Kendinizi yoğun, ağır, düşük enerjili hissettiğiniz oldu mu hiç? Stresli hayatlarınızın sizi bir yerden aşağı çektiğini ve modunuzu düşürdüğünü mü hissediyorsunuz? Bütün insanların zaman zaman böyle süreçlerden geçiyor olması, günümüzde kaçınılmaz bir gerçek halini almıştır. Vücut titreşiminizin düşük olması, bu durumları yaşanılabilir kılar.
Günlük yaşamımızda ara sıra, doğal olarak, dikkatimiz dağılabilir ve bizi yüksek titreşimin içine sokan basit unsurları unutabiliriz. Yüksek titreşim yalnızca kendinizi harika hissetmenize vesile olmaz; aynı zamanda beyninizi açmanıza ve ruh yolculuğunuzda yeni zirvelere ulaşmanıza yardımcı olur.
1) Enerji veren yiyecekler tüketin
Organik, GMO (genetiği değiştirilmiş organizma) içermeyen ve enerji veren yiyecekler yalnızca vücudunuzu iyileştirmeyecekler; aynı zamanda beyninizi de neredeyse gece boyunca enerjik tutacaklardır. Enerji veren yiyecekleri tüketmeniz halinde tokluk duygusuna erişmeniz birkaç gününüzü alacaktır; fakat sonunda, tat tomurcuklarınızda bu sağlıklı besinlerin tadını almaya başlamanızla beraber, şeker, süt , beyaz buğday ve et gibi yiyeceklere yönelik isteğiniz de azalacaktır.
Sebze, meyve, tohum, fındık ve pişirebileceğiniz bir çok yiyeceğin tüketimine odaklanmayı deneyin. Sağlıklı yiyecekler yiyebilmek adına tüm harika fikirleri bulabilmek için hızlı bir Google araması gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca zerdeçal, yosun ve zencefil gibi güzel yiyeceklerin de tadına bakmayı ihmal etmeyin. Eğer şeker veya şeker yerine kullanılan organik tatlandırıcıları bırakmak isterseniz, bol miktarda çay tüketmeyi deneyin. Doğal bitkiler üzerine bir araştırma gerçekleştirmeniz halinde, onlardan sayısız yemek türü çıkarılabileceğine de şahit olursunuz.
2) Uykunuzu alın
Bazen uyku en iyi meditasyondur. Gece bir ya da iki saat erken yatmaktan korkmamalısınız; çünkü bu sayede vücudunuz ve beyniniz hayatınıza devam etmek için gerekli olan tüm değişimleri daha rahat uygularlar.
3) Alkalin su için
Çay veya meyveli içecekler hazırlarken florürsüz alkali su kullanıyor olduğunuzdan emin olun. Bu su, duyularınızı etkili bir biçimde kullanabilmek adına ihtiyaç duyduğunuz dengeyi bünyesinde içermektedir. Nüfusun büyük bir çoğunluğunun susuzluktan kırılmakta olduğu, herkesçe bilinmekte olan bir gerçektir; ne var ki denge kurabilmek, çabuk öğrenmek ve mevcut duyguları belirli bir denge çerçevesinde dışa vurabilmek adına günde 3 litrelik su tüketimi, büyük önem taşımaktadır.
Suyu cam bir kaptan için ya da plastik dışında herhangi bir sürahi içerisine doldurun. Çoğu su şişesi, vücutta istenmeyen toksinler içerir. Bu toksinler beyninizde karmaşa yaratabilir, bilincinizin genişlemesi açısından engeller teşkil edebilirler.
4) Güneşin ve ay ışığının altında meditasyon yapın
Bilinci güçlendirmenin ve enerji depolamanın en etkili yollarından biri, güneşin veya ay ışığının altında meditasyon yapmaktır. Üçüncü gözü güneşe veya aya yöneltmek, bu meditasyonu etkili kılmak açısından büyük önem taşımaktadır. Üçüncü göz, gözlerin ve alnın arasında yer almaktadır. Ay ışığı ile bağlantılı bir meditasyon yapılması halinde dolunayın varlığı, mevcut etkinin artmasını sağlayacaktır.
5) Derin bir nefes alın
Yavaşça ve derince nefes alın. Yüzeysel bir biçimde nefes alıp vermek, vücuttaki oksijen miktarının sınırlanmasına sebep olabilir. Nefes aldığınızda bütün havayı midenizin içerisine çekmiş olursunuz. Görsel enerji aldığınız her nefes beraberinde vücudunuza girer. Tüm vücudunuzu onunla doldurduğunuzu hayal edin. Verdiğiniz her nefes ise üzerinizdeki mevcut stresi ve negatif enerjiyi kendinizden uzaklaştırmanıza yarar.
6) Enerjiye yönelik alıştırmalara başlayın
Enerjiye yönelik alıştırmalara başlamak; enerjiyi daha etkili bir biçimde kullanmayı, onu geri dönüştürmeyi ve depolamayı öğrenmenize vesile olur. Yoga, Reiki ve Çigong* odaklanmayı, manevrayı ve enerji için ideal olan dengeyi bulmayı öğrenebileceğiniz birçok yöntemden yalnızca birkaçıdır. Bu sayede enerjinizi kısa zaman içersinde yükseltebilir; dengeleri yerine oturtabilirsiniz.
*Çigong, bedenin enerjisini (Çi) hissetme, güçlendirme ve kontrol etme sanatıdır (Gong). Kökeni kadim Uzak Doğu bilgeliğine dayanır.
Kaynak: Sociedelic