Ana SayfaYaşam44 yılını cezaevinde geçiren bu adam dünyayı yeniden keşfediyor

44 yılını cezaevinde geçiren bu adam dünyayı yeniden keşfediyor

-

Bebekken sizin için her şey yepyeni bir deneyimdir. Meraklı ve şaşkın olursunuz. Her gün yeni bir maceraya uyanırsınız. Şimdi, 69 yaşında tüm bunları başa sarıp tekrar yaşadığınızı düşünün. 44 yılını duvarların ardında geçiren Otis Johnson, bu süre boyunca değişmekte olan dünyadan izole bir hayat sürdü.

Johnson, 25 yaşındayken bir polis memurunu öldürmeye teşebbüs suçundan 44 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Online bir haber kaynağı olan Notable’ın haberine göre, Johnson tutuklandığında disket daha yeni icat edilmişti. Bugün pek çok deneyimi ilk kez yaşayan Johnson, dünyaya bir çocuğun gözlerinden bakıyor.

Otis Johnson 2

Al Jazeera, kısa bir süre önce Johnson’ın tutuklanmadan önceki hayatını ve bugün yaşadıklarını anlattığı bir video yayınladı. Johnson, akıllı telefonlardan tutun da jöleli fıstık ezmesine kadar karşılaştığı yeni şeylere verdiği tepkileri anlatıyor.

Johnson’ın ağzından komik ve ilginç ayrıntılar kadar üzücü olaylar da dinliyoruz. Örneğin, her zaman çok önem verdiği aile üyelerine artık ulaşamadığını belirtiyor.

Otis Johnson 3

Bu video size dünyanın büyüyüp değişmeye devam ettiğini ve bunun karşısında yapabileceğimiz tek şeyin değişime kendi hızımızda ayak uydurmayı öğrenmek olduğunu hatırlatacak.

Johnson’ın şaşırtıcı hikayesini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: The Plaid Zebra

SON YAZILAR

Enkaz bizi ezdi, üzdü, liyakatsızları yok edecek: Peki yeni düzende her canlı yaşam hakkına sahip olacak mı?

Yaşıyor olmak yüreğimizde koca bir kayaya dönüştürülmüş olsa da hayat, istemesek de bizi akışında sürükleyip götürüyor. Hem de daha yaralar sarılmadan, acılar dinmeden. Uzaktan izleyenler...

Dar Banyolar İçin Kullanışlı Lavabo Alternatifleri

Bazı lavabolar dar banyolar için daha uygundur. Bu alternatifler, daha küçük banyoların işlevselliğini artırmak ve daha fazla depolama alanı sağlamak için öne çıkar. Geleneksel lavabolar...

8 Mart Ama Hangi 8 Mart

"Ah, kimselerin vakti yok / Durup ince şeyleri anlamaya..." demiş Gülten Akın bir şiirinde oysa çok şey de yok elimizde; gözlerdeki gülümseme, birlikte söylenen şarkılar,...

Mezbahalar ve gaz odaları: Türcülüğün ve sağlamcılığın kesişimi

Egemenin öldürmekte hiçbir sakınca görmediği, bedeni rahatlıkla parçalara ayrılabilen, yaşam hakkı elinden alınanların tarihi kapkara ve hala bu şekilde kanla, sömürülmeyle, dışlanmayla, yok sayılıp aşağılanmayla...
Hazime Özgür
Hazime Özgür
Çeviri mezunu. Dünyayı empati ve renklerin güzelleştireceğine inanıyor. Doğayı, kitapları ve çiçekleri seviyor. İnsanları anlamaya çalışıyor. Şu ara toplum içinde büyümenin getirdiği öğrenilmiş davranışlar olmasaydı insan davranışlarının ne şekilde değişebileceğini düşünüyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol