Ana SayfaEkolojiTarım & GıdaBu dolaplar mutfağınızda kendi yiyeceğinizi yetiştirmenize olanak sağlıyor

Bu dolaplar mutfağınızda kendi yiyeceğinizi yetiştirmenize olanak sağlıyor

-

Grove Ecosystem firması; evinizde baharat, marul ve domates gibi gıdaları yetiştirmenize olanak sağlayan bir ürün geliştirdi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mühendisleri tarafından tasarlanan ve inşa edilen dolap boyutlarındaki bu iç mekân bahçeleri, güneş ışınlarına ihtiyaç duymadan bitkilerin fotosentez yapabilmelerini sağlayan led aydınlatmalarına (diğer birçok iç mekân dikey çiftliklerinde olduğu gibi) sahipler.

İç Mekan Sebze Bahçesi 2

Aynı zamanda Grove OS akıllı telefon uygulamasını kullanan tüketiciler, sebzelerin büyüme sürecini takip edebiliyor; su seviyesi, sıcaklık, aydınlatma ve mikroorganizma seviyesi gibi ayarlar üzerinde değişiklikler yapabiliyor.

Bu uygulama evde olmadığınız zamanlarda bitki düzeneğiniz için endişelenmemenizi sağlamış oluyor.

İç Mekan Sebze Bahçesi 3

İç mekân sebze bahçeleri, yetiştirmek istediğiniz şey için koşulları en uygun hale getirmenize yardım ediyor. Örneğin; domates yetiştiriyorsanız uygulama büyümeyi kolaylaştıracak en iyi yolları – uygun sıcaklık ve su ihtiyacı gibi – size öneriyor.

 

Sistem üç ana parçadan oluşuyor. En üst katmanda büyük bitkileri (yeşil yapraklı bitkiler, baharatlar ve meyve veren bitkiler gibi) yetiştirebileceğiniz bahçe kısmı yer alıyor. En üstteki katmanın altında ise küçük saksılarda yetiştirebileceğiniz bitkiler, filizler ve tohumlar için orta raf bulunmakta.

Bu ilk iki parçayı kurduktan sonra akuaponik (topraksız tarım) sisteminiz için yaklaşık dört litre su taşıma kapasitesine sahip tankınızı sisteme ekleyebilirsiniz. 

İç Mekan Sebze Bahçesi 1

Şirket sistemde en üst verimlilik sağlandığında 20 gün aralıklarla sekiz ila 10 adet marul elde etmeyi umabileceğinizi açıklıyor. Eğer ilk ürününüz küçük bir yeşillik ise 15-20 gün içinde farklı lezzetlerle dolu bir salatanız olabilir.

Editör Notu: Tasarımın altında normalde akvaryum yeri bulunuyor ve akvaryum içindeki balıklar yukarıdaki sisteme besin kaynağı sağlıyor. İç mekânda bitki büyütme fikrine ilham olması nedeniyle akvaryum kısımlarını bahsetmeden geçiyoruz. 

Kaynak: Eco Watch 

SON YAZILAR

Çiftçilerin isyanını, toprağın çığlığını duydun mu?

Dünyanın dört bir yanında çiftçiler meydanlarda seslerini yükseltiyor. Peki neden? Çünkü toprağın gerçek sahipleri, artık daha fazla susamıyor. Çığlıkları dünyaya yayılıyor, kulak veren var mı? Çiftçinin...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

WWF’den Söke’de Onarıcı Tarım buluşması

WWF(Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Dünya Toprak Günü'nü paydaşlarıyla birlikte kutladı. Aydın Söke’de gerçekleştirilen ‘Onarıcı Tarım’ buluşmasında yöre çiftçileri ile biraraya gelindi. 2019'da başlayan uygulamaların sonuçlarının...

Girişimci kadınlar Giresun’da atalık tohumlarla organik üretimi e-ticarete taşıdı

Özellikle son bir yıla yakın süredir içinden geçilen bu zorlu pandemi sürecinde evde yemek pişirme oranı oldukça arttı. Aynı zamanda gıdanın bağışıklık üzerindeki etkisi ve...
Hazan Gençay Tonga
Hazan Gençay Tonga
Ağaç ve flamenko.. Nefes aldığımı hissettiren, beni iyileştiren ve her daim umudum olan iki tılsımlı kelime benim için. Ağaçlara olan hayranlığımla başladı çevre edebiyatına duyduğum ilgi aslında. Şu an Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde tez sürecindeyim ve çalıştığım konular arasında endüstriyel tarımın çevreye verdiği zararlar ve buna karşı ortaya çıkan yerel beslenme akımı bulunmakta ki bu da birçoğumuza sadece yeme alışkanlıklarımızı değiştirip, üretimin bir parçası olarak dayatılan düzeni yıkabileceğimizi gösteriyor. Kararlıyım herkesin bir bahçesi olsun, atalık tohumlarımıza sahip çıkalım diye çığırtkanlık yapmaya!

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol