Ana SayfaKategorisizGiyilebilir drone kamera: Nixie

Giyilebilir drone kamera: Nixie

-

Drone‘lar; insansız hava araçları, hemen her gün yeni bir haberle gündeme geliyorlar. Kimi zaman yapabildikleri güvenlik ihlalleriyle, kimi zaman yüksek hızlı versiyonlarıyla karşımıza çıkan drone’lar, bu sefer de giyilebilir ürün olarak karşımızdalar.

Kaliforniyalı fizikçi Christoph Kohstall, internetin rüya kamerasını yaptı. Bu saat gibi takılabilen drone, uçabiliyor ve istek üzerine çekim yapıp geri geliyor. Hâlihazırda geliştirilmekte olan ürün, Kasım 2014’te Intel’in Make It Wearable (Giyilebilir Yap) yarışmasında 500 bin dolar ödül kazanarak gelişim sürecine hız kattı.

Nixie Giyilebilir drone kamera  (3)

Stanford Üniversitesinde doktora sonrası araştırma yapan Dr. Kohstall tarafından üretilen cihaz bileğe takılıyor, istenildiği zaman çıkartılıyor ve uçabiliyor. Aktive edilince uzaklaşıp en uygun açıdan selfie fotoğrafları çekiyor ve bir bumerang gibi ayrıldığı bileğe geri dönüyor.

Proje yöneticisi Jelena Jovanovic ve ekip üyesi Michael Niedermayr ile birlikte çalışan Dr. Kohstall, uçan bir gözlük ile yola çıkıp, uzaktan kontrol edilebilen katlanabilir bir bileklik yaptılar. Ekip dünyanın ilk uçabilen bileklik kamerasını geliştirdi.

Geleneksel fotoğraf makinaları ve kameralar ile fotoğraf çekerken, cihazı kontrol etmek ve bazı manipülasyonlar yapmak gerekebiliyor. Nixie ise sizi ön plana ve merkeze alıyor, ardından herhangi bir müdahaleye gerek duymadan fotoğraf ya da video çekimine başlıyor. Cihaz, selfie’den panaromik çekime ya da hareketli çekime uygun ayarlara sahip.

Nixie Giyilebilir drone kamera  (1)

Nixie, fotoğraf çekmek isteyip de kişi açısından ya da cihaz açısından mümkün olmayan anlar için ideal. Bir dağa tırmanırken, uçurtma uçururken, bisikletinizle akrobasi hareketlerine kalkışırken sizi en güzel şekilde çekebilecek bir ürün.

Ancak cihazın giyilebilir bir cihaz olarak piyasaya sürülmeden önce, kalabalıkta kendini yollayan kişiyi tanıyabilecek bir yapı kazanması bekleniyor. Hâlen ekibin yapacak çok fazla detay işi var ama prototiplerini planladıkları gibi geliştirebilirlerse, ortaya oldukça ilginç bir ürün çıkacak. İnternet sayfalarından duyurdukları üzere, ekibe katılmak isteyenlere ve yeni fikirlere de açıklar. Ürünün üretilmesinden hemen sonra, aynı zamanda bir kol saati özelliği kazandırılması, hatta çok fonksiyonlu bir yapı göstermesi ve güneş enerjili hale gelmesi ya da güneş piliyle çalışması da beklentilerim dahilinde.

Nixie geliştirme ekibi:

İlk giyilebilir uçabilen kamera:

Kaynak: CNET, Tech News, Huh Magazine, Gizmodo

SON YAZILAR

GIF nedir ve nasıl kullanılır?

Açılımını bilmeseniz bile "GIF" kelimesine kesin rastlamışsınızdır. İnternetin ilk zamanlarında belirleyiciydi, şu ansa hiç olmadığı kadar popüler. Peki bu GIF nedir ve onları nasıl kullanabiliriz? En basit...

Elektromanyetik dalgalarla uzay zamanda geçmişi ve geleceği görmek

Uzayda bulunan herhangi bir yüklü nokta uzayın niteliğini değiştirir. Yakınında bulunan başka bir nokta bulunduğu yerden alınırsa, bu nokta üzerine etkiyen kuvvet yok olsa da...

Sanal parçacıklar kendisini tanımlayıp solucan delikleri oluşturan bilinçli temel etkiler mi?

Sanal parçacık sıradan parçacıkların özelliklerini sergileyen fakat sınırlı bir süre var olan geçici dalgalanma olarak tanımlanır. Sanal parçacık kavramı, sıradan parçacıklar arasındaki etkileşimi, sanal parçacıklar arasındaki...

Yaşlanmaya meydan okuyan şifre Termodinamik Yasaları’nda mı?

Termodinamik kanunları, çok genel bir geçerliliğe sahiptir ve karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına veya incelenen sistemin özelliklerine bağlı olarak değişmez. Yani bir sistemin sadece madde veya enerji...
Ruken Zilan
Ruken Zilanhttps://www.researchgate.net/profile/Ruken_Zilan
Ruken Zilan liseyi 15 yaşında dışarıdan bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi ve ODTÜ Fizik bölümlerinde Lisans ve Yüksek Lisansını yapmıştır. 2. Yüksek Lisansını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Burslu olarak Bilgisayar Mühendisliğinde yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında UPC-BarcelonaTech'te Doktora çalışmaları yapmıştır. 2008-2012 yıllarında Avrupanın en hızlı bilgisayar merkezlerinden Barcelona Supercomputing Center, Araştırma Merkezi'nde CISCO Sys. Kaliforniya burslusu olarak çalışmıştır. Bilim, teknoloji, sürdürülebilir yaşam, gezi ve uluslararası kültürlerin meraklısıdır. İngilizce, İspanyolca, temel seviyede de Katalanca ve Fransızca bilmektedir.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol