Ağırlıklı olarak hikâye resimleme, illüstrasyon projeleri üzerine çalışan Bürde Yeğnidemir, hikâyelerden esinlenerek kullandığı malzemeleri bir araya getiriyor. Bunlar genellikle kendi çektiği fotoğraflar, topladığı objeler ve araştırdığı konularla ilişki kurabileceği herhangi bir görüntü olabiliyor.
Genç sanatçı Yeğnidemir, okudukları ile bağlantı kurmaya çalışarak çizimlerini oluşturuyor. Bir hikâyede okuduğu herhangi bir detay bile çalışması için yol gösterici olabiliyor. Bu, bazen metinde geçen bir eşya yada kahramanın bir bakışı, kafasından geçen bir olay…
Bürde Yeğnidemir, Doğuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirdikten sonra yine aynı üniversitede Sanat ve Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etme kararı almış. Aynı zamanda resim atölyelerinde ve özel okullarında görsel sanatlar eğitimi de vermiş. Şu an airbrush*, yüzey tasarımı ile ilgilenen Yeğnidemir, bu alanda çalışarak, projelerine devam ediyor.
Lisans tezi için hazırladığı kitap sayfalarındaki çizimler Gotik Edebiyat Akımı yazarlarından Edgar Ellan Poe’nun kısa hikâyeleri için hazırlanmış. İlerleyen zamanlarda belki de bu güzel çalışmanın basılı haline de ulaşabiliriz. Aynı zamanda Guy de Maupassant’ın öykü, roman ve kısa hikâyeleri en çok etkilendikleri.
Bürde’yi Tumblr ve Behance üzerinden takip edebilirsiniz.
*Bir resim tekniği olan airbrush’ın (havalı püskürtme) insalık tarihi kadar eski olduğunu söylüyorlar. Çalışmalar, mağara dönemine ait negatif el çizimlerinin de benzer bir tekniğin ürünleri olduğunu gösteriyor. (Wikipedia)