Ana SayfaEkolojiEkoköylerBir İspanyol ekoköyünde, medeniyetten uzakta yaşayan topluluktan manzaralar

Bir İspanyol ekoköyünde, medeniyetten uzakta yaşayan topluluktan manzaralar

-

Fotoğrafçı Kevin Faingnaert Kuzeybatı İspanya’nın yüksek ve izole dağlık bölgesindeki Matavenero Ekoköyü‘nü ilk önce Avrupa’yı bisikletle gezen bir arkadaşından duydu.

Doğa dostu insanlar ve toplumdan uzakta yaşayan açık fikirli insanlar arasında tekrar popülerleşen terk edilmiş köylerin düşüncesi Kevin’de merak uyandırdı ve o da keşfetmeye değeceğini düşündü. Hiçbir izin almadan köye geldi ve bir çadır kurarak topluluğun bir parçası olmaya çalıştı. Ortaya çıkan fotoğraf serisi, Kevin’ın bir aylık ziyareti sırasında çekildi.

Faingnaert başta bir istilacı gibi hissetti ama zamanla kendini onların topluluğuna ve yaşam tarzına uyum sağladı. Tarlada çalışarak ya da kütüphanede temizlik ve düzenleme gibi şeyler yaparak gerektiğinde oradakilere yardımcı oldu. Dili konuşabilmenin insanları tanımayı kolaylaştırdığını söyleyen Kevin ve paylaşmak için biraz Belçika çikolatası getirmenin de yardımcı olduğunu da ekliyor.

Yeni kütüphane duyulduğunda yerlilerin hepsi Kevin’a müteşekkir oldu. Bunu ev davetleri takip etti ve Kevin güvensizlik duvarlarının yıkıldığını hissetti.

Sonunda kamerasını çıkarıp yaratmak istediği proje hakkında konuşmak için rahat hissetti. “Onları günden güne tanımak gerçek bir toplu yaşama deneyimine dönüştü, bu da bana arkadaşlarım diyebileceğim yerlilerin çok kişisel portrelerini çekme fırsatı verdi” diyor Kevin.

Matavenero_1Matavenero’da yaşayan insanlar burada yeni bir hayata başlamak için eski yaşam tarzlarını bıraktılar. İnançlarına göre yaşıyorlar: Kendi kendine yeten ve ekolojik, doğayla uyum içinde ve birbirlerine saygıya dayanan bir yaşam türü. Yaşadıkları ütopya bazılarına gerçekçi gelmeyebilir. Ancak kararlılıklarına hayran kalmamak mümkün değil. Bu insanlar ideallerini eyleme ve emeğe döken kişiler.

Matavenero_3

Matavenero_4

Matavenero_5

Matavenero_7

Matavenero_8

Matavenero_9

Matavenero_11

Matavenero_12

Matavenero_13

Matavenero_15

Matavenero_16

Matavenero_17

Kaynak: Feature Shoot

SON YAZILAR

Çevre dostu mimarinin örneği: Sürdürülebilir yaşam, Casa Cosecha de Lluvia ve yağmur suyu yönetimi

Casa Cosecha de Lluvia, dağların kalbinde sürdürülebilirliğin ve yenilikçiliğin mükemmel bir örneğini sunuyor. Yağmur suyunu arıtan bu etkileyici yapı, çevre dostu tasarımıyla size ilham verecek! Robert...

Sürdürülebilir mimari tasarımın yeni yıldızı: Ahşaptan ayırt edilemeyen pirinç kabuğu yapı malzemesi

ACRE, ahşap alternatifi olarak öne çıkan bir yapı malzemesidir; dayanıklılığı, suya ve çürümeye karşı direnci, estetik dokusu ve sürdürülebilirliği ile dış mekanlarda mükemmel performans sergiler. Alüminyum ve pirinç tozlarının muazzam bir sentezi olan bu malzeme, çitlerden kapılara, pervazlardan teraslara kadar geniş bir yelpazede dış mekan uygulamaları için ideal bir seçenektir. Dünya ormanlarını koruyan bu malzemeyi keşfediyoruz!

Esnek çalışma iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir silah olabilir

Citrix’in de destek verdiği Yeşil Gelecek Endeksinin (Green Future Index) ortaya koyduğu üzere, yeni çalışma modelleri yalnızca konfor sağlamakla kalmıyor, iklim değişikliğiyle mücadeleye anlamlı bir...

Enerji tasarruflu pencereler ekolojik düşünen ev sahipleri için neden akıllıca bir seçimdir?

Y kuşağı konut piyasasına girmeye başladıkça sürdürülebilir, çevre dostu olan evlere talep de katlanarak artıyor. Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği tarafından hazırlanan son bir raporda, ev...
Eray Gakçı
Eray Gakçı
19 yaşında, Ankara'da yaşıyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı/Görsel İletişim Tasarımı okuyor. Kışı, resim yapmayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyor. Paralel bir evrende bir kitapçıda yaşadığına inanıyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol