Ana SayfaKültür & SanatMüzikXJAZZ Festivali öncesi kulaklarınızın pasını silin

XJAZZ Festivali öncesi kulaklarınızın pasını silin

-

12-17 Nisan tarihleri arasında Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşecek XJAZZ Festivali, Spotify hesabı üzerinden festival dahilinde çalacak sanatçıları içeren leziz bir liste yayınladı.

Festivale katılacak isimlerden oluşan bu listeyi dinledikten sonra hangi mekânlarda kimlerin çalacacağını, Ankara ve İstanbul için açılmış Facebook etkinlik sayfalarından inceleyip, ajandalarınıza not etmenizi tavsiye ediyoruz. Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleşecek XJAZZ Festivali, gerçekten de unutulmaz akşamlara imza atacak gibi duruyor.

Kabak & Lin Records tarafından, Goethe-Institut İstanbul desteğiyle İstanbul’da, Not Under Command tarafından Goethe-Institut Ankara desteğiyle Ankara’da düzenlenen XJAZZ Festival, Berlin ve Türkiye müzik dünyası arasında düzenli olarak gerçekleşecek olan fikir alışverişlerinin başlangıcını temsil ediyor.

İstanbul, Ankara ve ilerleyen yıllarda farklı sürpriz illerin kültür takvimine renk katmayı amaçlayan XJAZZ Festivali, aynı zamanda caz türüne olan ilgiyi kesişen müzik türleri aracılığıyla arttırmayı hedefliyor.

Özellikle David Rotherberg ve Korhan Erel’in birlikte yaptığı Berlin Bülbül‘ü albümündeki The Night the War Ends parçasına bayıldım.

SON YAZILAR

Türkiye’nin rock efsanesi Erkin Koray aramızdan ayrıldı

Türkiye'de rock müziğinin öncülerinden ve efsane ismi Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. 10 Temmuz 1941 doğumlu olan Erkin Koray, Türkiye müziğine getirdiği yenilikler ve...

Zeytin ağaçları Sounds of Paşaköy’ün eşsiz melodileriyle dans ederken çocukların eğitimi için bağış toplanacak

Zeytin ağaçlarının gölgesinden yükselen eşsiz melodileriyle 2021 yılından bu yana klasik müzik sevenlere unutulmaz bir deneyim yaşatan Sounds of Paşaköy bu sene 12 Ağustos’ta gerçekleşecek....

Şubadap Çocuk’tan yeni albüm: Birimiz Hepimiz – Hepimiz Birimiz

Şubadap Çocuk, Birimiz Hepimiz - Hepimiz Birimiz adlı yeni albümünü yayınladığını duyurdu. Çekirdeksiz Domates, Fasa Fiso, Özgürlük gibi şarkılarıyla sadece çocukların değil yetişkinlerin de kulaklarında...

Türkiye’den İran’daki halk isyanına şarkılı destek: ¨Beraye Azadi¨

Mahsa Amini’nin dövülerek öldürülmesiyle başlayan isyan, İran’ın çok sayıda kentine yayılmıştı. İranlı müzisyen Shervin Hajipoor’un yazdığı Baraye Azadi şarkısı isyanın marşı haline geldi ve dünyanın...
Yeşim Özbirinci
Yeşim Özbirincihttp://www.wearethehippies.com
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Muhabir ve editör olarak çalıştı. Son yıllarda çevre bilimine merak sardı. Gezmeyi ve kamp yapmayı seviyor.

ÇOK OKUNANLAR

95,278BeğenenlerBeğen
17,593TakipçilerTakip Et
22,156TakipçilerTakip Et
243AboneAbone Ol