Ana SayfaKültür & SanatBelgeselDomuz yetiştiriciliğinden veganlığa: Bıçakları körelten sevgiye inanır mısınız?

Domuz yetiştiriciliğinden veganlığa: Bıçakları körelten sevgiye inanır mısınız?

-

Yaklaşık 8 yıl boyunca domuz yetiştiriciliği yapan Bob Comis, yaptığı iş dolayısıyla oldukça mutlu bir insandı, yılda yaklaşık 700 domuz yetiştiriyor ve onları kesilmesi için mezbahalara yolluyordu.

Bir zamanlar severek yaptığı iş hakkında konuşan Comis, “Yaptığım işi çok seviyordum, bu denli inanılmaz canlılar etrafında olmaya bayılıyordum. Aynı zamanda yaptığım işin ve istikrarlı rutinimin ruhsal sağlığıma katkısı bulunmaktaydı” diyor.

Yetiştirdiği domuzlara endüstriyel hayvancılık sektörüne nazaran daha iyi bir hayat sunan Comis, domuzların açık havada yaşamalarını sağlıyor, sosyal ilişkilerine müdahale etmiyordu.

Bir taraftan kendisini gıda sistemine katkıda bulunan, bir taraftan da hayvan refahı hakkında endişeler besleyen ve bu harekete katkı sağladığını hisseden biri olarak düşünüyordu.

Bob Comis 3

 

Yaklaşık 2 yıl önce Comis, domuzlar ile iletişim hâlindeyken her şeyin değiştiğini hissettiği bir anda buldu kendini. 2014 yılının Ocak ayında bir sabah vakti çiftlikte tur atan Comis, “Grup hâlinde duran domuzlara yaklaşmadan hemen önce, her şey oldukça normal gözüküyordu” diyor. 

Bob Comis 4

Her şeyin aniden değiştiği hissiyle baş başa kalan Comis, anlattığına göre sebepsiz bir şekilde hareketsiz kalmış. O anı, “Nedense domuzlara baktığımda bana oldukça farklı gözüküyorlardı” diye anlatıyor. Neler olduğunu anlamadığı hâlde düşünmeye başlayan Comis, o andan itibaren vegan bir yaşam tarzına dönmeye karar vermiş. Ancak neden olduğu bilinmez bir şekilde çiftliğinde yaşayan son domuzları da mezbahaya göndermiş. 

Emmy ödüllü Allison Argo tarafından yönetilecek “The Last Pig” (Son Domuz) isimli belgeselin öznesi konumuna gelen Comis, belgeselde, çiftlik domuzları hakkındaki son yılını ve yeni yaşam tarzını anlatacak.

Son Domuz

Huffington Post’a konuşan Argo, bir süredir hayvan yemenin etik yönüyle ilgili bir film yapmak istediğini, ancak doğru konuyu seçemediğini belirtmiş. Daha sonrasında Comis’i keşfeden Argo, “Bu hikâyenin uzun süredir aradığım şey olduğunu biliyordum” diyor.

Indiegogo üzerinden belgesellerine destek kampanyası başlatan Argo, yaklaşık bir ayda 60 bin dolar toplayarak istedikleri bütçenin yüzde 20 fazlasını elde etti.

Yaklaşık 1,5 yıldır bu bağımsız belgesel filmin üzerinde çalışan ikili, gösterimini gelecek yaz aylarından önce yapmayı hedefliyor. Comis’in inanılmaz dönüşümü pek çok insana ilham olacak cinsten. 

Kaynak: The Huffington Post 

Hazırlayan :Burak Avşar

SON YAZILAR

Hatay’da depremin ardından süren hayat mücadelesinin pek de söz edilmeyen özneleri: Hayvanlar

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da yaşayan patili dostlarımız oldukça zor durumda. Hayvanlara yönelik bir sağlık hizmeti görünür değil, özellikle kedi ve köpekler kontrolsüzce...

Kaşif ruhlar Ağustos’ta BBC Earth ekranlarında buluşuyor: Dipsiz Okyanus’lardan Ben Fogle ile Kayıp Dünyalar’a

“Kuzey Atlantik: Dipsiz Okyanus” ile su altındaki büyüleyici yaşam, “Ben Fogle: Kayıp Diyarlar” ile de ücra yerlerde yaşayan toplulukların hayatları ve manzaraları Ağustos ayında BBC...

“Hayvanlar için etki” yaz okulu için kayıtlar başladı

Kafessiz Türkiye tarafından düzenlenen “Hayvanlar İçin Etki Yaz Okulu” kayıtları başladı! Başvuru için son gün 22 Temmuz. 25- 26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek...

Belgeselci Ben Fogle ile vahşi yaşam ve belgesel serisi üzerine söyleşi

Adını ilk kez Castaway isimli televizyon programında duyuran ve şu anda Vahşi Yaşama Dönüş (Return to the Wild) adlı programı sunan Ben Fogle, dünyanın dört...
Konuk Yazar
Konuk Yazar
Siz de Gaia Dergi'de yazılarınızın çıkmasını istiyorsanız [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol