Ana Sayfaİnsan ve ToplumArkeolojiİnşaat işçileri tesadüfen, 43 adet fosilleşmiş dinozor yumurtasına rastladılar

İnşaat işçileri tesadüfen, 43 adet fosilleşmiş dinozor yumurtasına rastladılar

-

Bu şehrin sakinleri, şehrin kendisini “Dinozorların Evi” olarak adlandırıyorlar.

Çin’in Heyuan şehri son yirmi yıl içersinde onbinlerce dinozor yumurtası bulmanın gururunu yaşıyordu. Yakın zamanda, koleksiyonlarına yeni yumurtalar eklediler.

1996’daki ilk keşiften bu yana keşfedilmiş olan 17 binden fazla fosilleşmiş yumurtanın çoğu bilim insanlarından ziyade siviller tarafından bulunmuşlardı. İlk keşfedilen yumurtalar, inşaat sahasında oynayan bir grup çocuk tarafından bulunmuşlardı. Ne var ki çocuklar, bu devasa yumurtaların taş olduğunu sanmışlardı.

En son yapılan 43 yumurtalık keşifte ise; yol tamiratında çalışan işçiler, yumurtaları gördüklerinde hendeğe girdiler. Tamirat, yumurtaların korunması için ve sayılarının tespit edilmesi için durduruldu.

Yumurtaların 19’u tamamen sağlam halde bulunmuş durumdalar ve ne tür dinozorlara ait olduklarının tespit edilmesi için araştırmacılar tarafından test edilecekler. Geçmişte bulunan yumurtaların çoğu 89 milyon yıl önce yaşamış olan oviraptore ve ördek gagalı dinozor türlerine ait çıkmıştı. Bulunan en büyük yumurta yaklaşık olarak beş inç çapındaydı.

dinazorSakinleri tarafından “Dinozorların Evi” olarak adlandırılmış olan şehir, 2004’te müzelerinde dünyanın en büyük dinozor yumurtası koleksiyonunu barındırarak Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki yerini almıştı. Heyuan Müzesi’nin müdür yardımcısı, ilk keşfin bundan yıllar öncesinde, şehir merkezinde gerçekleşmiş olduğunu açıkladı.

Şehirde dinozorlarla ilgili yapılan keşifler arasında düzinelerce dinozor iskeleti ve ayak izi de yer alıyor. Bütün bunlar belediyeyi dinozor temalı park ve müze yapmak için milyonlarca dolar harcamaya teşvik etti. Park küçük olsa da, şehrin haritada 3,3 milyonluk bir nüfusla yer almasında büyük katkı sağladı.

Kaynak: True Activist

SON YAZILAR

Üzerinde dünyanın en eski dövmesi bulunan Mısırlı mumya 100 yıldır İngiliz Müzesi’nde

5,200 yıllık Antik Mısırlı'nın kolunu kaplayan hayvan resimleri, yeni kızılötesi muayenesinden sonra keşfedildi. Bilim insanları dünyanın bilinen en eski dövmesini keşfettiler. Dövme İngiliz Müzesi’nde geçtiğimiz 100...

Fransız Kültür Merkezi’nden Edhem Eldem konferansı: “Osmanlı arkeolojisinin ilk dönemlerine eleştirel bir bakış 1840-1880”

Fransız Kültür Merkezi arkeoloji temalı konferans serisine Prof.Dr. Edhem Eldem ile devam ediyor: Prof. Dr. Edhem Eldem, "Osmanlı arkeolojisinin ilk dönemlerine eleştirel bir bakış 1840-1880"...

2011’de İsveç’te bulunan, 8 bin yıllık insan kafatasları hakkındaki bulgular paylaşıldı

Kazığa geçirilmiş şekilde bulunan kafatasları, avcı toplayıcıların yaşamlarıyla ilgili soruları da beraberinde getirdi. Stockholm Üniversitesi ve Kültür Mirası Vakfından (Cultural Heritage Foundation) oluşan araştırmacı grubu, Motala...

Türkiye’de bulunan ve bir dönem hayvanların bırakılıp ölümlerinin izlendiği “Cehennem Geçidi”nin sırrı belli oldu!

Denizli’de bulunan Pamukkale’deki antik şehir kalıntılarının arasında, Frigyalıların kullandıkları bir mağara da bulunuyor. Bu mağaraya o dönem girenler sağ çıkamıyorlardı ve burası adeta bir idam...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol