Ana SayfaKültür & SanatKitapAli Eriç, “İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati”

Ali Eriç, “İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati”

-

Ali Eriç, 2009 yılında Lando adını taktığı aracı ile İstanbul’daki evinin önünden başlattığı dünya seyahatini 131 bin 969 kilometre, bin 137 gün toplamında yine İstanbul’daki evinin önünde tamamladı. 

3 yıl 1 ay 10 gün içinde beş kıta ve 39 ülkeyi gezdi. Seyahati sırasında tuttuğu günlükleri aradan geçen onca seneye aşkın nihayetinde derleyerek kitaplaştırdı. Cinius Yayınları tarafından yayımlanan “İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati” kitabından elde edilecek gelirin tamamı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak.

Kendisi için özel olarak hazırlanan Lando adını taktığı arabası ile Türkiye plakalı bir araçla yapılan ilk dünya seyahatini tamamlayan Eriç, durmadan doğuya giderek seyahatini gerçekleştirdi. Lando ismi nereden geliyor diye soruyoruz: “Tek yol arkadaşınız, bütün zorlukları birlikte yaşıyor, göğüslüyorsunuz. Denize böyle uzun soluklu seyahatler sırasında insanların seyahat ettikleri taşıta karşı bir bağı oluşuyor. işte benimki de öyle bir şey” diyor.

Seyahat etmek isteyen ama cesaret edemeyen kişilere ilham olması için kitabı kaleme alan Eriç, özellikle gençlerin dünyayı dolaşmaları, farklı kültürleri tanımaları gerektiğini düşünüyor. “Gittikçe daha kolaylaşır ve giderek daha çok zevk almaya başlarsınız.”

Her zaman gezgin ruhlu olduğunu belirten Ali Eriç, seyahat etmenin bir amaç olduğunu, usullerinin ise araç olduğunu söylüyor. Kimisinin sırt çantası ile kimisinin aracı ile yollara çıktığını ve seyahat etmeye gerçekten kararlı olanlar için paranın öncelikli düşünülecek sırada yer almadığını ekliyor. Otostop yaparak, couchsurfing gibi imkânları kullanarak ucuza da seyahat seçeneklerin olduğunu söylüyor.

Ali Eriç ile yaptığımız röportajın tamamına Gaia Dergi‘nin daha sonraki sayılarından birinden ulaşabilirsiniz.

Başlık fotoğraf: Sahra’da kamp (Moritanya)

SON YAZILAR

Dünyanın Öteki Yüzü: Genç yazardan alışılmışın dışında hayaller kur(dur)an öyküler

EdebiyatHaber’de gerçekleştirdiği Yazarın Odası söyleşileriyle tanıdığımız Meltem Dağcı’nın ilk öykü kitabı Dünyanın Öteki Yüzü, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Yetmiş yaşına geldiğinde ölüm şeklini seçme özgürlüğüne kavuşan kadınlar,...

Yeryüzüne Dayanabilmek…

Düşünüyorum da acaba neden yazıyoruz?  Hele ki günümüzde hiç kimsenin doğru dürüst okumadığını bilirken... O halde sadece kendimizi tatmin etmek için mi yazıyoruz? Yoksa bu, karşı...

Hayalleri yarım kalmadı sadece korktular ama susmadılar…

Farkında olduğum şey sadece buydu; bir sistem tutturulmuş ve o sistemin onları koruduğuna inanan birkaç fanatiğin zaman içerisindeki kontrolsüz baskısının sonuçlarını izliyorum şu dünyada aklımı...

Öngörülemeyenler üstüne; kişisel bellek, büyük veri ve algoritmalara dair

Yapay zekanın ve algoritmaların telefonlarda ortam dinlemesi yaptığı hepimizin bildiği ama çokça dile getirilmeyen ya da tartışılmayan bir durum halini aldı. Varsayalım, arkadaşlarımızla konuşuyoruz: “Ne...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol