Ars Nova ve Mensemble acapella grupları, geçtiğimiz haftalarda Ars Nova’nın “Sevgi Her Şeydir” projesi kampamında beraber ilk ortak konserlerini verdiler. Konserde “bilet yerine kitap” kampanyasından toplanan kitaplar köy okullarına ulaştırılmış. Ne büyük mutluluk!
Konserden bir hafta sonra da Ars Nova olarak bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 4-7 Mayıs tarihleri arasındaki SANSEV İstanbul Çoksesli Korolar Festivali için Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeydik. Bu yılki festivalin onur konuğu Türk Beşleri arasında yer alan Klasik Batı Müziği bestekarı ayrıca ilk Türk opera bestecisi, müzik bilimcisi (etnomüzikolog) Adnan Saygun idi. Her grup Saygun’un bir bestesini seslendirdi. Biz de “Eğin Türküsü”nü söyledik. Festivale 3 ülkenin 30 şehrinden 221 koro ve 8074 korist katıldı. Biz de festivalden evimize “Müzikalite ve Müzikal Dinamiklerde Başarı Ödülü” ile döndük.
Peki, neden çoksesli müzik? İçinde her rengi barındıran, farklılıkları ahenkle içine alan bir müzik türü olan çoksesli müzik aslında bizlere en çok ihtiyacımız olan şeyi hatırlatıyor: Farklılıklarımızla tınlamak!
Benim bir çoksesli koroda söyleme nedenim kısaca müzik tutkum ve çoksesliliğe olan özlemim ve inancım. Ben ve korist arkadaşlarım, koro şefimiz Kübra Şenyaylar’ın inancıyla Eylül ayından beri yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplama zamanımızdayız. Aylar öncesi heyecanı başlayan SANSEV Korofest’e Türkiye’den ve diğer ülkelerden pek çok koro gelmişti. Bu birliktelik özellikle şu zamanlarda oldukça önemliydi.
Aslında festivallerde her şey daha net görülüyor, ne kadar güzel bir iş yaptığımızı görüyoruz yeniden.
Teşekkürler SANSEV Korofest, çoksesli müzik, Ars Nova…