Çakra nedir?

-


Çakra ile ilgili en sevdiğim tanım, iç dünyamız ile dış dünyamız arasındaki kapı tanımıdır. Ruhsal ve bedensel bütünlüğümüzü sağlayan çakraların doğru ve tam kapasiteli olarak çalışabilmesi sağlıklı bir yaşam sürebilmenin de anahtarıdır. 

Bedenimizde 7 ana çakra bulunurken, bunlardan bedenin altında kalan 1.,2. ve 3. çakradan dişil enerji, bedenin üst tarafında yer alan 5, 6, ve 7. çakralardan ise eril enerji gelir. Eril ve dişil enerjinin doğru çalışması da önemlidir zira çakraların doğru çalışması halinde eril ve dişil enerjilerimiz de dengede olacaktır ve 7 çakramız ile birlikte bedenimize yaşam enerjisini sağlayacaktır. Travmalarımız, kızgınlıklarımız, affedemediklerimiz, koşul ve şartlarımız, egomuz, hırsımız, kibrimiz ile ve çok şeyin başlangıcı olan yanlış düşünce kalıpları ile çakralarımızın çalışma sistemine olumsuz yönde etki edebiliriz. 

Düşünce özellikle önemlidir çünkü düşüncelerimizin her biri bir enerji formudur. Her olumsuz veya zararlı düşünce, enerji bedenimizde birikerek adeta çöp yaratır, bu çöpleri temizleyemediğimizde veya bırakamadığımızda azat edemediğimizde yani bizimle olmasına izin verdiğimiz sürece, çakralarımızın dengesini bozarız. Dengesi bozulan çakra önce yavaşlar, sonra ters dönmeye başlar, en sonda da kapanmaya kadar gidebilir. Kapanan her çakra ana  enerji kaynaklarımızdan mahrum kaldığımızın bir başka ifadesidir. Enerji kaynakları eksildikçe eksik olan çakraların görevlerini diğer çakralar yapmaya çalışır, bu da daha fazla efor demektir. Çalışmayan çakra sayısı arttıkça fiziksel bedende hastalık kaçınılmaz hale gelir. Bizler genelde herhangi bir duruma bir hastalığın sebep olduğunu düşünürüz, oysa hastalık bir sebep değil sonuçtur. Tedavi sürecinde, o sonuca nasıl gidildiğinin izinin sürülmesi ve o sürecin nasıl olduğunun keşfi sanılandan çok daha önemlidir.

Çakraları anlatırken, ilk üç çakranın madde dünya ile son üç çakranın ise ruhsal dünya ile ilgili olduğunu eklemeliyim. Ruhsal çakralarımızın titreşimi maddesel çakralarımızın titreşiminden daima daha hızlıdır.

Bedenimizde yer alan yedi ana enerji santralinin fiziksel ve ruhsal dünyada neleri ifade ettiğine bakalım ve ilk çakramız olan kök çakra ile başlayalım:

Kök Çakra (Topraklanma)

Sanskritçe karşılığı DESTEKtir.

Bedenimizde kuyruk sokumun bitiminde anüs ile cinsel organ arasında yer alır. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı kırmızı renk ile aynı aralıkta olduğundan kırmızı ile tasvir edilir.

Kök çakra bizi dünyaya, yerküreye bağlayan çakramızdır dolayısıyla dünyevi olan her şeyi temsil eder. Bir başka ifade ile fiziksel duyarlılığımız kök çakra ile yakından ilişkilidir. Bize canlılık veren, dünya ile ilişki kurmamızı sağlayan, fiziksel duyarlılığımızın bağlı olduğu çakradır. Toprak elementinin karşılığı olan kök çakra, yeme içme güvende olma gibi çok temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşıladığımızla ilgilidir. Ayrıca hayatta kalma deneyimimizi nasıl yaşadığımızla da ilgilidir. Bedende; cinsel organ, anüs, bacaklar ayaklar, kasıklar ve kasıklardaki lenfler, siyatik sinir ağı kök çakradan beslenir. Güven, özgüven ve hayattaki zorluklara karşı duruşu temsil eder. Kök çakra yeterli ve doğru çalışmaz ise sinirli ve güvensiz hissederiz.

Sakral Çakra (Yaratıcılık)

Sankristçe karşılığı YAŞAM GÜCÜNÜN EVİ dir.

Hara ve cinsel çakra olarak da adlandırılır. Bedenimizde pelvis  ile göbek arasında, göbek deliğinin 3-4 parmak altında yer alır.  Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı turuncu renk ile aynı aralıkta olduğundan turuncu ile tasvir edilir.

Sakral çakra duygusal tarvmaları karşıladığımız yer olduğu için duygusal bedenimizin efendisidir de diyebiliriz. İkinci çakra cinsel kimliğimizi tanımlarken, yaratıcılığımızın da merkezidir. Yaratıcılık ve yaratıcı enerji veren bölgemizdir. Çakra tıkandığı zaman en başta yaratıcı gücümüz, yaratıcılığımız tıkanır. Kızgınlık, hayal kırıklığı, içerleme gibi haller ikinci çakranın dengesini yitirdği durumlarda ortaya çıkar. Aşırı uyarılır ise de yönlendirici, saldırgan tavırlara yol açar. Kendimize karşı fazlasıyla toleranslı isek, yine sakral çakramızın dengesizliği sözkonusu demektir.

Deri, böbrekler, idrar torbası, dolaşım sistemi ve lenfatik sistem sakral çakradan beslenir. Ayrıca panreas, karın boşluğu, dalak, alt diyafram sakral çakra ile üçüncü çakra olan solar çakrası ile birlikte çalışır. 

Solar Çakra (Hazmetme)

Sankristçedeki anlamı GÖBEĞİN MÜCEVHERİ dir. 

Mide çakra olarak da adlandırılır. Bedenimizde göğüs kafesinin altında güneş sinir ağının ortasında yer alır. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı turuncu renk ile aynı aralıkta olduğundan sarı ile tasvir edilir.

Solar çakra bedenimizin “ben” olma merkezidir dolayısıyla ego kaynaklı davranışların da merkezidir. Yoğun bir şekilde egolar ve maddesel hisler burada temsil edilir, maddeyi kaybetme korkusu, stres, hırs ve dediğimiz gibi egosal yaklaşımlar bu çakranın dengesinin bozulmasının sonuçlarıdır. Dengesi  bozulduğunda, ikinci çakranın yaratıcı tanri egosu ile üçüncü çakranın egosal hali birleştiğinde kişiler üzerinde hakimiyet kurma isteğini arttırır. Diğer yandan işkolik, mükemmelliyetçi taraflarımız da yine bu çakranın dengesinin bozulmasının sonucudur. 

Ruhsal bağımızın olduğu gümüş kordon da burada yer aldığından üçüncü çakra kolay kolay kapanmaz. Yaşamsal bir çok organımızı besler, akciğer, mide, safra kesesi, kalınbarsak, karaciğer, pankreas gibi yaşamsal organlarımız bu çakra ile beslenir.

Kalp Çakra (Sevgi – Denge)

Kalp çakranın sankristçedeki anlamı YENİLMEZ dir. 

Bedenimizde göğsümüzün tam ortasında kalp hizasında bulunur. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı yeşil renk ile aynı aralıkta olduğundan yeşil ile tasvir edilir.

Kalp çakra ruhsallığımız ile fizikselliğimizin dengelendiği yerdir. Koşulsuz sevginin ve teslimiyetin yeridir. Travmalar karşısında koşul koyabilen kalp çakra, bu durumda kişinin kendini güvensiz hissetmesine sebep olur. Sezgilerimiz de bu çakra ile ilişkilidir, 6. çakranın edindiği bilgiyi sezgi olarak burada hissederiz. Koltuk altı lenfleri, kalp ve kan dolaşım sistemi, akciğerler, solunum sistemi, kollar ve ellerimiz bu çakra ile beslenir. Ayrıca boğaz çakra ile birlikte bağışıklık sistemini de kontrol ederler, merkezi timüstür.  

5.Boğaz Çakra (İfade)

Boğaz çakranın sankristçedeki anlamı SAF’tır.  

Bedenimizde boğaz seviyesinde yer alır. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı açık mavi renk ile aynı aralıkta olduğundan açık mavi ile tasvir edilir.

Az konuşmak da çok konuşmak da bu çakranın dengesini bozar. Boğaz çakra dengesini yitirdiğinde veya kapandığında kişi daha çok konuşur, doğru sözcüklerle ihtiyaçların doğru bir şekilde dile getirebilmesini ancak 6.çakra ile birlkte yapar. İletişimi kontrol eden çakradır ve gerçeği ifade eder. Ayrıca dengeli bir boğaz çakra, inancı, iç huzuru da temsil eder.  

Üst solunum yolları, tiroid, paratiroid, yutak, yemek borusu, solunum borusu, ses telleri, boyun lenfleri ağız diş çene ve boyun omurları bu çakra ile beslenir.

Alın Çakra (Farkındalık)

Alın çakranın sankristçedeki anlamı EMİR’dir, YÖNETİM’dir.  

Bedenimizde kaşlarımızın arasında yer alır. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı koyu laciverte yakın renk ile aynı aralıkta olduğundan lacivert ile tasvir edilir.

Alın çakra bedenimizin enerji algı merkezidir içsel donanım ve bilgimizi harekete geçirir. Üçüncü göz olarak da adlandıran çakra, uyanişa geçtiği zaman telepati ve bilinç yeteneklerinin gelişmesi ile gerçekten üçüncü bir göz gibi hareket eder. Bu çakranın yardımıyla, akıl, hafıza irade konsantrasyon durugörü ve gözünde canlandırma güçleri arttırılabilir. 

Alın çakra diğer çakralardan farklı olarak, alt çakralara ayrı ayrı rehberlik eder. Titreşimi ve yaydığı enerji oldukça yüksektir. İçsel görü merkezi olan bu çakramız, bilinçaltı, hafıza merkezi ve üst bilinç iletişim merkezidir. İçsel görüyü fizikselleştiren, eyleme geçiren ve denetleyen merkezimizdir.

Sinir sistemi ve motor sitemi, gözler, burun, kulaklar ve beyin bu çakra ile beslenir ayrıca bu çakra ile ilişki içinde bulunan iç salgı bezi hipofizdir. Kalp çakrası ile de arasında bir dolaşım vardır.

Tepe Çakra (Aydınlanma)

Tepe çakranın sankristçedeki anlamı BİNLERCE dir.  Bedenimizde başımızın tepe noktasında yer alır. Fiziksel bedenimizde yer alan sonuncu çakradır ve lotus çiçeği ile sembolize edilir. Tayfta yer alan tüm renkleri içermekle beraber, yaydığı frekans aralığı beyaz ve mor renk ile aynı aralıkta olduğundan beyaz veya mor ile tasvir edilir.

Tanrı çakrası olarak da anılan bu çakra, bizlere inanç mekanizması ve evrensel varoluşun bir parçası olduğumuzu hatırlatan enerjiler gönderir. Kısıtlanmamış bilincimizin, zaman-mekan ve sebep-sonuç ötesine geçmesini sağlar. Tanrısal bilincimizin ve birlik bilincimizin olduğu yerdir.

\n


\u00c7akra ile ilgili en sevdi\u011fim tan\u0131m, i\u00e7 d\u00fcnyam\u0131z ile d\u0131\u015f d\u00fcnyam\u0131z aras\u0131ndaki kap\u0131 tan\u0131m\u0131d\u0131r. Ruhsal ve bedensel b\u00fct\u00fcnl\u00fc\u011f\u00fcm\u00fcz\u00fc sa\u011flayan \u00e7akralar\u0131n do\u011fru ve tam kapasiteli olarak \u00e7al\u0131\u015fabilmesi sa\u011fl\u0131kl\u0131 bir ya\u015fam s\u00fcrebilmenin de anahtar\u0131d\u0131r. <\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde 7 ana \u00e7akra bulunurken, bunlardan bedenin alt\u0131nda kalan 1.,2. ve 3. \u00e7akradan di\u015fil enerji, bedenin \u00fcst taraf\u0131nda yer alan 5, 6, ve 7. \u00e7akralardan ise eril enerji gelir. Eril ve di\u015fil enerjinin do\u011fru \u00e7al\u0131\u015fmas\u0131 da \u00f6nemlidir zira \u00e7akralar\u0131n do\u011fru \u00e7al\u0131\u015fmas\u0131 halinde eril ve di\u015fil enerjilerimiz de dengede olacakt\u0131r ve 7 \u00e7akram\u0131z ile birlikte bedenimize ya\u015fam enerjisini sa\u011flayacakt\u0131r. Travmalar\u0131m\u0131z, k\u0131zg\u0131nl\u0131klar\u0131m\u0131z, affedemediklerimiz, ko\u015ful ve \u015fartlar\u0131m\u0131z, egomuz, h\u0131rs\u0131m\u0131z, kibrimiz ile ve \u00e7ok \u015feyin ba\u015flang\u0131c\u0131 olan yanl\u0131\u015f d\u00fc\u015f\u00fcnce kal\u0131plar\u0131 ile \u00e7akralar\u0131m\u0131z\u0131n \u00e7al\u0131\u015fma sistemine olumsuz y\u00f6nde etki edebiliriz. <\/p>\n\n\n\n

D\u00fc\u015f\u00fcnce \u00f6zellikle \u00f6nemlidir \u00e7\u00fcnk\u00fc d\u00fc\u015f\u00fcncelerimizin her biri bir enerji formudur. Her olumsuz veya zararl\u0131 d\u00fc\u015f\u00fcnce, enerji bedenimizde birikerek adeta \u00e7\u00f6p yarat\u0131r, bu \u00e7\u00f6pleri temizleyemedi\u011fimizde veya b\u0131rakamad\u0131\u011f\u0131m\u0131zda azat edemedi\u011fimizde yani bizimle olmas\u0131na izin verdi\u011fimiz s\u00fcrece, \u00e7akralar\u0131m\u0131z\u0131n dengesini bozar\u0131z. Dengesi bozulan \u00e7akra \u00f6nce yava\u015flar, sonra ters d\u00f6nmeye ba\u015flar, en sonda da kapanmaya kadar gidebilir. Kapanan her \u00e7akra ana  enerji kaynaklar\u0131m\u0131zdan mahrum kald\u0131\u011f\u0131m\u0131z\u0131n bir ba\u015fka ifadesidir. Enerji kaynaklar\u0131 eksildik\u00e7e eksik olan \u00e7akralar\u0131n g\u00f6revlerini di\u011fer \u00e7akralar yapmaya \u00e7al\u0131\u015f\u0131r, bu da daha fazla efor demektir. \u00c7al\u0131\u015fmayan \u00e7akra say\u0131s\u0131 artt\u0131k\u00e7a fiziksel bedende hastal\u0131k ka\u00e7\u0131n\u0131lmaz hale gelir. Bizler genelde herhangi bir duruma bir hastal\u0131\u011f\u0131n sebep oldu\u011funu d\u00fc\u015f\u00fcn\u00fcr\u00fcz, oysa hastal\u0131k bir sebep de\u011fil sonu\u00e7tur. Tedavi s\u00fcrecinde, o sonuca nas\u0131l gidildi\u011finin izinin s\u00fcr\u00fclmesi ve o s\u00fcrecin nas\u0131l oldu\u011funun ke\u015ffi san\u0131landan \u00e7ok daha \u00f6nemlidir.<\/p>\n\n\n\n

\u00c7akralar\u0131 anlat\u0131rken, ilk \u00fc\u00e7 \u00e7akran\u0131n madde d\u00fcnya ile son \u00fc\u00e7 \u00e7akran\u0131n ise ruhsal d\u00fcnya ile ilgili oldu\u011funu eklemeliyim. Ruhsal \u00e7akralar\u0131m\u0131z\u0131n titre\u015fimi maddesel \u00e7akralar\u0131m\u0131z\u0131n titre\u015fiminden daima daha h\u0131zl\u0131d\u0131r.<\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde yer alan yedi ana enerji santralinin fiziksel ve ruhsal d\u00fcnyada neleri ifade etti\u011fine bakal\u0131m ve ilk \u00e7akram\u0131z olan k\u00f6k \u00e7akra ile ba\u015flayal\u0131m:<\/p>\n\n\n\n

K\u00f6k \u00c7akra (Topraklanma)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Sanskrit\u00e7e kar\u015f\u0131l\u0131\u011f\u0131 DESTEKtir.<\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde kuyruk sokumun bitiminde an\u00fcs ile cinsel organ aras\u0131nda yer al\u0131r. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 k\u0131rm\u0131z\u0131 renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan k\u0131rm\u0131z\u0131 ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

K\u00f6k \u00e7akra bizi d\u00fcnyaya, yerk\u00fcreye ba\u011flayan \u00e7akram\u0131zd\u0131r dolay\u0131s\u0131yla d\u00fcnyevi olan her \u015feyi temsil eder. Bir ba\u015fka ifade ile fiziksel duyarl\u0131l\u0131\u011f\u0131m\u0131z k\u00f6k \u00e7akra ile yak\u0131ndan ili\u015fkilidir. Bize canl\u0131l\u0131k veren, d\u00fcnya ile ili\u015fki kurmam\u0131z\u0131 sa\u011flayan, fiziksel duyarl\u0131l\u0131\u011f\u0131m\u0131z\u0131n ba\u011fl\u0131 oldu\u011fu \u00e7akrad\u0131r. Toprak elementinin kar\u015f\u0131l\u0131\u011f\u0131 olan k\u00f6k \u00e7akra, yeme i\u00e7me g\u00fcvende olma gibi \u00e7ok temel ihtiya\u00e7lar\u0131m\u0131z\u0131 nas\u0131l kar\u015f\u0131lad\u0131\u011f\u0131m\u0131zla ilgilidir. Ayr\u0131ca hayatta kalma deneyimimizi nas\u0131l ya\u015fad\u0131\u011f\u0131m\u0131zla da ilgilidir. Bedende; cinsel organ, an\u00fcs, bacaklar ayaklar, kas\u0131klar ve kas\u0131klardaki lenfler, siyatik sinir a\u011f\u0131 k\u00f6k \u00e7akradan beslenir. G\u00fcven, \u00f6zg\u00fcven ve hayattaki zorluklara kar\u015f\u0131 duru\u015fu temsil eder. K\u00f6k \u00e7akra yeterli ve do\u011fru \u00e7al\u0131\u015fmaz ise sinirli ve g\u00fcvensiz hissederiz.<\/p>\n\n\n\n

Sakral \u00c7akra (Yarat\u0131c\u0131l\u0131k)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Sankrist\u00e7e kar\u015f\u0131l\u0131\u011f\u0131 YA\u015eAM G\u00dcC\u00dcN\u00dcN EV\u0130 dir.<\/p>\n\n\n\n

Hara ve cinsel \u00e7akra olarak da adland\u0131r\u0131l\u0131r. Bedenimizde pelvis  ile g\u00f6bek aras\u0131nda, g\u00f6bek deli\u011finin 3-4 parmak alt\u0131nda yer al\u0131r.  Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 turuncu renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan turuncu ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Sakral \u00e7akra duygusal tarvmalar\u0131 kar\u015f\u0131lad\u0131\u011f\u0131m\u0131z yer oldu\u011fu i\u00e7in duygusal bedenimizin efendisidir de diyebiliriz. \u0130kinci \u00e7akra cinsel kimli\u011fimizi tan\u0131mlarken, yarat\u0131c\u0131l\u0131\u011f\u0131m\u0131z\u0131n da merkezidir. Yarat\u0131c\u0131l\u0131k ve yarat\u0131c\u0131 enerji veren b\u00f6lgemizdir. \u00c7akra t\u0131kand\u0131\u011f\u0131 zaman en ba\u015fta yarat\u0131c\u0131 g\u00fcc\u00fcm\u00fcz, yarat\u0131c\u0131l\u0131\u011f\u0131m\u0131z t\u0131kan\u0131r. K\u0131zg\u0131nl\u0131k, hayal k\u0131r\u0131kl\u0131\u011f\u0131, i\u00e7erleme gibi haller ikinci \u00e7akran\u0131n dengesini yitird\u011fi durumlarda ortaya \u00e7\u0131kar. A\u015f\u0131r\u0131 uyar\u0131l\u0131r ise de y\u00f6nlendirici, sald\u0131rgan tav\u0131rlara yol a\u00e7ar. Kendimize kar\u015f\u0131 fazlas\u0131yla toleransl\u0131 isek, yine sakral \u00e7akram\u0131z\u0131n dengesizli\u011fi s\u00f6zkonusu demektir.<\/p>\n\n\n\n

Deri, b\u00f6brekler, idrar torbas\u0131, dola\u015f\u0131m sistemi ve lenfatik sistem sakral \u00e7akradan beslenir. Ayr\u0131ca panreas, kar\u0131n bo\u015flu\u011fu, dalak, alt diyafram sakral \u00e7akra ile \u00fc\u00e7\u00fcnc\u00fc \u00e7akra olan solar \u00e7akras\u0131 ile birlikte \u00e7al\u0131\u015f\u0131r. <\/p>\n\n\n\n

Solar \u00c7akra (Hazmetme)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Sankrist\u00e7edeki anlam\u0131 G\u00d6BE\u011e\u0130N M\u00dcCEVHER\u0130 dir. <\/p>\n\n\n\n

Mide \u00e7akra olarak da adland\u0131r\u0131l\u0131r. Bedenimizde g\u00f6\u011f\u00fcs kafesinin alt\u0131nda g\u00fcne\u015f sinir a\u011f\u0131n\u0131n ortas\u0131nda yer al\u0131r. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 turuncu renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan sar\u0131 ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Solar \u00e7akra bedenimizin \u201cben\u201d olma merkezidir dolay\u0131s\u0131yla ego kaynakl\u0131 davran\u0131\u015flar\u0131n da merkezidir. Yo\u011fun bir \u015fekilde egolar ve maddesel hisler burada temsil edilir, maddeyi kaybetme korkusu, stres, h\u0131rs ve dedi\u011fimiz gibi egosal yakla\u015f\u0131mlar bu \u00e7akran\u0131n dengesinin bozulmas\u0131n\u0131n sonu\u00e7lar\u0131d\u0131r. Dengesi  bozuldu\u011funda, ikinci \u00e7akran\u0131n yarat\u0131c\u0131 tanri egosu ile \u00fc\u00e7\u00fcnc\u00fc \u00e7akran\u0131n egosal hali birle\u015fti\u011finde ki\u015filer \u00fczerinde hakimiyet kurma iste\u011fini artt\u0131r\u0131r. Di\u011fer yandan i\u015fkolik, m\u00fckemmelliyet\u00e7i taraflar\u0131m\u0131z da yine bu \u00e7akran\u0131n dengesinin bozulmas\u0131n\u0131n sonucudur. <\/p>\n\n\n\n

Ruhsal ba\u011f\u0131m\u0131z\u0131n oldu\u011fu g\u00fcm\u00fc\u015f kordon da burada yer ald\u0131\u011f\u0131ndan \u00fc\u00e7\u00fcnc\u00fc \u00e7akra kolay kolay kapanmaz. Ya\u015famsal bir \u00e7ok organ\u0131m\u0131z\u0131 besler, akci\u011fer, mide, safra kesesi, kal\u0131nbarsak, karaci\u011fer, pankreas gibi ya\u015famsal organlar\u0131m\u0131z bu \u00e7akra ile beslenir.<\/p>\n\n\n\n

Kalp \u00c7akra (Sevgi - Denge)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Kalp \u00e7akran\u0131n sankrist\u00e7edeki anlam\u0131 YEN\u0130LMEZ dir. <\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde g\u00f6\u011fs\u00fcm\u00fcz\u00fcn tam ortas\u0131nda kalp hizas\u0131nda bulunur. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 ye\u015fil renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan ye\u015fil ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Kalp \u00e7akra ruhsall\u0131\u011f\u0131m\u0131z ile fizikselli\u011fimizin dengelendi\u011fi yerdir. Ko\u015fulsuz sevginin ve teslimiyetin yeridir. Travmalar kar\u015f\u0131s\u0131nda ko\u015ful koyabilen kalp \u00e7akra, bu durumda ki\u015finin kendini g\u00fcvensiz hissetmesine sebep olur. Sezgilerimiz de bu \u00e7akra ile ili\u015fkilidir, 6. \u00e7akran\u0131n edindi\u011fi bilgiyi sezgi olarak burada hissederiz. Koltuk alt\u0131 lenfleri, kalp ve kan dola\u015f\u0131m sistemi, akci\u011ferler, solunum sistemi, kollar ve ellerimiz bu \u00e7akra ile beslenir. Ayr\u0131ca bo\u011faz \u00e7akra ile birlikte ba\u011f\u0131\u015f\u0131kl\u0131k sistemini de kontrol ederler, merkezi tim\u00fcst\u00fcr.  <\/p>\n\n\n\n

5.Bo\u011faz \u00c7akra (\u0130fade)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Bo\u011faz \u00e7akran\u0131n sankrist\u00e7edeki anlam\u0131 SAF\u0027t\u0131r.  <\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde bo\u011faz seviyesinde yer al\u0131r. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 a\u00e7\u0131k mavi renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan a\u00e7\u0131k mavi ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Az konu\u015fmak da \u00e7ok konu\u015fmak da bu \u00e7akran\u0131n dengesini bozar. Bo\u011faz \u00e7akra dengesini yitirdi\u011finde veya kapand\u0131\u011f\u0131nda ki\u015fi daha \u00e7ok konu\u015fur, do\u011fru s\u00f6zc\u00fcklerle ihtiya\u00e7lar\u0131n do\u011fru bir \u015fekilde dile getirebilmesini ancak 6.\u00e7akra ile birlkte yapar. \u0130leti\u015fimi kontrol eden \u00e7akrad\u0131r ve ger\u00e7e\u011fi ifade eder. Ayr\u0131ca dengeli bir bo\u011faz \u00e7akra, inanc\u0131, i\u00e7 huzuru da temsil eder.  <\/p>\n\n\n\n

\u00dcst solunum yollar\u0131, tiroid, paratiroid, yutak, yemek borusu, solunum borusu, ses telleri, boyun lenfleri a\u011f\u0131z di\u015f \u00e7ene ve boyun omurlar\u0131 bu \u00e7akra ile beslenir.<\/p>\n\n\n\n

Al\u0131n \u00c7akra (Fark\u0131ndal\u0131k)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Al\u0131n \u00e7akran\u0131n sankrist\u00e7edeki anlam\u0131 EM\u0130R\u0027dir, Y\u00d6NET\u0130M\u0027dir.  <\/p>\n\n\n\n

Bedenimizde ka\u015flar\u0131m\u0131z\u0131n aras\u0131nda yer al\u0131r. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 koyu laciverte yak\u0131n renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan lacivert ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Al\u0131n \u00e7akra bedenimizin enerji alg\u0131 merkezidir i\u00e7sel donan\u0131m ve bilgimizi harekete ge\u00e7irir. \u00dc\u00e7\u00fcnc\u00fc g\u00f6z olarak da adland\u0131ran \u00e7akra, uyani\u015fa ge\u00e7ti\u011fi zaman telepati ve bilin\u00e7 yeteneklerinin geli\u015fmesi ile ger\u00e7ekten \u00fc\u00e7\u00fcnc\u00fc bir g\u00f6z gibi hareket eder. Bu \u00e7akran\u0131n yard\u0131m\u0131yla, ak\u0131l, haf\u0131za irade konsantrasyon durug\u00f6r\u00fc ve g\u00f6z\u00fcnde canland\u0131rma g\u00fc\u00e7leri artt\u0131r\u0131labilir. <\/p>\n\n\n\n

Al\u0131n \u00e7akra di\u011fer \u00e7akralardan farkl\u0131 olarak, alt \u00e7akralara ayr\u0131 ayr\u0131 rehberlik eder. Titre\u015fimi ve yayd\u0131\u011f\u0131 enerji olduk\u00e7a y\u00fcksektir. \u0130\u00e7sel g\u00f6r\u00fc merkezi olan bu \u00e7akram\u0131z, bilin\u00e7alt\u0131, haf\u0131za merkezi ve \u00fcst bilin\u00e7 ileti\u015fim merkezidir. \u0130\u00e7sel g\u00f6r\u00fcy\u00fc fizikselle\u015ftiren, eyleme ge\u00e7iren ve denetleyen merkezimizdir.<\/p>\n\n\n\n

Sinir sistemi ve motor sitemi, g\u00f6zler, burun, kulaklar ve beyin bu \u00e7akra ile beslenir ayr\u0131ca bu \u00e7akra ile ili\u015fki i\u00e7inde bulunan i\u00e7 salg\u0131 bezi hipofizdir. Kalp \u00e7akras\u0131 ile de aras\u0131nda bir dola\u015f\u0131m vard\u0131r.<\/p>\n\n\n\n

Tepe \u00c7akra (Ayd\u0131nlanma)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Tepe \u00e7akran\u0131n sankrist\u00e7edeki anlam\u0131 B\u0130NLERCE dir.  Bedenimizde ba\u015f\u0131m\u0131z\u0131n tepe noktas\u0131nda yer al\u0131r. Fiziksel bedenimizde yer alan sonuncu \u00e7akrad\u0131r ve lotus \u00e7i\u00e7e\u011fi ile sembolize edilir. Tayfta yer alan t\u00fcm renkleri i\u00e7ermekle beraber, yayd\u0131\u011f\u0131 frekans aral\u0131\u011f\u0131 beyaz ve mor renk ile ayn\u0131 aral\u0131kta oldu\u011fundan beyaz veya mor ile tasvir edilir.<\/p>\n\n\n\n

Tanr\u0131 \u00e7akras\u0131 olarak da an\u0131lan bu \u00e7akra, bizlere inan\u00e7 mekanizmas\u0131 ve evrensel varolu\u015fun bir par\u00e7as\u0131 oldu\u011fumuzu hat\u0131rlatan enerjiler g\u00f6nderir. K\u0131s\u0131tlanmam\u0131\u015f bilincimizin, zaman-mekan ve sebep-sonu\u00e7 \u00f6tesine ge\u00e7mesini sa\u011flar. Tanr\u0131sal bilincimizin ve birlik bilincimizin oldu\u011fu yerdir.<\/p>\n","post_title":"\u00c7akra nedir?","post_excerpt":"","post_status":"publish","comment_status":"closed","ping_status":"open","post_password":"","post_name":"cakra-nedir","to_ping":"","pinged":"","post_modified":"2020-07-16 13:29:21","post_modified_gmt":"2020-07-16 10:29:21","post_content_filtered":"","post_parent":0,"guid":"https:\/\/gaiadergi.com\/?p=114164","menu_order":0,"post_type":"post","post_mime_type":"","comment_count":"0","filter":"raw"},"live_filter_cur_post_id":114164}'; block_tdi_122.td_column_number = "2"; block_tdi_122.block_type = "td_flex_block_1"; block_tdi_122.post_count = "4"; block_tdi_122.found_posts = "49"; block_tdi_122.header_color = ""; block_tdi_122.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_tdi_122.max_num_pages = "13"; tdBlocksArray.push(block_tdi_122); -->

SON YAZILAR

17 Mayıs Derneği Esenlik Buluşmaları yoga ve nefes çalışmalarıyla devam ediyor

17 Mayıs Derneği'nin LGBTİ+ aktivistlerini güçlendirmeye yönelik düzenlediği Esenlik buluşmaları yoga ve nefes çalışmalarıyla devam ediyor. 14 Mart ve 16 Mart tarihlerinde gerçekleşecek online çalışmalara...

Şimdi lütfen o tuttuğun nefesi bırakır mısın?

Bir yazı yazmaya başlayacağım ve nasıl başlayacağımı bir türlü bulamıyorum. Silip silip yeniden yazdığım ama bir türlü beni tam olarak tatmin etmeyen cümlelerden geçiyorum. Bunun...

Herkül’ün 12 Görevi ve Astroloji Çalışmaları

Işığın Mücevherlerinden astroloji ve mitoloji takipçilerini sevindirecek bir haberi sizlerle paylaşıyorum. Mitra yayınevinden bu hafta çıkacak olan Herkül'ün 12 görevi ve Astrolojik Yorumları kitabıyla birlikte çalışmalar...

Raja Yoga Niyama III Tapas Meditasyonu

Işığın Mücevherleri olarak Raja Yoga çalışmalarına sizleri de davet ediyoruz. Meditasyon çalışmalarımız beş kural üzerine ilerlemektedir ve şu anda üçüncü çalışmadayız. Raja Yoga’nın üzerine meditasyon yaptığımız...
Seval Serindağ
Seval Serindağ
Erickson Koçu, NLP eğitimli, kurumsal hayatın beyaz yakalısı, okuyan, yazan, çizen, gezen. Duyduğunu, gördüğünü, yaşadığını ve bazen de hayal ettiğini yazan. Ezcümle sevgili okuyan, kendi oyun bahçesinde doya doya oynayan :)

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol