Yazmanın gücüne hep inandım. Şu an dünyanın her bir noktasında yaşanan tüm bu kötülüklere inat, sözcükler bir araya geldiğinde pek çok şey yapabilecekmiş gibi geliyor bana hala. Evet, belki dünya üzerinde çok büyük değişiklikler meydana getirmeyecek yazı ama hisdaş olduğun kişilere yalnız olmadığını göstermek, hislerde dayanışmak iyi değil mi, değmez mi yazmaya?
‘Öteki’ Kadınların Edebiyatı için ise en büyük tetikleyicimiz, tüm yok sayılmalara inat kalem ile bir iz bırakmak, biz de varız demek oldu. Bu yüzden aylar önce bin bir heyecan bir edebi düşün peşine düştük. EEEH Dergi Editörü Meral Sözen ile yayınladığımız çağrı metnini buradan da paylaşmıştım.
Şiirlerin, öykülerin ve denemelerin bir araya geldiği ‘Öteki’ Kadınların Edebiyatı öyle sıcak ve sevdiğimiz bir e-kitap oldu ki editöryal düzenlemenin ardından hemen paylaşmak istedik. O yüzden öz-yayıncılık platformu olan Publitory’e ekledik. E-kitabı ücretsiz olarak indirebilirsiniz; ‘Öteki’ Kadınların Edebiyatı
‘Öteki’ Kadınların Edebiyatı’na gelenleri öyle sevdik ki her biri, Karantina Günlerinde ‘Öteki’ Kadınların Edebiyatı bağlantısındaki wordpress hesabı üzerinden de paylaşılacak ayrıca. Siz hem kitabı indirip hem blogu takip edebilirsiniz. Yazıları okumak eminim size de iyi gelecek.
Engelli kadınlar, LGBTİ ve farklı etnik kimlikleri taşıyan kadınlara yaptığımız çağrının ardından toplanan yazılar sonucu ikinci kitabın hayallerini kurmaya başladık. Düşüncemiz, ikincinin daha kapsamlı olması.
Kitabın tanıtımını aktararak bir kez daha belirteyim. Öteki hissettirilen kadınlar olarak eteğimizdeki taşları döktük. Kelimelerimize, dizelerimize, öykülerimize eşlik etmeye, ‘biz de varız’ dediğimiz sesimize kulak vermeye gelin…