Alerji, zararsız maddelere karşı vücudun anormal bir savunma ve duyarlılık göstermesidir. Biyolojik veya kimyasal kökenli her madde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bunu oluşturan maddelere alerjen denir (doğal olanları neredeyse hep proteinlerdir), ama her duyarlılığın da alerji olarak tanımlanmaması gerekmektedir. Mekanizmamızın prensip olarak her maddeye alerji geliştirme olasılığı bulunmaktadır.
Alerji her geçen gün yepyeni boyutlara ulaşmıştır. Alerji ile aralarında birçok bebeğin de bulunduğu her üç kişiden biri tanışmakta ve tedavi görmektedir. Her iki kişiden biri, antikor (vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği savunma maddeleri) oluşumu ile çoktan duyarlı hale gelmiş ve söz konusu alerjenle ilk karşılaşmada hastalığın başlaması riskiyle karşı karşıyadır.
Alerji 21’inci yüzyıl epidemisi yani salgını olarak gösterilmektedir. Nedenleri tam olarak açıklanmasa da bilimsel araştırmalar neticesinde fast food ve yanlış beslenme, doğadan uzak batılı yaşam tarzı ve bununla birlikte kimyevi madde kullanım şekilleri yer almaktadır.
Burun akıntısı, kaşıntılı nemli cilt, sürekli hapşırma ve nefes darlığı alerjinin klasik belirtilerindendir. Bu durum özellikle ülkemizde ve tüm dünyada gün geçtikçe daha da kötüye gitmektedir.
Alerjiler şu an Batı tıbbının baskılanma yöntemi ile tedavi olarak kabul edilse de her geçen gün daha ağır alerji vakaları ile karşılaşılıyor. Alerjinin tedavi yöntemi öncelikli olarak koruyucu hekimlikle başlatılıp halkın bağışıklık seviyesinin yükseltilmesini sağlamak yani yeterli, sağlıklı su içmesini, dengeli beslenip, doğal ve geleneksel temizlik ürünleri kullanıp yaşamını doğallaştırmasını sağlamak. Aslında bu kısım bir yönüyle koruyuculuk olsa da tedavi kısmını oluşturan büyük bir bölümdür. İlaçlarla baskılanan alerjinin ilaç sektörünü büyüten kısmına gelinceye kadar bütünsel terapi konseptinin yer alması gerektiğini yıllardan beridir bağırıyoruz. Peki, nelerdir bu tedavi yöntemleri?
1) Beslenme
- Gıda orucu-Detoks
- Bebek diyeti
- Rotasyon diyeti
- İnek sütü ve buğday yoksunu diyet
2) Vibrasyon (Titreşim) Terapisi
3) Bağırsak Temizliği
- Kolon (bağırsak) hidroterapisi
- Bağırsak mantarlarına yönelik tedavi
4) İmmün (Bağışıklık) Terapisi
- “Otolog Kan” tedavisi ve “Otolog İdrar” tedavisi
- Özgül İmmünterapi
- Ozonla Tedavi
5) Akupunktur
6) Refleksoloji
7) Fitoterapi (Bitkisel Terapi)
Dünyanın birçok yerinde bu şekilde tedavi yöntemleri ve sıralama uygulanırken ülkemizde Desloratadin grubu ilaçlara başvuruluyor. Bu nedenle bütünsel tıp anlayışının ülkemizde pratiğe uygulanması için bunu hep birlikte yineleyeceğiz.
Alerji ve birçok hastalıktan korunma ve tedavi yönteminin başında sağlıklı ve nitelikli su tüketmek, yavaş yaşayıp doğal ve sağlıklı beslenmek gelmektedir.