Ana SayfaKategorisizBilim insanları beyne nasıl bilgi yükleyeceklerini keşfetti

Bilim insanları beyne nasıl bilgi yükleyeceklerini keşfetti

-

The Telgraph gazetesinin haberine göre artık beyni bilgi ile beslemek mümkün. Bir şeyleri öğrenmek yerine onları bir anda beyninize yüklemeye ne derdiniz? Yalnızca bilim kurgu filmlerinde görebileceğimiz bu teknoloji yakın bir gelecekte mümkün olabilecek gibi görünüyor.

Araştırmacılar beyninize bir beceriyi çok kısa bir sürede yükleyebilecek bir simülatör tasarlanabilineceğini iddia ediyor. Bu yükleme sayesinde beyninize sanal bir yaşanmışlık imitasyonu yerleşmiş olacak ve böylece daha önce hiç denemediğiniz şeyleri yapma yeteneğine kavuşmuş olacaksınız.

Matrix adlı bilim kurgu filminden tanık olduğumuz bu yöntem ile Neo isimli kahramanımız beynine bilgi yüklenmesi ile bir anda kung fu üstadı olup çıkıyordu.
Kaliforniya’daki HRL laboratuvarlarında çalışmalarını sürdüren araştırmacılar yüksek seviye öğrenme ile ilgili bir yol bulduklarını söylüyorlar. Araştırmacılar bir süre eğitimli bir pilotun beyin elektriği sinyalleri üzerinde çalıştılar ve daha sonra gerekli bilgileri deneğe yüklediler.

Frontiers in Human Neurosicence’de yayınlanan çalışma deneklerin uyarıları kafalarına takılan elektrotlar sayesinde aldıklarını ve pilotluk kabiliyetini plasebo terapisi ile öğrenenlere göre 33 kat daha hızlı öğrendiklerini ortaya koydu.

beyne bilgi yuklemeKonuyla ilgili Dr. Matthews Phillips in bazı açıklamaları şu şekilde:

– Sistemimiz türünün ilk örneğidir. Bu bir beyin simülasyon sistemidir.
– Kulağa bilim kurgu gibi geliyor fakat elimizde çok büyük ve temel oluşturacak gelişmeler var.
– Elimizdeki taslak havacılık için tasarlandı. Bu sinerji, bilinç ve motor gücüne hâkimiyet isteyen bir durum.
– Bir şeyler öğrendiğinizde beyniniz fiziksel olarak da değişir. Beyninizdeki bağlantılar nöro-plastik olarak güçlenme eğilimine girer.
– Beyninizin fonksiyonlarını kesin olarak değiştirir, beyninizin çok önemli yerlerine yerleşmiş boşluk ve hafıza gibi şeyler mesela.

Dr. Matthews inanıyor ki gelecekte beyin simülasyonları araç sürmeyi, yeni bir dil öğrenmeyi mümkün kılacak şekilde gelişecek. Bu teknik aslında çok eski. Şöyle ki antik Mısırlılar 4 bin yıl önce acıyı azaltmak için elektriksel araştırmalar yapıyorlardı” diye ekliyor.

Şu noktada Ben Franklin bu elektrotları kafasına takarak denek olmayı kabul etti. Yöntemin titiz araştırmaları 2000’lerin başında başladı. Amaç en etkili simülasyonu yaratmaktı.

Kaynak: Telegraph

SON YAZILAR

GIF nedir ve nasıl kullanılır?

Açılımını bilmeseniz bile "GIF" kelimesine kesin rastlamışsınızdır. İnternetin ilk zamanlarında belirleyiciydi, şu ansa hiç olmadığı kadar popüler. Peki bu GIF nedir ve onları nasıl kullanabiliriz? En basit...

Elektromanyetik dalgalarla uzay zamanda geçmişi ve geleceği görmek

Uzayda bulunan herhangi bir yüklü nokta uzayın niteliğini değiştirir. Yakınında bulunan başka bir nokta bulunduğu yerden alınırsa, bu nokta üzerine etkiyen kuvvet yok olsa da...

Sanal parçacıklar kendisini tanımlayıp solucan delikleri oluşturan bilinçli temel etkiler mi?

Sanal parçacık sıradan parçacıkların özelliklerini sergileyen fakat sınırlı bir süre var olan geçici dalgalanma olarak tanımlanır. Sanal parçacık kavramı, sıradan parçacıklar arasındaki etkileşimi, sanal parçacıklar arasındaki...

Yaşlanmaya meydan okuyan şifre Termodinamik Yasaları’nda mı?

Termodinamik kanunları, çok genel bir geçerliliğe sahiptir ve karşılıklı etkileşimlerin ayrıntılarına veya incelenen sistemin özelliklerine bağlı olarak değişmez. Yani bir sistemin sadece madde veya enerji...
Kronstad
Kronstad
Özgürlük bireyin kendisinde başlar. Kavramak gerekir önce. Anlamak yetmez, bilmek yetmez. Kavrayıp şaşırmak gerekir. O zaman anlarız etrafımızı saran kölelik kafesinin nasıl da içinde olduğumuzu. Köle olmak istemiyorsak köle olmamayı öğrenmeliyiz. Eğer istersen asla köle olmazsın.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol