Ana SayfaYeşilKamp HayatıDoğanın kucağında kamp yaparken yeşile iyi davranın!

Doğanın kucağında kamp yaparken yeşile iyi davranın!

-

Özellikle yaz aylarında artan festivallerin bir kısmı, bizlere komün yaşamı deneyimleme imkânı sunuyor. Çadırını alıp festivallere giden binlere kişi ortalama bir hafta süresince bir arada yaşıyor. Kimisi uzun yıllardır çeşitli yerlerde kamp yaparken kimisi de ilk defa birçok şeyi bu festivallerde veya kamp etkinliklerinde tecrübe ediyor.

Etkinlik sonrası huzurlu ve barış dolu geçen sürenin sonunda korkunç bir manzara ile karşılaşmamak için kamp yaparken dikkat etmemiz gereken sorumluluklarımız var.

Bu sorumlulukları yerine getirmezsek olmaması gereken sonuçlar doğar. Yapmamız gerekenler sadece toplu kamplar için değil, bireysel çıktığımız kamplarda da geçerli.

Herkes kendi arkasını toplarsa, işin başında etrafa savurmazsa, kamp sonunda zaten kimseye çok iş çıkmaz ve kimsenin arkasını kimse toplamak zorunda kalmaz.

Kamp yapmak 22

Kamp ateşi yakmak istiyorsanız önce ateş yakmak için uygun bir noktada mısınız onu inceleyin. Velhasıl en ufak bir hata geri dönülmez, vahim sonuçlara neden olabilir. 

Doğaya en az zarar verecek şekilde kamp yapmanız gerektiğini unutmayın. Oradaki canlılığa zarar verecek, dokuyu bozacak eylemlere girişmeyin.

kamp yapmanın sorumlulukları ve faydaları 1

Kısa kısa kamp yapmanın faydaları:

• Şehir gürültüsünden ve çirkinliklerinden uzaklaşırsınız
• Doğa ile iç içe olmak psikolojiye de iyi gelir; fiziken ve ruhen yenilenirsiniz
• Doğa Ana ile bağlarınız kuvvetlenir
• Kesinlikle daha iyi bir uyku sizi bekliyor
• Özgürlüğünüzü hissedersiniz
• Kampta edineceğiniz işler şehir yaşamınızda da size katkı sağlar
• Daha güçlü bir insan olursunuz

Alın çadırınızı ve çantanızı atın kendinizi doğaya! Çocuklarınızla ve arkadaşlarınızla en güzel zaman geçirme şekli ayrıca. Ormanların içinde, suların kenarında keyif yaparken ve şehrin yüklediği tüm kötü enerjiyi toprağa salarken yeşile iyi davranmayı unutmayın.

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Yeşil mimarinin geleceği: Tarımsal atıklardan mimarinin zirvesine; mısır koçanları karbon emici duvarlara dönüşüyor

Tarım atıklarının mucizevi dönüşümüne tanık olun: Mısır koçanlarından üretilen karbondioksit emen duvar kaplamalarıyla yeşil mimarinin geleceği şekilleniyor! Sürdürülebilirliğin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi projeyi keşfedelim! İnşaat ve...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Bahar geldi: Aylardan Mayıs, günlerden Hıdırellez; gününüz hep güneşli, talihiniz hep bol olsun

Zaman akıp gider... İnsan bu hayattan geçerken nice mevsimleri ve nice baharları da beraberinde yaşar. Belki farkındadır, belki de bilincinde değildir ama kaç kez kim...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol