Ana SayfaEkolojiHayvan HaklarıGergedan kıyımında Güney Afrika yine rekor kırdı

Gergedan kıyımında Güney Afrika yine rekor kırdı

-

Güney Afrika’daki gergedan kıyımları giderek artıyor. 2013 yılında 1,004 olan gergedan ölümleri, geçtiğimiz sene 1,215’e kadar yükseldi. Bu ölümlerin üçte ikisi ülkenin kuzeydoğusundaki Kruger Milli Parkı’nda kaçak avcılar tarafından gerçekleştirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Çevre Bakanı Edna Molewa, Pretoria’da gerçekleşen bir basın toplantısında, kaçak avın, dünya üzerinde multi-milyon dolarlık yasadışı ticaretin bir parçası olduğunu hatırlattı.

Kaçak avın bu kadar artmasını etkileyen en önemli nedenlerden bir tanesi de, gergedan boynuzlarının başta geleneksel tıplarında boynuzların kıymetli bir yeri olan Vietnam olmak üzere Asya’da çok yüksek rakamları bulan satış fiyatları olduğu düşünülüyor. Fakat bununla birlikte bu boynuzlar, insan tırnaklarının da olduğu gibi keratinden oluşuyor.

Katliamlar her yıl artıyor. 2007 yılında sadece 13 tane öldürülürken 2008’de 83, 2009’da 122, 2010’da 333, 2011’de 448, 2012’de 668 ve 2013’de 1,004 tane gergedan öldürüldü. Bu konudaki otoritelerin yayınladığı sayıların, gerçeklerden uzak olduğunu, birçok gergedan cesedinin sayım dışı kaldığını belirtiyorlar.

Güney Afrika, 20 bin gergedan ile dünyadaki gergedan popülasyonunun yüzde 80’ine ev sahipliği yapıyor. Güney Afrika hükûmeti, yakın zamanda onlarca gergedanın daha iyi korunmaları için farklı bölgelere transferini sağladı.

Save the Rhino” isimli STK’nın yöneticisi Cathy Dean, 2014 yılının Kasım ayında bu hayvanların ölüm oranlarının doğum oranlarından daha fazla olduğu bir döneme ulaştığımızı söylemişti.

Kaynak: Le Monde
Başlık Görseli: Mugie Ranch

SON YAZILAR

Yasayı sokakta biz yazacağız!

Toplumda bir karşılığı olmayan ve fakat iktidar tarafından köpürtülen Güvenli Sokaklar Derneği'nin oluşturduğu fason algı sonucunda, adı hâlâ "hayvanları koruma" olan 5199 numaralı yasadan "koruma"...

Hatay’da depremin ardından süren hayat mücadelesinin pek de söz edilmeyen özneleri: Hayvanlar

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da yaşayan patili dostlarımız oldukça zor durumda. Hayvanlara yönelik bir sağlık hizmeti görünür değil, özellikle kedi ve köpekler kontrolsüzce...

“Hayvanlar için etki” yaz okulu için kayıtlar başladı

Kafessiz Türkiye tarafından düzenlenen “Hayvanlar İçin Etki Yaz Okulu” kayıtları başladı! Başvuru için son gün 22 Temmuz. 25- 26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek...

Felaketin görünmeyen yüzü: Depremden etkilenen hayvanlar

Depremin ardından Animal Save Türkiye grubu deprem bölgesinde ilanlar aracılığıyla hayvanları kurtardı. Bakım verenlerine ulaşabildiği hayvanları sahiplerine ulaştıran grup, depremzede hayvanları yuvalandırmaya devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol