Ana SayfaKültür & SanatSinemaEngelsiz Filmler Festivali’nde sanal gerçeklik ile farklı bedenlerde var olun!

Engelsiz Filmler Festivali’nde sanal gerçeklik ile farklı bedenlerde var olun!

-

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nde sanal gerçeklik (VR) ile engelli bireylerin hayatları yakından deneyimlenebilecek.

Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçen Engelsiz Filmler Festivali, yan etkinlik programında yer alan 3 farklı sanal gerçeklik deneyimini  sinemaseverlerle buluşturuyor.

Her sene daha kapsayıcı olmaya yönelik arayışlarını sürdürerek programına yenilikler katan Engelsiz Filmler Festivali, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği sanal gerçeklik deneyimiyle bu yıl da sinemaseverlere, sanal gözlük aracılığıyla interaktif bir deneyim yaşama ve toplumda yeterince temsil hakkı bulamayan hikayelere kapsayıcı bir biçimde tanık olma imkanı sunacak.

Festival’in bu yılki sanal gerçeklik programında 3 proje yer alıyor. Jennifer Brea ve Amaury La Burthe tarafından yaratılan ve 2017 Sheffield Doc/Fest’de, “Alternatif Gerçeklikler Sanal Gerçeklik Ödülü”ne layık görülen Altüst/Unrest VR izleyenleri, Jennifer Brea’nın görünmez hastalığı ME (kronik yorgunluk sendromu) hakkında bir yolculuğa çıkarıyor. Yönetmenliğini Anrick Bregman ve Shehani Fernando’nun üstlendiği Parti/The Party, 16 yaşındaki otizmli Layla’nın gözünden dünyayı algılamamıza izin vererek katılımcıları, bir doğum günü partisine katılan Layla’nın kişisel deneyimlerine ortak ediyor. Son olarak VRBecerisi: Maxim Kiselev/VRability: Maxim Kiselev adlı projede, tekerlekli sandalye ile buz pateni yapan dünyadaki tek sporcu Maxim Kiselev’in, yönetmen, Georgy Molodtsov tarafından sanal gerçekliğe aktarılan hikayesinde, tekerlekli sandalye ile buz pateni yapmanın nasıl bir tecrübe olduğunu öğreniyoruz.

Sinemaseverler, başka bedenlerin hikayelerine tanıklık ettikleri sanal gerçeklik projelerini; 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 12 – 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 – 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Goethe-Institut ve Fransız Kültür Merkezi fuayelerinde deneyimleyebilecekler.

m Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz 

Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin ana destekçisi Açık Toplum Vakfı.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

SON YAZILAR

Kuru Otlar Üstüne: Antagonist olarak dişil enerji

Nuri Bilge Ceylan’ın 2023 Cannes Film Festivali’nde prömiyer yapan son filmi Kuru Otlar Üstüne, yönetmenin sinematografisinde takip ettiğimiz “aydının taşra sıkıntısı” olarak da tanımlanabilecek halini...

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor!

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs 2023 günü İstanbul’da yapılacak açılış etkinliği ile seyircisiyle buluşacak. Bir hafta sürecek festivalde emek temalı filmlerin yanı...

Salt Beyoğlu: Bu son şansımız mı?

İklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan Bu son şansımız mı? gösterim programının 2022 seçkisi, Yunanistan’dan Peru’ya, Kanada’dan Avustralya’ya uzanan beş belgesel filmi bir...

Institut français Ankara sinema ve sergi salonunda yeşil filmler gösterimde olacak

Institut français Turquie, 8 Aralık Dünya İklim Günü vesilesiyle “sinema ve çevre” temalı 3 filmden oluşan programını sinemaseverler ile buluşturuyor. Sinema; sesinizi duyurmanıza, zihniyetleri/alışkanlıkları değiştirmeye çalışmaya ve toplumun belirli...

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol