İdrarın vücudumuzun kendi kendine ürettiği bir ilaç olduğunu biliyor muydunuz? Bu soru sorulduğundaki yüz ifadeniz oldukça çatık, mideniz bulanmış gibi oluyor değil mi? Hatta idrarı pis bir madde olarak görüyorsunuz. Oysa bilmelisiniz ki idrarınız öpüşürken büyük keyif duyduğumuz sevgililerimizin dudağından, kullanılmış bir çataldan çok daha temiz ve hatta steril…
İdrarın şifalı bir madde olarak kullanılışı 20 asırdan beridir devam etmektedir. Plinius ve Galen yazdıkları kaynaklarda idrarla tedaviden bahsetmişlerdir. 1714 yılında ise Almanya’da Şifalı Kirli Eczane isimli kitap yazılmıştır. Önceleri deriye sürülüp, gargara olarak kullanılan idrar 1919’da İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa ve Rusya enjeksiyon olarak uygulanmıştır.
İdrarın tedavi edici yönü deyimlere dahi konu olmuştur, “yaralı parmağa işemez” deyimi bunun en açık örneklerindendir. Deyim, insanın hiç ek güç harcamadan dahi işe yaramayacağını özetlerken sislenmiş bir ilgiyi arkasını alıp “insanların kesileri olduğu vakit idrarlarını kullandığını bilgisini de vermektedir.”
Türkiye’de idrarla tedavi her doğal tıp yöntemi gibi çok fazla uygulanmasa da hatta karalansa da bu eski yöntem Rusya, Çin, Japonya, Almanya ve birçok ülkede kliniklerde uygulanmaktadır. Genel itibarıyla idrarla tedavi yapılmadan evvel idrar tahlil edilir enfeksiyon varsa ve ph düzeyi istenilen düzeyde değilse tedaviye başlanılmaz.
Akut gelişen arı sokması durumlarında arının soktuğu kişi veya çevresindekiler tarafından arının soktuğu bölgeye işenilmesi hayat kurtarıcı acı dindirici olabiliyor. (Bu gibi durumda streil idrara santrifüje gerek yoktur.)
Yetişkin birey için tedavide kullanılacak idrar,
- idrar yoğunluğu (dansite) 1.018-1.030,
- ph 5-7,5 (ort 6.5)
- Osmolalite: 300-900 mOsm/gün
- Lökosit 0 olmalıdır
Peki, sağlıklı bir idrarda tedavi eden etken maddeler nelerdir?
- İnorganik Maddeler
- Demir, klor, fosfor, sodyum, iyot, magnezyum,kalsiyum, sülfür, bronit vs gbi
- Organik Maddeler
- BUN, Üre, Ürik Asit, Kreatinin, Amonyak,
- Az miktarda bulunan diğer organik maddeler
- Glikoz, Sistin, Ksantin, Albümini Ürobilinojen vb maddeler bu sıvının şifalı etki yaratmasını sağlıyor.
İdrarla tedavi genellikle hangi hastalıklarda kullanılıyor?
- Cilt hastalıkları (egzama, akne, sedef hastalığı vb)
- Saç dökülmelerinde
- Boğaz, orta kulak enfeksiyonlarında
- Genital mantarlarda, vajinal enfeksiyonlarda
Hekimin veya doğal tıp uzmanının onay verdiği tedavi süreçlerinde enjekte edilerek, oral tükettirilerek veya tedavi edilecek bölgeye sürülerek gerçekleştirilir. İdrarla tedavi yöntemi her tedavi gibi tıbbidir ve bu tedavinin uygulama şeklini bilmeyenler tarafından tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Bir gün doğal tıp bu ülkede yer edindiği vakit kendinizdeki ve doğadaki şifayı, mucizeyi gördükçe daha çok yaşayacaksınız.