Belgesel fotoğrafçısı Mario Gerth, çalışmaları için beş kıtada 80 ülkeye dolaştı. İki sene boyunca Afrika’nın ücra köşelerini fotoğrafladı.
Göçebe ve yarı göçebe kabilelerden çektiği çarpıcı portre çalışması, Afrika’nın benzersizliğini gözler önüne seriyor. Her bir kabile, kendine özgü süsleme ve vücut boyamalarıyla dışarıya sıradışı bir güzellik yansıtıyor.
Ayrıca fotoğraflar Batı toplumundaki tektipliliğe karşı Afrika’daki çeşitliliğe dikkat çeken bir çalışma. Batıda modern hayatın sunduğu kolaylıklarla birlikte tükenen yöresel kültürler, Afrika’da canlılığını sürdürüyor.
Çalışmasını Rüzgârın Çocukları olarak adlandıran Gerth, göçebe ve yarı göçebe Afrikalıların bizim geçmişimizi yaşadıklarını belirtiyor. “Kendine yeten, basit ve tatminkâr bir hayat. Sayısız nesil ve doğanın ruhu burada, bu kıtada, bize artık yabancı gelen bir güzellik ve çeşitlilik yaratmışlar. Benim için ellerini sıkmak, bir fincan çaylarını içmek bir fotoğraftan daha kalıcı” diyor. Kabilelerin fotoğrafları sahiplendiğini, yorumladıklarını ve bunlarla gururlandıklarını da ekliyor.
Mario Gerth’ın diğer çalışmalarını görmek için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: True Activist, The Plaid Zebra