Ana SayfaEkolojiHayvan HaklarıBu inek, çocuğunu öldüren otobüs sürücüsünü ne unuttu ne affetti

Bu inek, çocuğunu öldüren otobüs sürücüsünü ne unuttu ne affetti

-

“İnsanlar dışındaki canlıların duyguları yoktur” sıkça dillendirilen bir savdır. Fakat hayatın içindeki anlar, yaşanmışlıklar ve hikâyeler bu savı her daim yalanlıyor. Bu örneklerden biri de Hindistan’da yaşandı.

Hindistan’da bir inek, bebeğinin ölümüne sebep olan otobüsü dört yıldır her gün takip ediyor, her gün önüne çıkıp yolunu kesiyor ve aracın yoluna gitmesine engel olmaya çalışıyor. İnek bir vur-kaç olayıyla bebeğinin ölümüne sebep olan sürücüyü affetmezken, bir yandan da esasında bir yönüyle de adaleti arıyor.

Olay Hindistan’ın Kuzey Kamataka bölgesindeki Sirsi şehrinde gerçekleşmiş. Kazanın üstünden dört yıl geçmiş olmasına rağmen, kederli inek olayı unutmuş değil. Sürücü ilk başlarda ineğin bu davranışının zamanla azalacağını düşünmüş ama her gün aynı olayla karşılaşınca otobüsün rengini değiştirme yoluna bile başvurmuş. Ne yaparsa yapsın dört yıldır ineğin her gün yolunun üstüne çıkmasına engel olamamış.

İnek, videoda da görüldüğü üzere otobüs manevralar da yapmaya çalışsa otobüsün gidişini engellemeye çalışıyor. İnek, yol üstünde diğer arabalara veya araçlara kesinlikle dokunmuyor. İneğin dört yıldır bebeğinin öldüğü bölgede yaşadığı, bu bölgeden hiç ayrılmadığı gözlenmiş.

İnekler, Hindistan’da dinen de kutsal bir hayvan olarak biliniyor ve sokaklarda insanlarla birlikte yaşıyorlar, toplum genelinde saygı görüyorlar. Ama tabii ülkede yine de özellikle süt endüstrisinde de kullanıldığı gerçeğini gözardı etmemek gerekiyor.

Başlık Fotoğrafı: Bekran Sarsılmaz sitesinden alıntıdır ve videodaki inek değildir.

SON YAZILAR

Yasayı sokakta biz yazacağız!

Toplumda bir karşılığı olmayan ve fakat iktidar tarafından köpürtülen Güvenli Sokaklar Derneği'nin oluşturduğu fason algı sonucunda, adı hâlâ "hayvanları koruma" olan 5199 numaralı yasadan "koruma"...

Hatay’da depremin ardından süren hayat mücadelesinin pek de söz edilmeyen özneleri: Hayvanlar

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da yaşayan patili dostlarımız oldukça zor durumda. Hayvanlara yönelik bir sağlık hizmeti görünür değil, özellikle kedi ve köpekler kontrolsüzce...

“Hayvanlar için etki” yaz okulu için kayıtlar başladı

Kafessiz Türkiye tarafından düzenlenen “Hayvanlar İçin Etki Yaz Okulu” kayıtları başladı! Başvuru için son gün 22 Temmuz. 25- 26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek...

Felaketin görünmeyen yüzü: Depremden etkilenen hayvanlar

Depremin ardından Animal Save Türkiye grubu deprem bölgesinde ilanlar aracılığıyla hayvanları kurtardı. Bakım verenlerine ulaşabildiği hayvanları sahiplerine ulaştıran grup, depremzede hayvanları yuvalandırmaya devam ediyor.
Mete Gürkan
Mete Gürkan
Tanımların, sıfatların kısıtlayıcılığına inanır ama onun için anahtar bazı kelimeler, kavramlar vardır; insan hakları, hayvan hakları, her türlü tahakküme, ayrımcılığa karşı olmak, yeşil ve sol, özgürlük, eşitlik, veganizm, Beşiktaş gibi. Ve bir de sıkı bir Dylan’esk.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol