Ana SayfaKültür & SanatGrafik-TasarımPlastiğin deniz canlıları üzerindeki korkunç sonuçlarını gösteren görüntüler

Plastiğin deniz canlıları üzerindeki korkunç sonuçlarını gösteren görüntüler

-

Çinli grafik tasarımcı Christian Waters, kız arkadaşı ile birlikte Malezya’daki Mabul Adası’nda tatile gitti. Dalış yaptıkları sırada gördükleri şey cennet gibi tatillerini mahvetti: Plastiğin deniz canlıları üzerindeki korkunç sonuçları…

23 yaşındaki Waters, Eco Watch’a, “Ada tamamen çöp ve plastik atıkları ile dolu. Mavi gökyüzü, dağın yeşil etekleri, okyanus ile mükemmel gibi görünüyor; fakat daha da yaklaştığında, adanın etrafındaki çöpleri ve enkazları görüyorsunuz” şeklinde açıklama yaptı.

Aslında plastikler her yerde ve okyanuslarımızı tıkıyorlar. Her sene 8 milyon ton plastik atık okyanuslara dökülüyor. Dev balinalardan küçük planktonlara kadar deniz canlıları bu çöplüğün arasında yaşamak zorunda.

Waters’un Malezya seyahati, geçen sene Price of Convenience Ad Campaign isimli çalışmasına ilham oldu. Plastiklerin ve diğer şeylerin deniz yaşamı üzerindeki yıkıcı etkisinin altını çizen çarpıcı bir portföy projesi oluşturdu.

Christian Waters 1

Burnuna plastik çubuk batan deniz kaplumbağasının videosu da çok etkilemiş ve bu projeyi oluşturması için fikir oluşturmuş.

Christian Waters 2

Herhangi bir kâr elde etmek için yapmayan Waters proje ile ilgili şöyle dedi: “İstediğim tek şey, insanlarda farkındalık yaratarak onlara hayatta kalabilmeleri adına daha iyi bir şans verebilmek.”

Christian Waters 3

 

Kaynak: EcoWatch

SON YAZILAR

Yasayı sokakta biz yazacağız!

Toplumda bir karşılığı olmayan ve fakat iktidar tarafından köpürtülen Güvenli Sokaklar Derneği'nin oluşturduğu fason algı sonucunda, adı hâlâ "hayvanları koruma" olan 5199 numaralı yasadan "koruma"...

Hatay’da depremin ardından süren hayat mücadelesinin pek de söz edilmeyen özneleri: Hayvanlar

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da yaşayan patili dostlarımız oldukça zor durumda. Hayvanlara yönelik bir sağlık hizmeti görünür değil, özellikle kedi ve köpekler kontrolsüzce...

“Hayvanlar için etki” yaz okulu için kayıtlar başladı

Kafessiz Türkiye tarafından düzenlenen “Hayvanlar İçin Etki Yaz Okulu” kayıtları başladı! Başvuru için son gün 22 Temmuz. 25- 26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek...

Felaketin görünmeyen yüzü: Depremden etkilenen hayvanlar

Depremin ardından Animal Save Türkiye grubu deprem bölgesinde ilanlar aracılığıyla hayvanları kurtardı. Bakım verenlerine ulaşabildiği hayvanları sahiplerine ulaştıran grup, depremzede hayvanları yuvalandırmaya devam ediyor.
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol