Ana SayfaYaşamSağlıklı BeslenmeDeğişen yeme alışkanlıkları büyük yiyecek firmalarını etkiliyor

Değişen yeme alışkanlıkları büyük yiyecek firmalarını etkiliyor

-

Dünya üzerindeki seri üretim ürünlere olan ilginin azalması, kişilerin yeme alışkanlıkları üzerinde yaptığı değişimler büyük yiyecek firmalarını tedirgin ediyor.

Yiyecek sektörünün sağlık sorunları ve küresel ısınma başta olmak üzere pek çok sıkıntıya etkisinin göz önüne çıkmasıyla artık tüketiciler paket ürünlerden ziyade doğaya daha az zararlı, yerel, ev yapımı ve taze ürünlere yöneliyorlar.

Öncelikle, tüketiciler artık yiyeceklerinin nereden geldiğini ve tarlalardan sofralarına kadar oluşan süreçte neler geçirdiğini bilmek istiyorlar. İşlenmiş ürünler tüketiciye artık güven vermiyor ve direkt olarak kaynağından, yani üreticisinden almayı tercih ediyorlar.

Yeme alışkanlıklarındaki gözle görülür değişikliğin de etkisi büyük. Örneğin; tüketiciler bir zamanlar kilo vermek için az kalorili fakat besleyici olduğu varsayılan mısır gevreklerine yöneliyorlardı. Fakat mısır gevreklerinin kutularının üzerinde resmedilen yoğurt, meyvalar, buğday vesaire tüketiciyi tatmin etmemeye başladı. Artık tüketici resimlerini değil; yiyeceği meyveyi, sebzeyi, yoğurdu doğal formunda istiyor.

Sadece birkaç nesil önce, tüketiciler aldıkları ürünleri markaya göre seçerken, genç tüketiciler marka isimlerini ya da paketlerinin ne kadar süslü olduğunu çok da umursamıyor.

”Su ekle olsun” ürünleri artık tüketicinin güven kavramıyla ortak noktayı bulamıyor. Onun yerine mutfak tezgahında geçirilen vakit daha değerli olmaya başlıyor. Çok daha fazla insan artık yemek yapmaya ilgi duyuyor. Kimi tüketici için sağlıklı bir yemek yemek motivasyon olurken, bir diğeri için yemek yapma eyleminin stres atıcı özelliği bu teşviği sağlıyor.

Kaynak: Treehugger
Başlık Görseli: Samsara

SON YAZILAR

Çiftçilerin isyanını, toprağın çığlığını duydun mu?

Dünyanın dört bir yanında çiftçiler meydanlarda seslerini yükseltiyor. Peki neden? Çünkü toprağın gerçek sahipleri, artık daha fazla susamıyor. Çığlıkları dünyaya yayılıyor, kulak veren var mı? Çiftçinin...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Neden vegan oldum?

“Neden vegan oldum?” sorusuna kısa cevabım; hayvanlara eziyet çektirmeden, onları öldürmek amacıyla üretmeden, doğaya zarar vermeden ve sağlıklı yaşamak için. Tüm bunlar insan üzerinde aynı anda...

WWF’den Söke’de Onarıcı Tarım buluşması

WWF(Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Dünya Toprak Günü'nü paydaşlarıyla birlikte kutladı. Aydın Söke’de gerçekleştirilen ‘Onarıcı Tarım’ buluşmasında yöre çiftçileri ile biraraya gelindi. 2019'da başlayan uygulamaların sonuçlarının...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol