Ana SayfaDuyurular & EtkinliklerUçurumun Kıyısında Türkiye Ankara Galasına davetlisiniz

Uçurumun Kıyısında Türkiye Ankara Galasına davetlisiniz

-

15 Temmuz darbesinin hemen ardından ilan edilen OHAL ile birlikte Türkiye demokrasinin askıya alındığı bir döneme girdi. Çıkarılan KHK’larla 100 binden fazla kişi işten atıldı 1000’i aşkın dernek ise kapatıldı. Bir yandan bütün demokratik hak ve özgürlükler askıya alınırken diğer yandan da alelacele bir hazırlık ile ülkenin önüne bir “başkanlık” seçimi kondu. Hayır diyenlerin bütün propaganda kanallarının engellenmeye çalışıldığı bir seçim sürecinin ardından mühürsüz pusulaların geçerli sayılması ile sonuç “evet” çıkarıldı.

İşte tam böyle bir ortamda, Türkiye’nin uçurumun kıyısına itildiği bir zamanda yönetmen İmre Azem’in çektiği belgesel OHAL ve 16 Nisan referandumu sürecinde yaşanan hukuksuzlukları ve baskıları anlatıyor. “Uçurumun Kıyısında Türkiye” adlı belgeselin hikâyesi
dört ana karakter olan; Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticisi Mücella Yapıcı, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Gül Köksal ve Beyoğlu Kent Savunması aktivisti Deniz Özgür üzerinden anlatılıyor.

Belgesel için hazırlanan afişte şu sözler yer alıyor: “Bu kara bulutların üzerine çıkıp güneşin hayat veren ışıklarına ulaşacaksak eğer iki şeye ihtiyacımız var: hakikat ve cesaret.”

Bütün gerçeklerin susturulmaya çalışıldığında hakikati haykırma cesareti. İşi ve ekmeği için bedenini açlığa yatıran Nuriye ve Semih’in direnişine omuz verme cesareti. Ve bizi uçurumun kıyısına kadar sürükleyenlere karşı durma cesareti.

Belgeselin Ankara Galası 8 Kasım Çarşamba günü saat 19.30’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde gerçekleşecek. Film gösteriminin ardından belgesel ekibi ile birlikte bir söyleşi yapılacak.

SON YAZILAR

Shakespeare, Kafka, Orwell, Dostoyevski ve günümüz

Okuyanın okuduğundan, yazanların okunmadığından hemen herkesin kitapların pahallılığından yakındığı günümüz sularında edebiyat sandalında bir gezintiye ne dersiniz?

Your Stage + Art: Müziğin evrenselliğini kutlayan bir sahne

Bugün paylaşımcılığın ve özgürleşmenin buluştuğu ortak noktadan, müzikten konuşacağız. Your Stage + Art, müziğin insanları bir araya getirme gücüne inanan, müzisyenlere eşit ve özgür şartlar altında müzikseverlerle buluşma imkânı sunmaya çalışan bir oluşum. Sanatla ilgilenen herkesin yeteneklerini...

Edebiyat tekeli ve kırık kalemler

Ülkemizde okuma alışkanlığının çok fazla olmadığını biliyoruz. Bunun için çevremize bakmamız bile yeterli ama gelin sayılara da bir göz atalım. TÜİK’in 2023 yılında yaptığı araştırmaya göre...

Fidan Gözaçan ile yeni kitabı “Her Kaçık Yalan Söyler” üzerine söyleşi ve imza gününe davetlisiniz!

Yazar, gazeteci ve çevirmen Fidan Gözaçan yeni kitabı Her Kaçık Yalan Söyler için Ankaralı okurlarıyla buluşacak. 22 Ekim Pazar günü Ankara'da saat 14.00'te Kızılırmak Caddesi...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol