“Kadın şiddetine dur!” diyebilmek hem de son zamanlarda yaşanan kadına yönelik olan istismarları eleştiren bir çizimle Bahçıvan Fanzin yayın hayatına devam ediyor. Bu sayıda kadın şairlerin kadın temalı şiirleri yer alırken kendi kadınlıkları ve kendi varoluşları mısraların en ince çizgileriyle bir oluyor.
Müesser Yeniay İstila şiiriyle “Bir rüzgar beni buraya taşıdı/bir çekiç beni içeri soktu/her şey daha belirgin/duyguların bedenleri var” bir diğer şiiri Sırrın İçinde de “Şimdi sessizlik akrabam/şimdi kalbim otağım”
Aysun Uslu ise Neyleye şiiriyle “ruhumla baş başa kalıp bedenimi uyuttuğum vakitlerin izini taşıyorum/dişiliğime kazınmış ayak sesleri yolumu kesmişken/seyreyleyeyim diyorum bütün olan biteni/hasreyleyeyim insanlığı” mısraları tüm kadınların kendi varoluş sebeplerini anlatmaya yetebiliyor.
Hayatın, sanatın ve fikrin birleşmesi ile beraber genç arkadaşların sesini duyurabileceği Bahçıvan Fanzin bu sayısında şiir, öykü, söyleşi ve incelemeler ile beraber kendi özgünlüklerine kavuşarak yeni dünyalar inşa ediyor. Bahçıvan Fanzin, yayın hayatına başladığından beri ücretsiz. Tek amacı bir tutam insanlık. “Yeniden bir araya gelmenin, yeniden bir olmanın zamanı. Tüm haksızlıklara başkaldırmanın zamanı” diyerek yollarına devam ediyorlar.
Bahçıvan Fanzin’in dokuzuncu sayısında yer alan arkadaşlar ise şöyle:
Şiir de Şakir Soydan, Müesser Yeniay, Erdinç Top, Selma Cengiz, Efe Elmastaş, Ozan Baygın, Aysun Uslu, Hasan Temiz, Oğulcan Kütük, Yusuf Karadeniz yer alırken; Öykü de Fatih Balcıoğlu’nun Kapan, Coşkun Çallı’nın Yaratcıydı Gökyüzü, Özden Çağrı Özçelik’in Begonyalar da Rakı İçer, Osman Damla’nın Küçük Şehzade; Söyleşi de Emirhan Kömürcü ile ilk kitabı Rahat Makine üzerine konuşulurken İnceleme-Sinema: Hasan Berk Akkoç; İnceleme-Felsefe: Serkan Kurtiş; İnceleme-Edebiyat da ise Selma Cengiz yer alıyor.
Kapak Çizimi ise Saniye Özbek’e ait.