Ana SayfaKültür & SanatEdebiyatBirbirinden güzel animasyonlar ile Bukowski'nin 95. doğum yıldönümü

Birbirinden güzel animasyonlar ile Bukowski’nin 95. doğum yıldönümü

-

“Siz özgürlük talep ederken, çocukları ve hayvanları köleleştiriyorsunuz. Neyiniz var sizin?”

Charles Bukowski’nin doğumunun 95’inci yıldönümü bugün. 1994 yılında, 73 yaşındayken San Pedro’da dünyevi yalnızlığını terk etti. 

San Pedra Uluslararası Film Festivali, Bukowski’nin 95’inci doğum yıldönümü için bugün, San Pedra Grand Annex’te Charles Buwkoski: The Laughing Heart temalı doğum günü kutlaması yapıyor.

Çoğu insanın üzerinde büyük etkiye sahip Bukowski, beni de yoldan çıkarttı diyebilirim. Hayatımın başka bir aşamaya geçmesi Pis Moruk ile başladı. İğne batarmışçasına acıtan cümlelerini çok sevsem de Bukowski’ye çoğu zaman kızdım. Kadınlara karşı davranışlarını kabullenemedim.

Charles Bukowski 12

Charles Bukowski‘nin şiirleri birçok okurunu derinden etkiledi. Bazen, sadece ilham verdi… Bazen ise sadece düşündürdü. Çirkindir ama sesi bir o kadar da güzel! 

O halde dört farklı şiirin animasyon çalışması ile Pis Moruk’u doğumunun 95’inci yıl dönümünde analım. Bukowski’nin şiirlerinden ilham alınarak yapılmış animasyonları ise hayranlıkla izliyor insan. Birer bira açmayı unutmayın dostlar!

Not: Videolarda Bukowski’nin sesi yoktur.

The Man With the Beautiful Eyes

Jonathan Hodgon’s uyarlaması “The Man With the Beautiful Eyes” şiiri, Bukowski’nin çocukluk anıları canlı ve renkli görüntülerle anlatıyor.

“our parents
were ashamed
that they were
not
like that
man,
that’s why they
wanted us
to stay
away.”

Bluebird

Bu animasyon Bukowski’nin “Bluebird” şiirinden etkilenerek yapılmış ve ses veya hiçbir kelime geçmiyor.

“Bluebird in my heart that wants to get out.”

The Laughing Heart

Bukowski’nin bu şiirini ise Tom Waits‘in sesinden dinliyoruz. 

“you can’t beat death but
you can beat death in life, sometimes”

Roll the Dice

“do it, do it, do it.
do it.

all the way
all the way.”

SON YAZILAR

Dimitris Sotakis: “Kurgu söylemek istediklerimi söylemek için bir anahtar”

Dimitris Sotakis’ten ilk olarak Büyük Hizmetkar romanını okudum. Yarattığı heyecanla hemen diğer kitaplarına yöneldim. Bu arada arkadaşlarım da kitaplarını okumaya başladı. Yazı dili, anlatımı, romanlarına...

Edebiyat tekeli ve kırık kalemler

Ülkemizde okuma alışkanlığının çok fazla olmadığını biliyoruz. Bunun için çevremize bakmamız bile yeterli ama gelin sayılara da bir göz atalım. TÜİK’in 2023 yılında yaptığı araştırmaya göre...

Dünyanın Öteki Yüzü: Genç yazardan alışılmışın dışında hayaller kur(dur)an öyküler

EdebiyatHaber’de gerçekleştirdiği Yazarın Odası söyleşileriyle tanıdığımız Meltem Dağcı’nın ilk öykü kitabı Dünyanın Öteki Yüzü, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Yetmiş yaşına geldiğinde ölüm şeklini seçme özgürlüğüne kavuşan kadınlar,...

Yeryüzüne Dayanabilmek…

Düşünüyorum da acaba neden yazıyoruz?  Hele ki günümüzde hiç kimsenin doğru dürüst okumadığını bilirken... O halde sadece kendimizi tatmin etmek için mi yazıyoruz? Yoksa bu, karşı...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol