunu toplayan bir tasarım eklendi. Kapsülün içinde ise suyu olan bir mutfakçık, sifonlu bir tuvalet ve sıcak su akan bir duş mevcut.

Eko-kapsülün çok farklı uygulamalar için uygun olduğunu söyleyen tasarımcılar; bağımsız araştırma merkezi, turist konaklama alanı, acil barınma ya da insani yardım üniteleri olarak da kullanılabileceğini ekliyor.

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-11Almayı düşünenler 2015’in sonunda, 2016’nın ilk yarısında teslim edilmek üzere, ön sipariş verebilecekler. 

2016’da bu eko-kapsüllerin içinde elektriğe bağlı kalmadan dünyanın isteğiniz yerinde yaşayabileceksiniz. “Olası en büyük problem, farklı teknolojileri bu küçük kozaya entegre etmek ve bunun yanı sıra insan için hala yer kalabilmesi” diyor Nice mimarları.

Rüzgâr ve güneş enerjisine bağlı ve yağmuru toplayabilen eko-kapsülün 2016 yılı bitmeden kampçı versiyonun da çıkması için çalışacaklarını belirtiyorlar.

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-2

İşte bu eko-kapsüllerin özellikleri:

  • İç kısımda rahatlıkla iki kişi uyuyabilmekte ve 8 metrekarelik yaşam alanı sunmakta.
  • Bu kozalar acil durumlarda istenilen her yere yerleştirilebilmekte.
  • Su rezervuarı taşma valfine sahip, dolayısıyla ender olsa da su tankı doluysa daha fazla su almıyor.
  • Eko-kapsüller deniz-konteynerine ya da römorka sığabiliyor.
  • Kapsülü araçla çekerken normal bir elektrikli arabanın sınırını geçmeniz durumunda; geceyi istediğiniz bir yerde geçirip, bataryanın dörtte birini şarj edebilirsiniz. Bu en yakın kompresöre ulaşmaya yeterlidir.
  • Kapsül dahilinde; musluğundan su akan küçük mutfak, sifonlu tuvalet ve sıcak su akan duşlar var.
  • Çok safhalı su geri dönüşüm teknolojisinin ilk tasarımı kullanılmış. Ekip sifonlu tuvalet sistemini basitleştirip, sistemde gübreye dönüştürebilen bir çözüm yolu arıyor.
  • Duvarlar maksimum enerji tasarrufu ve konforu sağlamak üzere izole edilmiş.
  • Üniteler araştırma istasyonları, acil barınma ve insani yardım üniteleri olarak kullanılabilir.

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-9

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-8

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-7

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-6

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-5

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-4

self-sustaining-house-ecocapsule-nice-architects-slovakia-3

Kaynak: Bored Panda

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Akyaka sen ne güzel şeysin

Çok, çok uzun zamandır Akyaka ve Nail Çakırhan’la ilgili bir yazı yazmak istiyordum. Geçenlerde Akyaka’yı yeniden görünce nicedir bekleyen bu yazının da vaktinin geldiği anladım. Akyaka Akyaka,...
Ruken Zilan
Ruken Zilanhttps://www.researchgate.net/profile/Ruken_Zilan
Ruken Zilan liseyi 15 yaşında dışarıdan bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi ve ODTÜ Fizik bölümlerinde Lisans ve Yüksek Lisansını yapmıştır. 2. Yüksek Lisansını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Burslu olarak Bilgisayar Mühendisliğinde yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında UPC-BarcelonaTech'te Doktora çalışmaları yapmıştır. 2008-2012 yıllarında Avrupanın en hızlı bilgisayar merkezlerinden Barcelona Supercomputing Center, Araştırma Merkezi'nde CISCO Sys. Kaliforniya burslusu olarak çalışmıştır. Bilim, teknoloji, sürdürülebilir yaşam, gezi ve uluslararası kültürlerin meraklısıdır. İngilizce, İspanyolca, temel seviyede de Katalanca ve Fransızca bilmektedir.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol