Ana SayfaKültür & SanatDiziThe End of the F***ing World incelemesi: İğneleyici, komik ve kapkara bir...

The End of the F***ing World incelemesi: İğneleyici, komik ve kapkara bir komedi

-

The End of the F***ing Wolrd’ü henüz izlemediyseniz bu dizinin bölümlerini derhal art arda izlemelisiniz.

Uyarı: bu makale The End of the F***ing World’ün 1. sezonuyla ilgili spoiler içermektedir.

Charles Forsman’ın aynı isimli 2013 tarihli çizgi romanına dayanan dizi, orijinalinin ironik ve komik bir uyarlaması.

Dizi, banliyönün monotonluğundan kaçma arzusuyla İngiltere’nin güneyine doğru birlikte bir araba yolculuğuyla kaçan genç aykırı tipler James (Alex Lawther) ve Alyssa’yı (Jessica Barden) konu alıyor. Ortaya çıkan şey komik bir talihsizlikler zinciri oluyor.

The End of the F***ing World, komedi ve dokunaklılık arasında, iki ucunu da büyük oranda yere seren bir denge yaratıyor.

Lawther ve Barden gençliğin nihilizmini yakalamışlar üstelik performansları cuk diye oturmuş ve kimyaları uyuşuyor. Bütün karmaşa ve garipliğe rağmen bu çiftten yana oluyorsunuz. Ayrıca filizlenen aşkları da çok sevimli!

Lawther her zerresine kadar garip ve sosyal-beceriksiz James. Black Mirror hikayesi Shut Up And Dance’deki rolünden sonra James olarak dönüşü, bankaları ve dükkanları soyan bu uyumsuzları kolaylıkla oynayabilir. Ayrıca, geçen yıl Howards End’de başrolde oynaması ona çokyönlülük kazandırsa da bu tuhaf karakterlerde sivrilerek yeteneğini gösteriyor.

Bu arada, Barden öfkesi, hassas ve kırılgan tarafını gizleyen sert bir fiziksel görünüm ile Alyssa’yı oynuyor. James daha soyutken, Alyssa daha tanınabilir ve kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir karakter.

Alyssa’in cinayet için bir eğilimi var gibi görünmüyor, ki bu muhtemelen onu somutlaştırmaya yardım ediyor. Barden bu role yabancı değil, TEOTFW’nin 2014 yılında çekilen film versiyonunda James’i canlandıran Criag Roberts ile genç serseri rolünü oynamıştı.

Jessica Barden ve Alex Lawther

Biçimsel olarak, The End of the F***ing World özgün ve Americana’ya [(ç.n.)ABD tarihine ve kültürüne ait eserler] sessiz, 70’ler paletinde estetikle yaklaşıyor ve bütün bunlar ona sinematik bir kalite kazandırıyor.

Bu şov alışkın olduğunuz ortalama Britanyalı komedilerden değil. Tek cümlelik kısa fıkraları canlandırmaları ve o acemiliği olsa da, farklı bir canavar. Dizi yolculuk türünün içine düşüyor –Britanya televizyonunda sık görülmeyen ve daha çok Amerikan mecazı olan- The End of the F***ing World bunu hatasız yapıyor.

The End of the F***ing World’ün yeri

Dizi Channel 4’deki yayının ardından dikkat çekmemişti fakat yeni yılda Netflix’deki uluslararası yayını sayesinde yeni bir yaşam süresi edindi ve 2. sezon onayını aldı.

The End of the F***ing World kaçırılmaması gereken harika ve özgün bir komedi.

Kaynak: Express

SON YAZILAR

Shakespeare, Kafka, Orwell, Dostoyevski ve günümüz

Okuyanın okuduğundan, yazanların okunmadığından hemen herkesin kitapların pahallılığından yakındığı günümüz sularında edebiyat sandalında bir gezintiye ne dersiniz?

Your Stage + Art: Müziğin evrenselliğini kutlayan bir sahne

Bugün paylaşımcılığın ve özgürleşmenin buluştuğu ortak noktadan, müzikten konuşacağız. Your Stage + Art, müziğin insanları bir araya getirme gücüne inanan, müzisyenlere eşit ve özgür şartlar altında müzikseverlerle buluşma imkânı sunmaya çalışan bir oluşum. Sanatla ilgilenen herkesin yeteneklerini...

Edebiyat tekeli ve kırık kalemler

Ülkemizde okuma alışkanlığının çok fazla olmadığını biliyoruz. Bunun için çevremize bakmamız bile yeterli ama gelin sayılara da bir göz atalım. TÜİK’in 2023 yılında yaptığı araştırmaya göre...

İşçi Filmleri Festivali başlıyor

18. İşçi Filmleri Festivali, 14-19 Ekim tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. 14 Ekim günü saat 18.30’da Kavaklıdere Sineması’nda oyuncu Gözde Duru’nun sunuculuğunu yapacağı açılışta Sputnik’te...
Tubanur İşcen
Tubanur İşcen
Bugünün dünden, yarının bugünden iyi olması için çabalayan, okuyarak, araştırarak, gezerek dünyadaki yerini bulmaya çalışan bir kadın.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol